⬅ חזרה לאינדקס

רכב סולידי לנסיעה לעבודה

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 17:43
היי, כרגע אני שוב בתהליך של חיפוש עבודה אחרי שהקורונה הפסיקה את הקודם, קבלתי אומץ שוב להמשיך בתהליך

אני גר בשפלה וחשבתי להגביל את חיפוש העבודה עד רחובות גג ראשון לציון

הבעייה שאז זה מאוד מאוד מוגבל

אופציה נוספת היא לקנות רכב שיהיה רק עבור נסיעה או לתחנת הרכבת הקרובה או לתחנת אוטובוס קרובה שמשם יש קוו ישיר ללב תל אביב בבוקר

אולי אפילו לנסוע עד לתל אביב למרות שזה כבר טירוף...

להבנתי יש לי אפשרות להגדיל את הנטו שלי ב 5000 שקלים ברוב המשרות ובעקבות הגדלה של הברוטו זה יביא עוד 800 נגיד לפנסיה ואז נוריד במקרה הגרוע 35% נגיד 500 שקלים תוספת

אז נגיד בסך הכל לפחות תוספת של 5500 נטו

זאת אומרת פחות מזה הסיכון במעבר לעבודה חדשה גדול מידי ואולי כבר פחות כדאי לעבור

בכל אופן ההנחה של לפחות תוספת של 5500 שקלים

לנושא הרכב

איזה רכב סולידי יש למטרה הזאת ואיך אפשר לתמחר אותו?

והאם זה שווה בכלל בשביל לחסוך נגיד 30 דקות נסיעה ביום

כרגע אין איזה כיוון למשרה ספציפית אז השאלה שלי באופן כללי אם בכלל כדאי לשקול לקנות בשביל זה רכב קטנטן וסולידי שזה כל יעודו

אשמח לשמוע דעות שאדע גם איפה לכוון את חיפוש המשרות שלי

כי ברור שרוב המשרות בהייטק הם באיזור תל אביב שלמרכז תל אביב מדובר על נסיעה של שעה ורבע-שעה וחצי בתחבורה ציבורית

עם שילוב של רכב זה יכול לרדת ל-50,55 דקות
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 18:22
רכב קטן עם גיר ידני מהשנים 2013-14-15 יתן לך שרות מעולה לצרכים שתארת במחיר מצחיק.

רכבים בסגנון שברולט ספארק, סוזוקי אלטו, פיאט פנדה, קיה פיקנטו , יונדאי i10 ובטח יש עוד ששכחתי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 18:33
כול דגם מוכר וידוע כאמין ובטוח מסביבות שנת 2010-2015 יעשה את העבודה בערך באותה עלות.

אני מאמין שלנסיעה קצרה 5 ימים בשבוע יצא לך הכול כולל הכול בערך 1000 שקל בחודש או פחות(לא כולל חניה קבועה בתשלום במקרה שצריך).

זה תלוי רק בך, אני אישית אם גם ככה אני מסתמך על תחבורה ציבורית לכול השאר(או שיש רכב שני)לא הייתי קונה רכב רק לזה, אולי אופניים או קורקינט לתחנה(תלוי במרחק ובדרכי גישה)?

בכול מקרה לא הייתי רוכש לפני שיש כבר עבודה ואתה יודע בדיוק מה המסלול.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 19:47
קודם תמצא עבודה, למיקום יש חשיבות קריטית(קרוב לרכבת וכו).

דבר שני, הייתי מתחיל קודם בלנסות להגיע ברכב שהוא לא שלי על מנת לבדוק את הזמן האמיתי של הנסיעה, כמה דלק מתבזבז בפועל ולפי זה מחליט אם לוותר על תחבורה ציבורית.

לפעמים נסיעה בתחבצ לוקחת בערך אותו דבר כמו נסיעה ברכב שכוללת חיפוש חניה פקקים וכדומה, מנסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 20:36
לגור בראשון ולעבוד בתל אביב זה לא תמיד משתלם. מעבר לפקקים כל בוקר של שעה ויותר, העלות של הדלק מתקזזת עם ההפרש בשכירות. תוסיף עוד יציאות בערב לתל אביב(אחרי הקורונה) ויוצא ששילמת אותו הדבר וגם עמדת בפקק כל יום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 22:01
אני לא גר בראשון ולא ממש מטייל בתל אביב כרגע אין לי צורך לשלם על שכירות אז אין אופציה של לגור שם שזה בכיף הוצאות של עוד 4k במינימום ואף יכול להחמיר
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 22:41
אני רק אומר..שממה שאני בדקתי בשכירות הפריפריה או לא כל כך זולה אם משקללים נסיעות למרכז או תל אביב. רק אל תבחר עבודה על בסיס זה, בסוף הגדלת ההכנסה זאת הדרך הכי טובה להתקדם כלכלית, לא צמצום במחייה
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 22:50
צמצום מחיה זה משהו שיש עליו יותר שליטה

אתה יכול להחליט לגור באוהל ולאכול רק שיבולת שועל לא להתקלח ולא לצרוך כלום והינה צמצמת מחיה כמעט ל 0 בתיאוריה יש לך 100% שליטה על זה

הגדלת שכר זה סיפור אחר לגמרי כרגע זה מה שאני מנסה אותו

נראה אם אצליח או לא

למעשה נפל לי האסימון שבהנחה שאני לא רוצה לחיות באוהל וכן רוצה להחזיק רכב

אחרי ההוצאות האלה (אם הייתי צריך לממן אותם מכספי) בקושי היה נשאר לי כסף לאוכל בחלק מהחודשים

