⬅ חזרה לאינדקס

pre market

🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 12:35
במידה ויש מנייה בנאסדאק שנסגרה בשישילדוגמא ב120 ועכשיו בפרה מרקט קפצה ל 160 ואני רוצה לתת הוראה לקנייה, מה יהיה המחיר שייפתח המסחר? לא הבנתי כל כך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 13:18
165~
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 13:22
בגדול, ה"מחיר" זה בסה"כ מחיר שבו יש מישהו שמוכן למכור לך את הנייר.

מה היה המחיר אתמול (או לפני שעה) לא רלוונטי. השאלה היחידה היא באיזה מחיר מישהו מוכן למכור לך את הנייר עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:00
סתם לדוגמה מישהו בפרה מרקט היה מוכן למכור ב130 והמסחר עדיין לא התחיל ואני הגשתי בקשה לקנות גם ב130 באותן דקות, אבל אז המחיר עלה בפרה מרקט כביכול בגלל שאין מסחר מתי ההוראה תבוצע אם בכלל.. כי הרי אין מסחר האם הוראות מתבצעות בשעות האלו?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:03
מה זה אומר "המחיר עלה"?

מה זה בכלל אומר "המחיר"?

רמז - כנראה שזה לא אומר את מה שאתה חושב שזה אומר.

מי אמר שאין מסחר?

ברגע שיהיה מישהו שיהיה מוכן למכור לך במחיר שבקשת, במסגרת הזמן שהחלטת שהפקודה שלך פעילה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:10
אני פשוט אתן את הדוגמא החיה.

אני מדבר על מנייה שהסימול שלה זה - alxn - היא נסגרה ביום המסחר האחרון ב120.98. עכשיו כעת בפרה מרקט המחיר שלה עלה ל158 בעקבות פירסום על כך שנקנתה על ידי חברה מסויימת, האם כעת שאין מסחר כביכול אם אני מוציא הוראה לקנות ויש מישהו שמוכר זה יקנה לי ברגעים אלו גם כשאין מסחר פעיל?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:14
זה לא משנה. התשובה היא גנרית.

מה זה אומר "נסגרה"?

זה בסה"כ אומר שהעסקה האחרונה שהתבצעה הייתה ב120.98

שוב, מה זה אומר "מחיר"?

המחיר המפורסם זה בסה"כ המחיר שבו התבצעה העסקה האחרונה.

אבל רק כביכול אין. בפועל יש.

ואגב, גם אם אין, זה לא אומר שה"מחיר" (במובן של "ה BID/ASK שאנשים מוכנים למכור/לקנות) לא משתנה בזמן הזה.

תלוי בברוקר שלך ובפקודת המכירה.

בחלק מהברוקרים אתה יכול לבחור לבצע גם מחוץ לשעות המסחר הרגילות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:32
מיטב דש לצורך העניין.

אני בחיתוליי אז סלח לי על הבורות אני נכנס לאט לאט.. אתה בעצם אומר גם שעל הנייר בשעות שאין מסחר פעיל כל עוד יש מישהו שמוכר וקונה הפעולה תתבצע במידה והברוקר תומך בפעילות מחוץ לשעות המסחר, ושאני אומר מחיר מתכוון לזה שאם אני רושם בגוגל alxn stock ורשום לי 120.98 usd זה מחיר המנייה הרי לא?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:41
צריך לבקש מהם מפורשות אישור לסחור בPRE ובAFTER.

כן.

לא! כמו שרונן הסביר לך זה לא מחיר המניה, זה בסה"כ המחיר בו התבצע העסקה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2020 15:50
לא מכיר אותם ספציפית.

הכל טוב. אף אחד פה לא נולד עם ידע :-)

בגדול כן. אבל זה אפילו לא באמת קשור לשאלה המקורית שלך.

תחשוב על זה ככה - נניח רגע שאין בכלל מסחר "מחוץ לשעות". נניח שאתמול בערב ה"שווי" של הנייר היה 100 ש"ח.

בלילה קרה משהו משמעותי לחברה שלדעת כולם מעלה מאוד את השווי שלה (נניח חתמה על עסקה ענקית עם לקוח). אתה באמת חושב שיהיה מישהו בבוקר למחרת שיהיה מוכן למכור לך את הנייר ב100 ש"ח?

הנקודה העיקרית להבנה היא שה"מחיר" הוא חסר משמעות. מה שמשנה זה הBID/ASK. כלומר המחיר שבו אנשים אמרו שהם מוכנים למכור/לקנות יחידה. והמחיר הזה לא צריך להיות בכלל רציף והוא יכול להשתנות גם אם אין מסחר. זה שאתמול הייתי מוכן למכור נייר מסויים ב100 ש"ח לא אומר שהיום אני חייב להסכים למכור אותו ב100 ש"ח או אפילו במחיר קרוב. אני יכול להחליט שהיום אני מוכן למכור אותו רק ב200 ש"ח.

לא. זה מחיר העסקה האחרונה שבוצעה.

בנייר סחיר זה כנראה משקף שווי "אמיתי" כלשהו שהיה נכון לזמן העסקה, אבל לא מעבר לזה.

כלומר זה שאתמול העסקה האחרונה הייתה ב100 ש"ח לא אומר שהיום יהיה מישהו שיהיה מוכן למכור או לקנות ב100 ש"ח.