⬅ חזרה לאינדקס

כלכלן - איזה כישורים ללמוד כדי לשפר אטרקטיביות בשוק העבודה?

🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 22:05
שלום,

אשמח לייעוץ:

אני מתלבט איזה כישורים ללמוד בכדי לשפר/לשדרג את האטרקטיביות שלי בשוק העבודה.

אני בן 34, כלכלן במגזר הציבורי, עם כ-10 שנות ניסיון.

בעל תואר ראשון כלכלה ותואר שני במנהל עסקים.

עוסק בעיקר בתכנון ובקרה תקציבית (פרויקטים של מאות מליוני שקלים) וניתוחים כלכליים.

בעבודה עובד בעיקר עם ERP, ומן הסתם עם אופיס.

מרוויח כ-20K ברוטו בחודש, ואמור לסיים תפקיד ולעזוב את הארגון עוד כשנתיים וחצי, בגיל 36-37.

כשאני מסתכל על טבלאות שכר לכלכלנים, אני מבין שהמשכורת הנוכחית שלי נמצאת די בטווח העליון (להוציא חריגים כמו תפקידי ניהול בכירים וכד').

אני מנסה למפות ולתכנן מה אני יכול לעשות בשנתיים וחצי הקרובות בכדי לצאת עם כישורים מתאימים יותר לשוק.

הכוונה שלי לכישורי מחשוב, כי בשאר הכישורים יש לי יותר הבנה מה הצורך.

אין לי ניסיון או ידע בכלל בתכנות, למעט כאמור ניסיון בעבודה עם ERP ואופיס.

מה אני יכול ללמוד שיכול להיות אפקטיבי ולהשתלב עם הניסיון שלי ככלכלן? אני לא מתכוון לבצע הסבה מקצועית, כי אני אוהב את התחום הכלכלי ומרגיש שהיתרון היחסי שלי שם.

חשבתי על פייתון, SQL.. אבל הייתי שמח לשמוע תובנות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 07:46
מה הרמה שלך ב-אופיס -

אתה עובד עם VBA? מכיר פונקציות מתקדמות?

SQL ו-פייתון זה טוב וחשוב, אבל השאלה האם נתקלת פעם בבעיה שנאלצת לפנות למישהו עם ידע בתחום?
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 20:59
הרמה שלי באופיס די בסיסית לדעתי.

לא עובד עם VBA.

מכיר ועובד עם פונקציות כמו VLOOKUP, IF, DSUM פונקציות טקסט (RIGHT,MID,LEFT), עובד עם PIVOT וכד'

לא נתקלתי אף פעם בבעיה שהייתי צריך SQL או פייתון, אבל אופי התפקיד הנוכחי שלי הוא כזה שזה לא נדרש.

מצד שני - אופי התפקיד הנוכחי שלי הוא כזה.

אני רוצה לפתח יכולות שיוכלו לתת לי כלים שיאפשרו לי להרחיב את האפשרות שלי למציאת מקום עבודה עתידי.

או מציאת מקום עבודה אטרקטיבי יותר או בשכר טוב יותר.

אני יודע שזה לא הכרחי, אבל אני תוהה אם זה יכול לעזור, ואם כן - מה יכול לעזור, בכדי לא להשקיע זמן בלימוד נושא שלא יהיה כ"כ רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 07:13
תתחיל בלהרחיב את ידיעותיך ב-אקסל.

במקום הנוכחי, הביאו אותי כדי להתחיל להפוך דוחות שיצאו כ-PDF ל-אקסלים.

פונקציות ו-VBA יכולים לחולל פלאים.

מעבר לכך...

עם שליטה באקסל אתה יכול לחפש גם את החפיפה ל-GOOGLE SHEETS ואז הפיתוח הוא למעשה JS במקום VBA.

קובץ אקסל שתוציא ל-CSV וגם אקסל ניתן לקרוא לשפות מתקדמות/עיליות יותר די בקלות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 09:05
אני לא ספציפית משם, אבל תפקידי כספים בחברות הייטק זה משהו שבדקת אותו? כי לדעתי השכר הוא לפחות מה שכתבת ואולי יותר.

ספציפית נשמע שאולי תוכל להתקדם לתפקיד ניהולי, אבל ה"כישורים" שכתבת נראים יותר מתאימים לעובד שאינו ניהולי.