⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים עם בונוס שמן בדולרים?

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2020 23:04
אהלן כולם, שואל בשביל חבר

התחיל לעבוד בחברת הייטק, זמן קצר לאחר מכן החברה נרכשה. מפה לשם הוא עומד לקבל מענק של כ-150K דולר (לפני מיסים). את הסכום הוא מעוניין להשקיע בשוק ההון, רובו ככל הנראה במדדים עולמיים/סנופי - יכניס את הכסף בהדרגה ולא בבת אחת.

בגלל שזה סכום לא מבוטל בכלל, הוא תוהה כיצד להתנהל בצורה היעילה ביותר מבחינת עמלות ומיסים. החברה שמה בפניו שתי אופציות: לקבל את המענק בדולרים או בשקלים.

אם יבחר באופציה של שקלים, נאמר לו שהסכום ייכנס בדולר בכל זאת ותתבצע המרה לשקלים בבנק. לכן על פניו נראה שאין טעם לבחור באופציה הזו ולשלם עמלת המרה גבוהה בבנק.

בנוסף נאמר לו בבנק שלו שבשתי האופציות הוא יצטרך לשלם "עמלת הפקדה" של 8 אגורות לדולר (שזה 2.5%!!!).

בקיצור, כמה שאלות על זה:

קודם כל - לא ברור לנו איך הכסף הולך להיכנס בדולרים. ניתן להעביר דולרים דרך המשכורת?

האם "עמלת הפקדה" בבנק זה סטנדרטי, והאם העמלה שהציעו לו גבוהה מידי? שווה לנסות לבדוק בבנקים אחרים?

בהנחה שברוקר אמריקאי לא בא בחשבון כי הוא לא רוצה להסתבך עם דוחות למס הכנסה - איך להשקיע את הכסף במדדים בצורה היעילה ביותר? (אני חשבתי על להעביר את הדולרים לברוקר, להמיר הכל לשקלים ולקנות בהדרגה בלאקרוק - בגלל שער הדולר הנמוך + עלויות מסחר גבוהות בארה"ב דרך ברוקר ישראלי).

יש עוד דברים/עמלות/מיסים שכדאי לשים לב אליהם בתהליך שלא ציינתי?

אשמח לשמוע דעות/טיפים/המלצות

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 01:27
כאשר אני מוכר RSU הנאמן ESOP מפקיד לי דולרים לחשבון הבנק שלי. הבהרתי לבנק שלא מקובל עלי שום גביה של עמלות הקשורות להפקדה הזאת.

לאחר מכן אני קונה דרך הבנק מוצרים מחקי מדד של ואנגארד באמצעות הדולרים עם עמלה סבירה של 0.1%.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 03:27
אם רק קונים, אין רווחים\הפסדים פטורים מלדווח, אא"כ מחשיבים את עמלות הקניה להפסדים

מעל 100K אין עמלה חודשית בIB

הכל בבת אחת

עמלת קניה בארץ בברוקר ישראלי, מניות ק/מ יש גם ב0.085 (בסכום גדול אולי קצת פחות)

עמלה חודשית 15-20

כשרוצים לעבור: בחלק מהמקומות צריך לשלם עמלת מכירה, ולהעביר רק לבנק שממנו הגיע הכסף

חשוב שהחבר יבין את התהליך, ולבנות את התיק לפי יכולתו הנפשית לעמוד בתנודתיות.

אין לראות באמור לעיל יעוץ וכ'ו, מקווה שעזרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 08:39
אני חושב שכדאי לך/לחבר לחפש/לשאול בקבוצת הפייסבוק של נינג'ה פיננסית. ראיתי שם בעבר שאלות דומות. תסלח לי שאני לא מצטט את התשובות כי הן לא היו רלוונטיות עבורי ואני לא זוכר אותן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 16:23
וכדאי שה"חבר שעובד בהייטק" ישיג לעצמו מחשב ;)

אגב, אני מעביר בדולרים לעו"ש וממיר, אם צריך, בבנק.

הנאמן גוזר יופי של עמלה בהמרת מט"ח
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 18:16
לא נמאס לאנשים מהקטע של "שואל בשביל חבר" ?