שלא נדבר על מותרות נוספות

פתאום נפל לי האסימון הזה.. חבל שלא נפל קודם עכשיו אני נכנס בזה בכל הכוח

אבל עדיין ריאלי אני לא מצפה לאיזו קפיצה כזאת בשכר ששווה לי גם לשכור דירה בתל אביב
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:01
כמו שכתבו לפני, קודם תמצא עבודה, ואח"כ תחליט אם אתה צריך בכלל רכב. איתור רכב יד 2 והרכישה עצמה לוקחת יום-יומיים. לא משהו שדורש הערכות מראש לפני מציאת עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:13
העניין זה העלויות.. מה סדר הגודל.. שאם זה דורש ממני עוד החזקת רכב אולי אוותר על אותה משרה מההתחלה.. אם זה דורש נניח בחלוקה ל 8 שנים נניח עד 1500 שקלים בחודש (כולל מחיר הקניה) אז זה עוד בסדר..
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:21
אני סקפטי לגבי אחזקה כוללת בעלות של 1500 ש"ח, כולל ירידת ערך. אני חושב שמינימום זה יהיה 2000, ואולי לכיוון ה-2500. אני מניח שאתה נהג עם ותק של מעל 3 שנים, ושעברת את גיל 24.

קח בחשבון גם את עלויות הנסיעה האלטרנטיביות שנחסכות לך. מן הסתם כמה מאות ש"ח בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:37
כולל הכמה מאות שנחסכות הייתי מצפה ל 1100,1000 בחודש כולל הכל ביטוח, דלק, מוסך טסט

אבל אתה אומר יכול להגיע ל 2500 זה כבר הרבה..
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 12:50
היה לי רכב בן 9 שהחזקתי 4.5 שנים, סך העלות שלו - כולל ירידת ערך, מיסים, תחזוקה ותיקונים וללא דלק, חניה הייתה כ- 830 ש"ח לחודש. מנגד בשנים האחרונות של הרכב (גיל 13) האמינות כבר הייתה לא משהו.

רכב בן 5+ אמור להיות פשרה טובה עבורך, מצד אחד ירידת הערך המשמעותית כבר מאחוריך ומצד שני הוא לא מאוד ישן.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:17
זה קרוב למה שאני חישבתי בזמנו.

אם אתה קונה ידנית קטנה זה צריך להיות אפילו קצת פחות.

אצלי זו לא הייתה אופציה כי אשתי התעקשה על אוטומט.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:39
ממליץ לדבוק ברכבים היפניים הקטנים, מאוד אמינים. נראה לי 5-7 שנים על הכביש, לא יותר מ100K ק"מ ללא תאונות זה בד"כ גבולות גזרה טובות להתחיל בהן.

הייתי לוקח לבדיקה מקיפה במוסך לתת מבט על האלטרנטור, רצועות, מסננים ואולי דליפות למיניהן. ואולי מחליף צמיגים/רפידות אם צריך, סה"כ עוד השקעה של 3-4K ש"ח ויהיה לך רכב בובה שיחזיק עוד 80-90K ק"מ בלי יותר מידי בעיות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:56
אני הצלחתי לעמוד בעלויות האלה כולל הכול על ממוצע של לא מעט שנים בנסיעה לא מרובה(ממוצע בערך 7 אלף ק"מ בשנה).

צריך קצת ידע השקעה ומזל, במקרה הגרוע אתה יכול להגיע לכיוון 2000.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 18:38
אף אחד לא כתב, לא פה ולא בשאלה האחרת שלך על נהיגה לעבודה, אז אני אצעק; מי נוסע לעבודה במשרד בהייטק ב2020 ?!

אם הנהיגה היא issue , אז תחפש עבודה שלא נמצאים במשרד הרבה.

רוב חברי המתכנתים מגיעים יומיים בשבוע ומטה למשרד.

אישתי ואני לא מגיעים בכלל למשרד וכך זה מוצהר עד ליולי 2021.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 19:17
ואללה אני במצב של לקחת מה שיש (בדרישות מאוד סבירות ומאוד צנועות לדעתי)

אז להוסיף עוד דרישות לא כל כך יעזור לי אז זאת לא ממש אופציה

לא שללתי נסיעה ארוקה אבל מתעניין בהשפעה של זה
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 22:03
בחיפה יש car2go ולדעתי בעיקר משתמשים בו לזה: להגיע לרכבת ובחזרה.

נכון שזה לא 100% אמין כי לפעמים אין רכב זמין. אבל תמיד אפשר לקחת מונית במקרה הזה.

העלות: 40 שח לחודש + הנסיעות.

בהערכה מאוד גסה נסיעה של 25 דקות תעלה 30 ש''ח. תעשה את החישוב. אם צריך שתי נסיעות 5 פעמים בשבוע זה אולי כבר כמו בעלות על רכב. אבל אם זה פחות, אולי כדאי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 23:22
רק שתכיר, חופשי חודשי לכל גוש דן 213 שח (מראשון עד תל אביב בלי הרצליה)
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2020 20:58
רכב קטן ידני כרגע עומד על 1.35k לחודש כולל ירידת ערך, קניתי חדש והחזקתי 6 שנים. נסיעות של כ30-50דק לתל אביב, טיפולים יחסית יקרים (VAG) במוסך נורמלי. יחזיק אותו עד הסוף :) אין טעם למכור בגרושים כאשר הוא בsweetspot של הוצאות (כ750ש"ח לחודש ללא ירידת ערך, אין לאן לרדת).

הייתי קונה חדש שוב למרות שאני דוגל ב0 הוצאות מיותרות.