⬅ חזרה לאינדקס

קרן מחקה - מה אתם מעדיפים? דמי ניהול או גודל?

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2016 21:45
לאחרונה חברות חדשות(מנורה מבטחים, הראל) נכנסו לתחום הקרנות המחקות והם מציעות קרנות מחקות ב 0 דמי ניהול.

מדובר על חברות\קרנות בתחילת דרכם עם גודל נכסים קטן שעלולות בעתיד לסגור את כל הפעילות\ קרנות מסוימות ואז הנזק למשקיע הוא תשלום מס רווח הון. חיסרון נוסף הוא חוסר ניסיון של החברות החדשות בניהול קרנות מחקות(קיימים הבדלים בתשואת הקרנות על אותו מדד).

מצד שני יש את החברות היותר ותיקות בתחום כמו מגדל\איביאי שבהם הקרנות כבר צברו נכסים - הסיכוי שהחברה תסגור את הפעילות\קרן ספציפית(ואז המשקיע יינזק במס רווח הון) נמוך יותר. יחד עם זאת הם כבר גובות דמי ניהול יותר יקרים 0.25%.

היבט נוסף - האם גודל הקרן משפיע על היכולת לעקוב אחר המדד? להשיג תשואה גבוהה יותר?

היבט נוסף - האם לדעתכם נדרש פיזור בין המנפיקים (גם במחיר דמי ניהול גבוהים יותר)?

מה דעתכם בסוגיה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2016 21:58
הייתי מעדיף קרן גדולה (ובפרט - ותיקה), כל עוד הבדלי דמי הניהול לא מוגזמים (ובפועל לדעתי הם לא).

שים לב שדמי ניהול 0 לקרן חדשה זו בד"כ מלכודת מס. לאחר זמן מה מעלים את דמי ניהול, וכבר לא משתלם לעבור קרן בגלל שלרוב כבר נצבר הון וחבל לממש ולשלם מס.

לגבי פיזור אני חושב שיש מקום אבל זה לא מה שצריך להעסיק ולהיות השיקול המרכזי. שים לב שלא כל הקרנות אצל אותו מנפיק ולא צריכה להיות בעיה מההיבט הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 00:52
בדיוק. מוטו שלי בחיים: מי שנותן מתנות, לברוח ממנו.