מדובר בפורום אנונימי, למי אתם עושים את ההצגה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 18:21
החבר קיבל בונוס לאחר זמן קצר אז שלא יהיה 'חזיר', ימיר לשקלים או שישאר בדורלים וישקיע.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 19:12
מה הקשר לחזירות? הגיוני שירצה לעשות אופטימיזציה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 19:18
מניח שזה כי אסור לבקש ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 19:33
ת׳אמת, התגובה ברחה לי בלי לחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 20:42
זו כנראה תהיה העברה נפרדת לחשבון הבנק (אין משהו מיוחד בהעברת משכורת, זו פשוט העברה).

כן, כן. וכן.

צריך להחליט מה התוכנית (למשל לקבל שקלים להעביר לברוקר ולהשקיע / לקבל דולרים ולהשקיע בבנק / לקבל דולרים ולהעביר לברוקר אמריקאי), להבין מה החלקים שמערבים את הבנק ומה העמלות שלהם ולהשלים איתם / להתחיל להתמקח / לעבור לבנק אחר.

יש פה החלטות לטווח ארוך שצריך לקבל, שיכתיבו את ההתנהלות בטווח הקצר.

אם מוותרים על ברוקר אמריקאי, כנראה שאין סיבה להשאר בדולרים ועדיף לקנות קרנות בלאקרוק בשקלים.

כנראה שעדיף לעשות את זה בברוקר ישראלי ולא בבנק.

אני מנחש שהמענק הזה מגיע דרך איזה שהוא נאמן (שמנכה את המס) והוא יכול גם להמיר אצלו לשקלים לפני ההעברה. כנראה בשער טוב למדי.

אז אפשר להמיר לשקלים בחלק המוקדם ביותר, ואז להתנהל בשקלים בשאר הדרך (מה שיהיה זול מלהתנהל בדולרים)
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 21:25
במקרה שהנאמן ממיר לשקלים והתמורה נכנסת לחשבון השקלי, המעסיק מנכה את המיסים.

מה קורה במקרה של הפקדה דולרית? האם מנכים לך מס במקור או שנדרשת הצהרת מס מאוחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2020 00:11
לא משנה אם אתה מבקש שקלים או דולרים, הנאמן מחשב ומעביר את המס בשבילך לפי שער המטבע ביום אירוע המס (מכירה). כנראה שמס מקסימלי, כי לנאמן אין ידע פרטני על מצב המס שלך.

יתכן והמעסיק יחזיר לך חלק מהמס דרך תלוש המשכורת אבל בהתאם למצבך ולמעסיק, יתכן שתצטרך להגיש דוח מס על מנת לא לשלם מס עודף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2020 16:27
אם ה RSUs ממומשים יותר משנתיים אחרי ההענקה, הנאמן מחשב את המס לפי ההסדר והמס השולי אצל המעסיק, אם אני לא טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2020 20:29
ראיתי שבאמת שאלת בקבוצת הפייסבוק של נינג'ה פיננסית וקיבלת מספר תשובות מעניינות. תעדכן מה בסוף הוחלט וקרה! D:
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2020 23:41
טוב לדעת שזה אפשרי, תודה!

דווקא עכשיו בתקופה של לא נודע והשוק בשיאו?

משתמע מהתגובה שלך שלא ניתן להעביר דולרים לברוקר ישראלי. זה נכון? כי לדעתי האופציה הזולה ביותר תהיה לבצע המרה דולרים->שקלים בברוקר (בטוח יותר זולה מבבנק)

האמת שפירסמתי שם קודם, ומשום מה לקח להם איזה 5 ימים לאשר את הפוסט אז ניסיתי גם פה (וגם פה לקח איזה יומיים :> )

מסתבר שהודיעו לו דיי מהרגע להרגע ורצו לסגור את זה במשכורת הנוכחית אז לא היה הרבה זמן תגובה.. ינסה להתמקח עם הבנק על העמלה.

מעבר לזה, כנראה שיבצע המרה לשקלים באופציה הכי זולה שתהיה ויקנה בלאקרוק.

תודה לכולם על התגובות :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2020 00:23
לא. אפשר..
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2020 11:16
האם הנאמן הוא IBI?

זה אומר שאתה שלמעשה אתה פותח חשבון השקעות אצלו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 23:35
יש זמנים שאתה כן יודע לאן השוק הולך?

היסטורית המדד נמצא הרבה זמן ב"שיאו".
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2020 23:56
לא. בדיוק בגלל זה אני מעדיף למצע :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2020 22:16
זה נטו פסיכולוגי, ועולה קצת יותר עמלות.