⬅ חזרה לאינדקס

תיק ההשקעות של משקיע בתחילת דרכו - אשמח לכל ביקורת שהיא!

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 14:40
שלום לכולם,

לאחר קריאה ארוכה בבלוג ובמקורות אחרים הגעתי למסקנה שאני מוכן להשקיע את חסכונותיי. אני בן 22, משוחרר מזה שנה ועובד במשרה כמעט מלאה מזה 3 חודשים (משכורת לפי שעה שנעה בין K7-K9). לצערי אוכל לפתוח קרן השתלמות מהעבודה רק לאחר וותק של שנתיים אז העניין עדיין לא רלוונטי. בנוגע לפנסיה, התחלתי להפריש רק כשהתחלתי לעבוד לפני מספר חודשים ואני שואף להעביר אותה למסלול מחקה מדד עולמי.

מבחינת התמהיל שבניתי לעצמי, העיקרון שהנחה אותי היה השקעה בקרנות מחקות מדד שצוברות את הדיבידנדים ומשקיעות אותם תוך שמירה על פיזור עולמי. סכום ההשקעה יהיה כזה שאני יכול "לשגר ולשכוח", בידיעה שהוא מיועד לטווח של העשור הקרוב לפחות, אם לא יותר. את המשכורת שאקבל אחלק בין חיסכון נזיל לשעת חירום לבין השקעה תיק. מבחינת אג"חים – עדיין מתלבט אם לשים חלק מהכסף על זה, כרגע נראה שאתחיל רק במניות (מודע לתנודתיות) ואבין בהמשך האם אני מעוניין באג"חים לאיזון התיק.

החלוקה לאחוזים בתיק הייתה יחסית שרירותית, והיא כדלהלן:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF - 45% - VUAA

25% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF – * נסחרת בארץ בשקל SMEA

SJPA - iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF – 18%

EIMI - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF – 8%

אם הגעתם עד הלום אשמח לשמוע ביקורת, הערות, הארות ונקודות לשיפור בנוגע *לכל* מה שכתבתי. עד כה למדתי מהקהילה בפורום המון ואוסיף ללמוד מכל ביקורת שהיא.

תודה מראש לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 14:46
א. לא ברור לי למה רק את s&p 500 בחרת להשקיע בקרן זרה (כאילו, או שאתה דרך ברוקר ישראלי ואז אולי הכי הגיוני לקחת קרנות בלקרוק בשקלים, או שאתה דרך ברוקר זר ואז אי אפשר לקנות את הקרנות "בישראל")

ב. למה בחרת בחלוקה לאחוזים "שרירותית"?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 18:28
דווקא רק SMEA נסחרת בארץ, השאר נסחרות בחו"ל. הדבר נעשה מתוך מחשב שאולי עדיף לפזר את ההשקעה מבחינת מט"ח.

המילה "שרירותית" אולי פחות מתאימה פה. הכוונה היא שלשווקים הגדולים יותר יהיה נפח יותר גדול בתיק. האחוזים עוד יכולים להשתנות בהתאם לשיקולים כאלו ואחרים.

מה דעתכם על סוגיית הפיזור של מט"ח? האם יותר פשוט ומשתלם לקנות את הכל (או כמה שאפשר) בארץ, וכך לחסוך המרת מטח ועמלות נוספות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 18:29
אם חושבים על חלופות אפשריות גם אשמח לשמוע כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 21:10
מה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 23:56
מה שניסו להגיד, אני חושב, זה שיש לך את CSPX שעוקבת אחרי הS&P500 גם היא ונסחרת בארץ בשקלים
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2020 19:19
אכן מכיר, אולי באמת יותר משתלם לחסוך המרת מטח וכו וכבר לקנות את הקרן שנסחרת בארץ. אשמח לשמוע הערות נוספות אם מישהו חושב שהיה עושה משהו אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2020 22:35
אם אתה משקיע דרך ברוקר זר, הייתי הולך על קרן אחת (נניח vt או imid) כדי לפשט את התיק
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2020 23:08
אתה עוד גר אצל ההורים? כמה אתה מצליח לחסוך בחודש?

אתה בנקודה קריטית שאין לך הרבה הוצאות ואתה אמור להיות מסוגל לחסוך 50% מההכנסה שלך לפחות בחמש שנים הבאות, ואתה מספיק צעיר כדי לקחת סיכון מריבי, כי גם כשהשוק יתרסק יש לך עוד שנים מרובות לפניך לתיקונים.

זה מעולה שהתחלת להתעניין בגיל כה צעיר.

באשר להקצאת נכסים, אני מאלו שמאמינים ביותר סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2020 11:22
כן, גר אצל ההורים ולרוב מצליח לחסוך 70-80% מההכנסות, ולכן גם מוכן לקחת אקסטרה סיכון בידיעה שבשנים הקרובות לא מתוכננות לי הוצאות כלכליות יוצאות דופן.

חשבתי על VT, אבל הבנתי שהקרן לא צוברת דיבידנדים אלא מחלקת.

ואיך זה משתקף בתיק צורה מעשית?
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2020 21:13
נותן עדיפות לסקטורים שאני מאמין שיצמחו יותר מהאחרים בעשור הקרוב. בין השאר אנרגיה ירוקה, פינטק, ביגטק, ביוטכנולוגיה, מסחר אונליין, AI, סין.

וגם ביטקוין, רק בשביל הסיכוי שהוא באמת יחצה את רף ה-200K$ בחמש שנים הקרובות כמו שחלק מנבאים.

אבל גם סביר מאוד להניח שאני טועה ושקרן מחקה של כל השוק תצליח יותר.

אגב קרן השתלמות אתה יכול לפתוח עצמאית, אם תפתח עוסק פטור ותנסה למכור כמה פריטים ביד2 למשל תוכל להפקיד עד 18600 שח בשנה.

אבל זה אומר למלא דו"ח שנתי (שבטח יעלה לך איזה 800 שח אצל רואה חשבון) וגם הצהרת הון מדי כמה שנים למס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2020 22:02
אז תשקיע בחזרה, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 03:00
יש את imid כמו שכתבתי, וגם אופציות דומות אחרות