⬅ חזרה לאינדקס

מחיר המניה וחלוקת הדיבידנד אינם תלויים זה בזה - האומנם?

🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 18:00
כותרת הפוסט לקוחה מהפוסט האחרון של בבלוג על מניות דיבידנד. אשמח להעלות דיון כלשהו שלי אישית לא מאוד ברור.

כאמור חלוקת הדיבידנד היא ארוע שבו החברה מחלקת למשקיעיה מהרווחים שקיבלה בזמן האחרון (מאז החלוקה הקודמת וכו').

לעומת זאת, מחיר המניה תלוי בהיצע וביקוש של הקונים בשוק ההון.

שניהם סה״כ בעלי קורלציה כלשהי אל שווי השוק האמיתי של החברה ואל הרווחים השנתיים שלה (חברה מרוויחה יותר לאורך זמן, אנשים ירצו לקנות מניות שלה. חברה מפסידה לאורך זמן, אנשים ירצו להתחיל לצאת - זה לפי ההיגיון שלי).

אינדיקטור מרכזי ברוב משקיעי הדיבידנדים שעליהם קראתי, הוא מכירת חברה שמפסיקה לשלם דיבידנד (ביניהם, המשקיעה).

הכל טוב ויפה וההיגיון במהלך מוסבר נכון למטרה של המשקיע.

מה שעומד לי מול העיניים שאני מנסה להבין את האסטרטגיה, היא רמת הקורלציה בין חברה שמתחילה להפסיד, לכזו שמפסיקה/מקפיאה תשלומי דיבידנד.

- נשמע לי הגיוני שחברה בדר"כ תפסיק לשלם דיבידנד למשקיעים כי היה איזשהו שינוי מהותי בחברה. הדבר הכי הגיוני שאני חושב עליו, הוא הפסקת היכולת לעמוד בתשלומים בגלל ירידה ברווחים. (כמובן שיש יוצאים מהכלל, ואני לא מכיר אותם - במיוחד בתור אחד שלא משקיע בצורה כזו.)

אם רוב המקרים הם מה שאני טוען, אז נשמע שחברה A נקלעת לקשיים לעמוד בהגדלת הרווחים, משקיעים רואים זאת בדוחות הכספיים, וחלקם יוצאים -> ערך המניה יורד, ובמקביל גם החברה מודיעה על הקפאת תשלומי דיבידנדים.

לפי האסטרטגיה, הגיע הזמן למכור.

- רק לי נשמע שברוב המקרים פה תמיד מוכרים בהפסד?

- כמובן שאם קניתי מניה לפני הרבה שנים, במחיר נמוך מהמחיר היום (הנחה שהמחיר עלה, אפילו אם ממש לאט, לאורך השנים), אז אפילו אם לקח לי הרבה זמן למכור, יכול להיות שעדיין יצאתי ברווח ממחיר הקנייה. אולי יש פה איזה כלל אצבע של "מתי נקנתה המניה" שאפשר גם הוא להשתלב? (סתם מעלה רעיון, לא מצפה לתשובה ספציפית)

- חוץ מזה שיש תזרים שוטף כלשהו, פסיכולוגית זה משהו שלי קשה אותו. מסכימים/חולקים על דעתי?

ג.נ: לא משקיע במניות דיבידנד בעת כתיבת הפוסט (אם לא היה ברור :) )
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 18:08
אני חושב שהעיסוק בבחירת חברה להשקעה על פי האם היא מחלקת דיבנד ולפי איזה גובה הוא מוטעה.

אם אתה משקיע עכשיו בחברה אתה שם סכום של כסף מסויים עכשיו על מנת לקבל יותר בעתיד. זאת אומרת שהחברה תהיה שווה יותר בעתיד בשל צמיחה, כי השוק לא מעריך אותה נכון כרגע וכו וכו... השווי הזה יכול להשתקף במלואו במחיר המניה(ואז אתה יכול למכור חלק מאחזקותיך או את כולן) או שחלק מהשווי שנוצר יחולק לך ישירות.

בגדול חברה שמחלקת דיבידנד אומרת בעצם "אין לי מה לעשות עם הכסף הזה, בהשקעות, פיתוח וכו...קחו אותו בעלי המניות ועשו איתו כרצונכם".

אני עקרונית מעדיף חברות שכן מסוגלות להשקיע אותו על מנת לדחות מס...אבל יש חברות שהם חברות מעולות ובאמת פשוט לא צריכות את ההון לשימוש והפיתוח השוטף ולכן מחלקות אותו....וזה גם לגיטמי.

אבל לחפש באופן פעיל חברות שמחלקות דיבדנד כאשר מחפשים השקעה....גם ככה אתם כבר באזור לגיטמי של השקעה אקטיבית...למה להגביל רק לחברות שמחלקות דיבדנד? תמצאו את החברה הכי טובה שאתם יכולים התשואה הסופית שלכם לא תהיה קשורה להאם היא מחלקת דיבידנד או לא...אלא כמה העסק חזק ובכמה הפער בין המחיר שקניתם לבין המחיר "שמגיע" לחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 18:22
לא ממש, חברה יכולה לחלק דיבידנד מתי שבא לה, גם אם היא בהפסדים וגם אם היא מגייסת את הכסף בתור חוב.

דיבידנד לא משפיע על הרווח של החברה, הרווח בא לפני הוצאת הדיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 21:50
הכוונה הייתה הפוכה. שהרווח של החברה משפיע על הדיבידנד.