⬅ חזרה לאינדקס

חוות דעת IRA - הלמן מול הפניקס/אקסלנס

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 08:18
הי,

יש לי שתי הצעות מאוד דומות לניהול IRA בבתי ההשקעות אלו - הלמן עם לאומי והפניקס עם המזרחי, הן בדמי הניהול השנתיים וגם בעמלות קניה מכירה (למרות שמזרחי קצת יותר יקר).

האם תוכלו לחוות דיעה לגבי מערכת המסחר, התנהלות עם בית ההשקעות כמו תמיכה וכו'?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 09:07
הלמן עשו אצלי טעויות ומשכו כספי פיצויים מקופה לא נכונה.

אקסלנס גבו לי יותר דמי ניהול ממה שהבטיחו, תיקנו לדמי ניהול נכונים. אבל, עדיין לא החזירו לי בגין הטעות.

מזרחי מערכת בסיסית ומביכה אבל עושה את העבודה (פרט לניירות בלונדון שאי אפשר לרכוש דרכה וחייבים לדבר בטלפון).

לאומי, מערכת המסחר הנוחה והטובה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 09:23
תבדוק עמלות המרת מט"ח ועמלת מינימום. ממה שאני מכיר ההבדלים שם מאוד גדולים בין מזרחי ללאומי
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 17:56
לטובת מי?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 18:00
אם קיבלת הצעות משניהם זה לא באמת בעיה לפתוח את שתי ההצעות ולהשוות את העלות של 2 הדברים האלה...
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 22:16
אכן לא מסובך להשוות, הכוונה בשאלה שלי היא לדברים שלא רואים במספרים - המערכת שבה מבצעים את המסחר, תמיכה / שירות וכו'.

מבחינת העלויות יוצא שהלמן/לאומי קצת יותר זולים (כמובן בתלות בפעולות ובסכום הכולל). אבל אני רואה את עיקר ההבדל עבורי בעלויות הפעולות בחו"ל שם בפניקס עמלת המינימום מתחילה לשחק.

אשתף את העיקר:

הלמן - 0.22% לשנה, ק/מ מניות בישראל 0.05%, ארה"ב 1.5 סנט/מניה, אירופה 0.05% (מחוץ לישראל צריך להוסיף עמלות צד ג'), אין מינימום לכל אלו. הטבת שער בהמרת מט"ח 0.7% (אין עמלת חליפין).

פניקס/אקסלנס - 0.2% לשנה, מניות בישראל 0.06%, מניות בחו"ל 0.05% עם 6$ מינימום (פלוס עמלות צד ג'). הטבת שער 0.7% לגודל התיק שלי (אין עמלת חליפין).
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 23:14
אני בהלמן וסובל מהמערכת של בנק מזרחי טפחות שהיא זוועה אמיתית. שומר נפשו ירחק מבנק מזרחי!!

הלמן טוענים שאפשר להצטרף רק ללאומי עם הסכומים שיש לי ושכרגע לאומי לא מקבלים לקוחות חדשים (אני צריך לחזור אליהם עוד כמה שבועות ולשאול שוב אם השתנה משהו, כך שזה לא בראש מעייניהם).

חוץ מזה כל דבר לוקח חודשיים אבל הנציגים מאוד נחמדים.

עריכה: רק עכשיו הבנתי שכתבת שהלמן עם לאומי והפניקס עם מזרחי. ממליץ שוב לא ללכת למזרחי. מהמר שלאומי יותר טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 12:30
נדחף קצת,

פתחתי קרן השתלמות IRA חדשה דרך סלייס גמל (מסחר דרך IBI) עם דמי ניהול של 0.3%.

עמלות IBI-

מניות והמירים בחו"ל - 1 סנט למנייה עם מינימום של 10$.

מניות והמירים באירופה - 0.25% משווי העסקה עם מינימום של 100 ע"פ המטבע שבו בוצעה העסקה.

עמלות מנהלתיות-

המרת מט"ח - הטבת שער של 0.6%

העברת מט"ח - 35 דולר + עמלת סוכן זר

העברה בנקאית - 20 ש"ח

דמי ניהול - 15 ש"ח לחודש

אני מתכנן לקנות 2 קרנות איריות, ZPRV + ZPRX (בשוק הגרמני)

רציתי לשאול איזה עמלות פה יהיו רלוונטיות כלפי? אירופה? איך זה מחושב?

חוץ מזה, לאן כל העמלות האלה מעלות את הדמי ניהול שקיבלתי מסלייס גמל ? (0.3)

תודה לעוזרים!
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 13:15
זה די מוזר שאין לך מינימום למסחר בחו״ל.

ככל הידוע לי ההסכם עם לאומי הוא גורף לכל הלקוחות של הלמן, כך שאני מניח בזהירות שזו טעות או שההסכם השתנה לטובתי וטרם שמתי לב לכך.

