⬅ חזרה לאינדקס

ETF או השקעה בחברות בנפרד

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 22:00
שלום לכל חברי הפורום,

אני קורא פה כבר תקופה דיי ארוכה וקשה לפספס את זה שהרוב המוחלט של המשתמשים כאן משקיעים בETFים בלבד כמו VTI, VT, SPY, BND, GLD וכו'.

אישית ניסיתי להשקיע בVTI אבל זה היה כל כל משעמם והרגשתי שאני מפסיד את כל האקשן בגלל שאני לא משקיע בTESLA, FAANG בצורה נפרדת.

הגעתי למסקנה שבמידה ומניות FAANG יקרסו אז כל האינדקס של S&P 500 יקרסו, ולפי דעתי עדיף להשקיע במניות שצומחות כל שנה בעשרות אחוזים כמו AMAZON, APPLE, FACEBOOK וכו'

ולשים כסף במניות יותר סולידיות כמו JNJ, Merck, PG, MCD, APPLE ולהנות גם מהדיבידנדים שהן מחלקות על בסיס רבעוני כבר עשות שנים ברציפות.

ומדי פעם להשקיע בחברות יותר ספקולטיוביות או כאלה שנפגעו מסיבה כזאת או אחרת כמו CCL, חברות התעופה ולהנות מהעליות שלהן.

השנה אני ברווח של 30K דולר והשקעתי 50K דולר מכספי. נכנסתי למניית Moderna כשהיא הייתה על 19$ ולעוד כמה חברות שהיו ממש למטה בחודש מרץ - אפריל.

אני מנסה להיות הכי מחושב שאני יכול ומנסה לעקוב אחר כל החברות שברשותי למרות שאני מאמין בכולן לטווח הארוך. אך הבועה יכולה להתפוץ ותכלס כשזה יקרה גם הS&P יפגע.

מה דעתכם על השקעה בחברות בצורה נפרדת?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 22:49
אם הגדולות יקרסו ב-50% המדדים בפחות

בסכומים שלך אולי זה לא משמעותי. בסכומים גדולים כן

עוד תרחיש (שני מתוך מיליון, כי באמת השאלה הזו חוזרת על עצמה המון)

מניות FAANMG לא קורסות אלא פשוט עוצרות במקום לשנים הקרובות. קצת עולות קצת יורדות, אבל נשארות סביב אותו ערך

לעומת זאת כמה חברות אחרות שאתה לא חושב עליהן נותנות זינוק ולכן המדדים עולים יפה בזכותן

עם זאת - אתה צעיר לא? (26?) - אולי זה הזמן באמת להיות אגרסיבי. לא ממליץ כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 22:52
זה נקרא השקעה אקטיבית,לא ברור לפי מה אתה בוחר את החברות?אתה מנתח אותם?

במידה וכן אולי זה השקעת ערך?לי יש הרגשה שאתה סתם בוחר לפי הטרנד, כתבה שקראת וכו.

במצב כזה להערכתי(ולהערכת הרבה מומחים ומשקיעים)אין לך כמעט סיכוי לנצח את המדדים לטווח ארוך.

בכול מקרה כדי לך שיהיה לך תוכנית ברורה מתי קונים ולמה ומתי מוכרים ולמה אחרת אתה מעלה את הסיכוי לפעולות אימפולסיביות ומוריד את הסיכוי(שגם ככה נגדך) לתשואה עודפת על המדד.

כן השקעה פסיבית לטווח ארוך זה משעמם מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 09:00
אני אוהב את השליטה שיש לי על התיק, לתת למישהו לנהל אותו ולשלם על זה עמלות פחות מתאים לי.

לגבי המחקרים שאני עושה,

אני אחד האנשים החסכנים שאני מכיר, לאבד כסף זה לא משהו שאני רוצה לעשות ולפני שאני משקיע בחברה אני מסתכל על הגרפים שלו, מחפש pattern מסויים (למשל Netflix - כל פעם שיורדת למחיר של 473 ומטה היא קופצה ל500 פלוס תוך פחות משבוע, שיחקתי עליה קצת ועכשיו מתסכל על DIS וכל החדשות סביבה). כל חברה שאני נכנס אליה גם אם זה סווינג קצר אני חוקר ובודק אותה ככה שגם במידה והיא תרד אני אשמח ואקנה עוד. לרוב לא נכנס לחברות שנמצאות בשיא - תמיד תהיה ירידה, לא משנה על איזה מניה מדובר.

