⬅ חזרה לאינדקס

יש ברוקר ישראלי שאפשר להעביר לו בהוראת קבע חודשית (מלאומי)?

🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2020 15:50
אהלן,

לפני שנתיים בערך השקעתי דרך אי.בי.אי, אם זכרוני אינו מטעה אחד הדברים המתסכלים עבורי היה שאי אפשר להגדיר הוראת קבע חודשית בבנק בשביל להזרים כספים לתיק (אני לא מדבר על קניית מניות, רק הפקדה אוטומטית של כסף כל חודש). במקום, כל חודש מחדש היה צריך לפתוח בקשה חדשה להפקדה.

מאז עברתי ל IB, ובמשך כשנה וחצי הוראת הקבע האוטומטית שלי עברה חלק (לא לגמרי, לבנק לאומי יש באג שבמקום "U" הם מעבירים "ץ", מה שלא אפשר לי להכניס את מספר החשבון שלי בהערות כפי ש IB מבקשים, אבל בכל אופן זה עבד גם עם "ץ"). אגב, למרבה האירוניה דווקא הוראות הזה״ב\מס״ב שהם מבקשים לא עברו חלק אף פעם.

לאחרונה זה הפסיק לעבוד, והתמיכה של IB לא עוזרת (כל חודש מחדש אני צריך לפתוח טיקט, להביא הוכחה שאכן העברתי כסף, לחכות כמה ימים עד שהכסף יכנס, להפסיד את העליות שכמובן בדיוק הגיעו, לשבור את הראש מול התמיכה, וכו׳).

התסכול הזה ביחד עם דברים אחרים (כמו העובדה שמאז בלאקרוק נכנסו לארץ) גורמת לי לפזול בחזרה לעבר ברוקר ישראלי.

אבל האם ניתן היום לעשות אוטומציה להפקדות? יש ברוקר שמקבל הוראת קבע חודשית?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2020 19:26
אני יודע שבפסגות אפשר פשוט לעשות העברה וזה ייקלט, אין צורך לפתוח טיקט. ייתכן ותקף גם לאחרים.

כמו כן, יש בנקים (למשל, הבינלאומי) שמאפשרים לך לקבוע העברה תקופתית אוטומטית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2020 20:57
אבל כל הקרנות של בלאקרוק שנסחרות בארץ נסחרות גם בIB עם פוטנציאל למימוש התיק בשכבות בעתיד. לא מצאת שיקול פחות שולי מאשר ההפקדות האוטומטיות?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 23:45
לא מסכים.

להתמיד בתכנית השקעה זה דבר חשוב. כדי שנוכל להתמיד, בכל דבר, לא משנה מה, זה צריך להיות פשוט נעים ונטול חיכוכים ככל האפשר. בסוף דבר שנראה לך שולי ולא חשוב כמו התעסקות של עוד רבע שעה בחודש יכולה להיות ההבדל בין בן-אדם שדבק בתכנית ההשקעה שלו ובן-אדם שמחליט שאין לו כח