⬅ חזרה לאינדקס

פרסום נתוני הבורסה בפומבי

🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2015 00:32
לא בטוח אם זה הפורום הנכון ואם לא ה @המשקיעה יכולה להעביר את השרשור אולי לאוף טופיק...

אני קורא את המשקיעה המון זמן וראיתי שהרבה אנשים רוצים להשוות בין קרנות מחקות ותעודות סל על מדד זהה, כדי לדעת איזה ני"ע עדיף. או שואלים האם תעודת סל כלשהי מחלקת את הדיבינדים שלה ומה טעות העקיבה של כל נייר וכו'.

אני רוצה להקים אתר אינטרנט שמאפשר להשוות בין ני"ע שמנסים לעקוב אחרי אותו המדד כדי שכל אחד יוכל בצורה גרפית פשוטה לראות את ההיסטוריה של כל נ"יע והמתחרים.

השאלה שלי היא כזו: איך אני מקבל את הנתונים שיש באתר הבורסה (ופאנדר וכל שאר האתרים) בצורה חוקית. תנאי השימוש במאי"ה אומרים שאסור לפרסם את המידע בפומבי ללא אישור שלהם בכתב, האם מישהו מכם התנסה בלכתוב אתר שכזה ויודע איך מקבלים מהם אישור או שאולי ניתן לקבל את המידע על ההיסטוריה של כל הקרנות\מניות\תעודות סל מגורם אחר (אולי רשות ניירות הערך).

לדעתי אתר שכזה יעזור לקוראי המשקיעה אבל אני לא מעוניין לעבור על החוק (במיוחד כי אני רוצה לחסות את עלות השרת ע"י פרסומות ולכן האתר יחשב מסחרי).

ד"א את הצורך הזה אני חוויתי בעצמי כאשר ניסיתי להשקיע ב S&P500 ולא הצלחתי להבין איזה נייר ערך עדיף לי (ויש הרבה כאלה בארץ).

ד"א 2: אין לי בעיה טכנית להשיג את הנתונית, רק בעיה חוקית, ולכן אני אשמח אם מישהו שבנה אתר שמשתמש בנתוני הבורסה יגיב.

תודה!