⬅ חזרה לאינדקס

איך אתם מתעדים את הנכסים שלכם?

🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2020 21:17
שלום לחברי הפורום,

איך אתם מתעדים את הנכסים שלכם למקרה ותצטרכו הוכחה על בעלותכם וזכויותיכם?

אני מתכוון בייחוד לתיקי השקעות שהנכסים הם זרים ונמצאים בחו"ל, לדוגמא כמו במקרה של מסחר בבורסות שונות בעולם דרך ברוקר/בנק זר כדוגמת אינטראקטיב ברוקרס (הנפוץ יחסית בקרב חברי הפורום) או כדומה.

הסיכון לקריסת בנק/ברוקר ישראלי קיימים כמובן גם כן, אז השאלה תקפה גם לגופים ישראלים מקומיים,

אבל כאן אנחנו אזרחי המדינה ומכירים פחות או יותר את המצב והתנאים ויכולים להיות מודעים אליהם ולחוקים הרלוונטיים ביתר קלות (מה שבעבודה מול חו"ל פחות תקף).

אז אילו פעולות אתם נוקטים בנושא כדי להתגונן מקריסה אפשרית תיאורטית או פחות תיאורטית (דוגמת ליהמן ברת'רס...).

תודה לחולקים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 00:39
באופן אישי, חלק אצל הברוקר חלק בבלוקצ'יין

השני אני יכול להוכיח לכל דורש אם ארצה "לממש" בכל רגע נתון 24/7

לגביי הראשון, אני לא כזה בטוח שמתמטיקה תעזור לי, התור בבית משפט כנראה יהיה ארוך
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 18:31
תודה.

אתה יכול לפרט כיצד מעשית אתה מתעד ולמה אתה מתכוון כשאתה רושם אצל הברוקר ואצל הבלוקצ'יין?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 19:06
סומך על ה book keeping של הברוקר + רשימת הנכסים שאני מדווח לרואה בחשבון ובשירשור למס הכנסה כל שנה

לגביי הבלוקציין, סומך על סדרה של אותיות ש"יגלו" לי את נכסיי בכל מקום שאהיה בו, או על קוד סודי של 8 ספרות כאשר הארנק ברשותי, ואז הוא עושה את פעולת ה"הוכחה"\תיעוד
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 19:33
אז במילים אחרות אתה מסתמך על האינפורמציות הקיימות בחשבון ובאפשרות לגשת אליו,

אתה לא עושה שום פעול היזומה מצידך לתיעוד אם אני מבין נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 20:37
לא יודע מה זה פעולה יזומה, לבלוקצ'יין שילמתי ל"כורה" הוא ביצע את הרישום בשבילי, זה לעולם ישאר שם

לברוקר שילמתי על שירותיו, לרואה חשבון שילמתי על שירותיו, למס הכנסה שילמתי את ה"מגיע" לו והוא גם רשם

אם אילו לא פעולות יזומות לתיעוד, אנ י לא יודע למה עוד אתה מתכוון, תן לי דוגמא

עוד דברים שאני יכול לחשוב עליהם

לרשום באקסל? אני יכול להיות בעלים של ארמון ורסאי בגליון נדל"ן :)

לרשום אצל עו"ד? זה כבר קיים דרך הנאמנות של הברוקר
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 07:41
באמת לא ברור איזו משמעות ראייתית יש לתיעוד עצמי של נכסים.

כאנקדוטה, יש לא מעט מקרים של אנשים שמורישים בצוואות נכסים במיליונים ועשרות מיליונים, תוך פירוט ממש של נכסי נדל"ן/גוש חלקה, מספרי חשבונות בנק, קופות גמל וכו'. ועוד נותנים העתקים של הצוואות לקרובי משפחה, שכנים, חברים שממש מפורט מי מקבל מה. ולאחר פטירתם, כשהיורשים הנרגשים באים לממש את הצוואה, מסתבר שלמנוח לא היה שום דבר. למה אנשים עושים את זה? חלקם בגלל דמנציה. חלקם בגלל בדידות, כדי לקבל יחס משכנים/קרובי משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 12:10
תודה.