אם תהיה נפילה של 50% אני אשמח נורא, אין כמו לקנות מניות בחצי מחיר, בדיוק כמו שקרה בפברואר - אפריל. אם השקעת בחברה כשהמניה הייתה 190 למה שלא תשקיע בה כשהיא 80?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 09:05
מחקר מעמיק שכזה לא יסולא בפז

כי העולם דינמי, חברות זה דבר שביר והמציאות משתנה...
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 09:28
מעניין אם ה-patterns האלו גילו לנו בתחילת השנה שעומדת להגיע מגיפה במרץ...

חוץ מברבורים שחורים, אתה שוכח דבר אחד קריטי. כל המידע המעניין אודות החברה נמצא תחת NDA.

מידע שנמצא בנחלת הכלל כבר כלול במחיר המניה הנוכחי.

איך המחקר שלך מתמודד עם העובדה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 09:42
דעתי היא שלאורך זמן אתה תפסיד ביחס להשקעה במדד עולמי רחב ומשעמם שעוקב אחרי ממוצע השוק כולו.

לשעמום אין השפעה או רלוונטיות. אתה רוצה עניין? סע לווגאס.

מאד ברור שאתה משחק ומחפש עניין, אבל לאורך זמן אתה תפסיד את המכנסיים. מצא עניין בתחומים אחרים בחיים.

כתבת שאתה משחק ומהמר.

זה שאתה עוקב אחרי חברה לא משנה את ביצועי החברה. כפי שציינת אתה עוקב אחרי החברות שהניבו תשואה יפה בעבר. ככל הנראה אתה לא עוקב אחרי החברות שישיאו תשואה יפה בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 10:10
אמרתי רק דוגמא של Pattern מסויים שראיתי, אם תסתכל על Shopify תראה שכל פעם שהיא יורדת מתחת ל1000$ היא בסופו של דבר עולה, לפי דעתי האישית בלבד חברות כאלה בסופו של דבר יעלו, אני מאמין בהן.

אני לא משקיע נטו בגלל זה כמובן, חייב לקחת בחשבון את הרווחיות של החברה לטווח הארוך, ניהול, מחיר מניה ביחס לרווחים, אם הם עומדים בציפיות רווחים כל רבעון ועוד פרטים יבשים... נכון אני משקיע יותר גם מהתחשות בטן שלי ונכון להיום זה משתלם לי.

השקעתי במודרנה כשהיא הייתה רק 19 דולר, יוניטי 87 דולר, אפל 104 דולר ועוד הרבה מניות שקפצו לי בעשרות אחוזים. הכי גדולה אצלי היא Tesla שכבר עלתה 500 פלוס אחוז.

אולי יום אחד יימאס לי ואני אמכור הכל (אספוג את המס) וישקיע אך ורק בS&P 500, משהו שאני נורא מאמין בו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 10:45
זה בהחלט משעמם לעשות כסף בצורה עיקבית ומעריכית לאורך עשרות שנים. הרבה יותר כיף להפסיד!
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 11:00
למה להפסיד? 0_0
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 11:01
זה לא מעיד על שום דבר.

זה לא מעיד על שום דבר 2.

צמחו*
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 11:08
כל פעם שהיא ירדה מתחת ל1000$ היא בסופו של דבר עלתה.

תתחיל להתרגל להטות פעלים לזמן עבר.

טוב נו. יש אנשים שמאמינים שכדור הארץ שטוח ושהקורונה זה המצאה של ביל גייטס.

העיקר לא לתת לעובדות לבלבל אותנו.

אתה יודע מי עוד לוקח את הדברים האלה בחשבון? כולם.

כולל זה שמכר לך את המניה שידע להעלות את המחיר שלה בהתאם לפרמטרים הנ"ל.

אוי לא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 11:10
רווח לא נקבע בצורה אבסולוטית, הוא נקבע ביחס לאלטרנטיבות.

אם תרוויח פחות מהשוק זה נקרא שהפסדת, הפסדת את הדלתא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 11:44
מקבל את הדעות שלכם, זה בסה"כ מה שרציתי להשיג בפתיחת האשכול הזה. אולי לא פירטתי את כל מה שרציתי לכתוב ולא הבאתי יותר הסברים, אבל בכל מקרה תודה רבה על ההתייחסות שלכם ואני מאחל לכולנו רק להרוויח.

אני לומד הרבה מהמשקיעה והמידע שחברי הפורום כותבים, מעריך המון. מוסיף לי עוד מקור ידע, והלמידה היא אינסופית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 12:21
על טבע שמעת?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 12:29
בגלל זה לא משקיעים הכל על חברה אחת.