⬅ חזרה לאינדקס

כמה שאלות בנוגע לקרנות מחקות

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 18:58
שלום לכולם,

אני חדש כאן, וחדש באופן כללי בתחום ההשקעות.

כרגע אני משקיע ב - אשס.חוץ SPX 500 - קרן מחקה של בלאקרוק.

יש לי 2 שאלות שלא מצאתי יותר מדי מידע עליהן פה בפורומים ובכלל:

1. איך עובדת קרן מחקה מבחינת זמני מסחר שונים, הרי S&P נסחרת בארה״ב, והקרן המחקה נסחרת בבורסה המקומית שלנו בזמן שונה. איך הפרשי הזמנים לא משפיעים על המשקיעים? אם ראיתי למשל עלייה בשעות המסחר בארה״ב, אני יכול להניח שכמה שעות לאחר מכן תהיה עליה אצלינו?

2. האם הקרן שציינתי מחלקת דיבידנדים? אם כן, האם יש מקום שבו אפשר לראות את הנתונים האלה, מתי מחלקים וכמה מחלקים?

ובאופן כללי לגבי דיבידנדים, החלוקה מתבצעת אחת לתקופה מסויימת, ומחלקים לכל המחזיקים הנוכחיים במניות? אם מישהו מכר הכל יום לפני הוא לא מקבל כלום? ולחילופין אם מישהו קנה יום לפני הוא מקבל כאחד המשקיעים הוותיקים?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 19:01
קרן סל - לא מחקה

חוזים עתידיים. ( לא בטוח לגבי זה, רק ב90% כי אני אומר מזיכרון)

לא, צוברת וקונה עוד מניות בהתאם למשקלן במדד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2020 13:35
אני חושב שהקרן הזו עוקבת באמצעות אחזקה ישירה. בכל מקרה כן, אם הייתה עליה בארהב ואז המסחר נסגר שם ונפתח אצלנו העליה תשתקף גם בקרן שנסחרת בישראל (אלא אם קרה משהו גדול בשוק עצמו בינתיים)
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2020 14:14
השער נקבע ע"י ביקוש והיצע כמו כל תעודה שנסחרת ברצף

כאשר עושה השוק מתערב ומייצר/מבטל יחידות של התעודה הוא קונה/מוכר את הנכסים לפי משקלם בשוק. אם הם לא נסחרים כרגע הוא עושה את זה באמצעות חוזים וכשיכול מחליף במניות עצמן.

הסתכלתי עכשיו לוודא וברשימת הנכסים יש כמות לא מפורטת (קטנה מ0.05%) של חוזה עתידי.

@Rahash
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2020 14:27
תודה רבה על התגובות, אבל עדיין יש כמה דברים שלא ברורים לי.

איך הפרשי הזמנים לא משפיעים על הקהל שסוחר? לצורך העניין, ראיתי היום בלילה שהייתי עליה בS&P ולכן אני אסיק שיש עליה היום רק בתעודה שאני סוחר בה בארץ, אז אני אקנה יותר מניות. מה אני מפספס?

ובאותה נשימה, האם המספר בארה״ב הוא הראשוני, כלומר, האם עלייה במדד בארה״ב היום, תבואי לידי ביטוי במסחר כשנפתח פה?

עוד שאלה קטנה לגבי הדיבידנדים, קראתי בכמה מקומות שכן אמורים להיות דיבידנדים, אבל זה לא כתוב בצורה ישירה אלא בצורת הנחה שיש בבלאקרוק באופן כללי על מיסוי דיבידנדים. אז אשאל שוב, האם יש דרך לדעת האם התעודה שציינתי מחלקת דיבידינדים ומתי?
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2020 14:48
אם היתה עליה בארה״ב בלילה, המסחר יתחיל בשער גבוה יותר כשהוא יפתח בארץ. באופן כללי תניח שאין כסף קל ואין ארביטראז׳ים שאתה יכול לתפוס.

הקרן שציינת לא מחלקת דיבידנדים, היא צוברת אותם. זה נעשה כל הזמן ואין לך דרך לראות מתי בדיוק זה קורה (למיטב ידיעתי). אם בכל זאת מעניין אותך, אתה יכול לראות את הקרן המקבילה שלה שכן מחלקת ולראות כמה חולק ומתי. חפש את IUSA באתר כמו justetf
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2020 17:23
למה שישפיעו?

השווי מתעדכן כל הזמן, גם בזמנים שאין בהם מסחר.

למה אתה מניח שאם היו עליות בלילה הן בהכרח ימשיכו ביום שלמחרת?

זה כמו להגיד "אתמול המניה עלתה אז היא בטוח תעלה גם מחר"

אין דבר כזה ראשוני או שניוני. הערך מתעדכן כל הזמן ומשתקף במחיר בעסקה הבאה שתבוא.

נניח רגע מניה של חברה ישראלית (שלא נסחרת בשבת מן הסתם), נניח שהמפעל של החברה נשרף בשבת ובחדשות מודיעים שאין ביטוח. תסכים איתי ששווי החברה ירד כבר בשבת למרות שלא היה מסחר, נכון?

אז אולי כרגע רשום שמחיר העסקה האחרון היה 100 ש"ח (סתם זורק מספר), אבל כשיפתח המסחר אף אחד לא ינסה לקנות או למכור ב 100 ש"ח אלא המסחר יתחיל בשווי של 50 ש"ח.

רשום באתר ובמסמכי התעודה באופן ברור אם היא מחלקת או צוברת
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2020 22:03
תודה רבה על התשובות!