אני אצל הלמן עם לאומי, מערכת מסחר מושלמת, אתה עושה הכל עצמאית ובכל בורסה (למעט אם נפלת על נייר חדש שעוד לא מופיע במערכת תצטרך להתקשר חד פעמי שיוסיפו אותו)

שירות טוב בסך הכל אבל דברים זזים יחסית לאט.

האתר של מזרחי כל כך דוחה אותי, בשילוב חוסר גישה לבורסות אירופה ולכן הוא נפסל על הסף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 13:18
השתנה לכולם בלאומי דרך הלמן. אין מינימום באירופה (לא יודע מה המצב בארה"ב).
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2020 16:39
בהפניקס / הלמן יש סכום מינימום להעברה?

אני כבר 4 שנים מנהל עצמאית ב IRA במיטב דש, דמי ניהול 0.5 לא עלינו ומת לעבור (אמנם עמלת קנייה מכירה 0.04 בארץ אבל הכסף הגדול הולך על הצבירה).

מישהו עשה השוואה לאחרונה עם בתי השקעות אחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 12:45
מבדיקה שאני עשיתי לפני כחודש בהפניקס המינימום הוא 500,000₪ ובהלמן אלדובי המינימום הוא 200,000₪.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 10:02
ביקשת חוות דעת ואני מאד משתדל שלא יהיה שיימינג אלא באמת ניסיון אישי -

אני עובד עם בנק לאומי בIRA. יש המון תקלות והשירות לקוחות לא קיים

אתה מתקשר למוקד הם מפנים אותך לסניף שלעולם לא עונים

דוגמה מהימים האחרונים:

אני מנסה למכור נייר ערך שתמיד מכרתי וקניתי ופתאום יש בעיות הרשאה

מתקשר למוקד לא יודעים במה מדובר

מפנים אותי לסניף

לא עונים

ואין.עם.מי.לדבר

אני יושב בבית ושואל מה אני עושה עכשיו? ברמה כזאת

ממליץ מאד להתרחק

עברתי אליהם רק לפני כמה חודשים ולצערי הרב אני משלים עם העובדה שאני הולך לנייד שוב את הכספים החוצה למקום אחר
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 10:03
וגם מנצל את הבמה להתייעצות -

האם לדעתכם ניתן לתבוע על אובדן כספים במקרים כאלה?

(רציתי למכור ובשל בעיה טכנית לא הצלחתי ולכן הפסדתי X כסף)
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 10:09
תודה על העדכון לגבי לאומי. אני רוצה לעבור אליהם מבנק מזרחי שהוא גרוע בפני עצמו ועכשיו העלית לי ספקות...
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 10:13
חחח כן פתאום מזרחי נשמע סבבה
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 11:54
בלאומי השרות מאוד תלוי בסניף.

כשפתחתי שם IRA ביקשתי מחברת הגמל שתפנה אותי לסניף שיש לו נסיון ב IRA ושיש לו הרבה לקוחות IRA. בסניפים כאלה הפקידים יותר שוחים בחומר כי אתה לא היחיד שהם מכירים שמשתמש בכלי המוזר הזה.

אני מניח שהמצב דומה בכל הבנקים

אישית לא נתקלתי בבעיות איתם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 13:27
בהמשך להודעה של רונן, אכן בלאומי יש בעיות כאלו, אצלי זה היה בעיקר חבלי לידה.

ייתכן שכדאי לבקש להעביר את החשבון לסניף 832 ברחוב פנקס, להבנתי להם יש הרבה יותר ניסיון בחשבונות האלו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 14:33
אני גם התחלתי עם חשבון IRA בלאומי, בדיוק בסניף שהמלצתם עליו בפנקס וגיליתי שמחייבים אותי בערך פי 10 יותר בעמלות.

דיברתי עם הסניף ועם מוקד שירות הלקוחות לא מעט פעמים ואף אחד פשוט לא ידע איך לעזור לי. עושה רושם שלאומי פשוט לא מקצועיים מספיק בתחום ולא יודעים איך להתמודד עם החשבונות IRA (לפחות בסניף שהייתי בו). אחרי מספר שבועות ללא פתרון בסוף נשברתי ועברתי למזרחי והשירות עד עכשיו מעולה. יש לי בנקאית אישית שמבינה עניין וניתן לשאול אותה שאלות על IRA, הם תמיד זמינים ועד עכשיו לא נתקלתי בבעיות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2025 04:10
מישהו יודע מה דמי הניהול ומה סכום המינימום כיום בהפניקס?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2025 08:30
אין.

הIRA של הפניקס (ושל המון חברות גמל אחרות) עבר לגולבלנט.

אם אני זוכר נכון, היחידים שנשארו ולא נמכרו לגלובלנט זה מיטב ומגדל.