סבבה,

חידדתי את הנק' כדי להבין את כוונתך עד הסוף.

אני חשבתי על משהו כמו מסמך רישמי חתום של הגוף מולו עובדים (כן, Old Fashioned)...

אני מסכים איתך שהפעולות שציינת הן רישומיות בהחלט, אבל אני חושב על חו"ל בעיקר, כי שם עיקר הפעילות שלי.

ז"א:

רואה חשבון, מס הכנסה, ברוקר מקומי הם תיעוד בתוך מדינת ישראל.

אני מנסה למצוא דרך לתיעוד/רישום נכסים שמוחזקים מחוץ לישראל (כגון תיק אצל ברוקר זר, חשבון בנק בחו"ל, קריפטו וכו') שיוכלו לשמש בשעת "צרה".

המחשבה הזו התחזקה אצלי לאחר שיחה עם הרואה חשבון שלי בה דיברנו על השקעות דרך ברוקר זר ושאלתי אותו מדוע הוא עצמו לא עושה זאת (אלא נעזר בברוקר מקומי) והוא אמר שזה כדי להימנע ממצב של אי יכולת להשיג את הנכסים ו/או להצליח להגן עליהם משפטית במדינה זרה במקרה קיצון/קריסה.

מדובר באדם עם נסיון מעשי רב בהשקעות באפיקים רבים כאדם פרטי וגם כבעל מקצוע... Not your Average Joe...

מפה נובע הפוסט.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 12:15
למה לא ברור?

אם תגיע לשלב משפטי בכל נושא כלשהו, לא תצטרך הוכחות רלוונטיות?

נגיד אם היית מקבל מהבורסה בה אתה סוחר הצהרה עם כל ניירות הערך שרשומים על שמך (סתם בתור דוגמא), זה לא היה עוזר במצב כזה?

וודאי שכן ויותר טוב מלהסתמך על זה שהברוקר אחריותו לנהל רישומים... לדעתי בכל אופן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 13:31
למה נגיד? ברוקר ישראלי שולח לך אוטומטית דיווח חודשי על מצב התיק כולל פירוט ניירות. ברוקר חו"ל יכול לשלוח לך אוטומטית בכל תדירות שתרצה (יומי/חודשי/רבעוני). בסוף שנה כולם שולחים לך דיווח שנתי. זה אתה מקבל בלי לעשות כלום. מה לא מספק אותך בזה? על אילו פעולות תיעוד עצמאיות אתה מדבר?
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 14:08
אצל מרבית האנשים החשש הוא בדיוק הפוך, עם כל הכבוד לאותו אדם מנוסה כדבריך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 14:11
כן אבל מדובר על מצב בו הברוקר המתווך קרס/ברח/לא מתפקד/עובד שלו מעל באמון/אחר...

ולכן כתבתי תיעוד מהבורסה בה אתה סוחר (ידוע לי שמהברוקר אפשרי לקבל).

ברור שמדובר על מקרה קיצון, אבל מקרי קיצון לעיתים קורים והייתי רוצה משהו יותר "נייטרלי"/ממשי מדפי תיעוד של ברוקר כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 14:12
מה הכוונה?

שדווקא בארץ יתקשו לממש את זכויותיהם במקרה קיצון על אף שהם אזרחים?

(ושבמדינה זרה בה אינם תושבים יצליחו יותר?...)
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 15:03
כן

כן, כשהכוונה לארה"ב ומדינות מפותחות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 15:51
זאת בעיה כללית לכל דוח שמפיקים לך,

הוא רק נכון למועד הפקתו

אני לא מנוע מלמכור שניה אחרי ולבצע פעולות "סותרות"

אני אוותר לציין שוב מה פותר את הבעיה הזאת :)

פיזור גאיוגרפי של נכסייך הוא תרופה לרוב התרחישים