⬅ חזרה לאינדקס

"היה הבנק של עצמך"

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 11:29
כחלק ממשנת ההשענות העצמית, ומתוך חשש למצב דמוי קפריסין כלל עולמי (הכסף בחשבון הבנק עובר "תספורת"), אני שוקל לקנות כספת בייתית.

החשש בקניית כסף הוא שאנשים ידעו שיש לך כספת- זה מעודד פריצות. לכן, אני די חושש לקנות כספת מחברה מסודרת, הרי ברור לי שבקרב המובילים\מתקינים יש כאלו שעובדים עם גורמי העולם התחתון.

כסף משומשת נראית יותר אטרקטיבית, אבל אז שאלת ההובלה היא הבעיה. כספת רצינית צריכה לשקול 100-200 קילו לפחות, שלא יכולו לקחת אותה בקלות. אני תוהה אם אפשר לקחת כוח עבודה מזדמן כלשהו להובלה, שאינו יודע לאן בדיוק נוסעים, לשלם להם על העמסה ופריקה, ולעשות זאת בשעה לא שגרתית (שישי בצהריים?) וכך לקוות שאף אחד לא ידע שיש כספת.

אופציה אחרת היא לארגן כמה חברים שאני אעזור להם בהובלה בתמורה לעזרה שלהם.

למישהו יש נסיון בעניין?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 11:51
רק סיפורים רעים שמעתי מאנשים ששמרו סכום משמעותי בכספת ביתית.

לא הבנתי מאיזה תרחיש אתה חושש? תספורת רלוונטית בד"כ עבור אנשים שמחזיקים אג"ח. עד כמה שאני יודע אין "תספורת" לפקדונות בבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 12:06
הוא חושש מתרחיש שבו כולם ירוצו לבנק כדי להוציא הכסף.

הבנק מחויב לשמור על יחס הלימות הון (חפש בויקיפדיה) של לפחות 8% מנכסיו, בכסף מזומן או שווה ערך.

אם כולם רוצים להוציא הכסף, ולבנק יש רק 8% ממנו, אתה יכול להבין את הבעיה.

אם כולם ירוצו לבנק להוציא הכסף, המדינה תמנע את זה כמעט בוודאות.

אם הגענו למצב הזה, בהחלט ייתכן כי האינפלציה תאכל כל חלקה טובה בכל כסף נזיל שיש ברשותך עוד קודם (אם כי הדבר אינו מחויב המציאות).

דבר דומה קרה ביוון לפני כ-4 שנים, עת היה ברור כי יוון לא תוכל לעמוד בחובותיה.

אני מבין את הרציונל אבל לא הייתי קונה כספת :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 12:21
100~200 קג זה קשה?

יש סרטונים של שליפת כספומט מהקיר.

ממליץ לעבוד "מתחת לבלטות". ככה אף אחד לא יודע מה אתה עושה.

רק שים לב שלא תהיה רטיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 12:29
חחחח שים קרח ותלחץ כל הלילה.

אגב, לשמור מזומן נשמע לי רעיון לא מוצלח. אם כבר להשקיע במשהו מוחשי-ריאלי (כמו שאני מסביר לאחים שלי "משהו שאפשר לבעוט בו"), הייתי ממליץ על זהב ואם מדובר בסכום גדול מספיק אז בנדלן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 12:52
אין פה שום השענות עצמית כי מצב הכלכלה הישראלית/העולמית לא תלוי בך. בניגוד לקפריסין למשל שהכלכלה שלה נקובה באירו שהיא לא מסוגלת לתמרן ולכן ידיה די כבולות ולא נותרה לממשלה ברירה אלא לשדוד את בעלי הפקדונות הבנקאיים השמנים, בישראל הבנק המרכזי יכול בקלות במקרה חירום להדפיס כסף חדש ולממן את הגרעון באמצעותו. במקרה כזה, גם הכספים ששמרת בכספת יאבדו מערכם עשרות ומאות אחוזים בפרק זמן קצר.

בקיצור, אתה כנראה מממן פה פארנויה יקרה מאוד במונחי עלויות וסיכונים והפסד תשואה אלטרנטיבית, ואם הרע מכל יתממש אפשר גם שלא תחלץ את עצמך כך או כך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 12:55
אם כבר הולכים בכיוון של כספת - אין שירותים של בנקים של שמירה בכספות? בתרחיש המתואר לא אמורים לחסום גישה לכספות פרטיות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 13:02
כמו שכתבו לפני, בישראל אף פעם לא גילחו פקדונות בצורה הקפריסאית, אלא בצורה של אינפלציה. כך עושה כל מדינה ששולטת על המטבע שלה (למשל ארה"ב).

במקרה כזה, שזה המקרה הנפוץ, כספת לא תעזור.

ולמי שחושב שאין אינפלציה, נסו להיזכר כמה הכסף שלכם קנה ב 2008 וכמה היום (כולל קניית דירה...)
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 13:12
כספת בבנק עולה סביב ה - 1,000 ש"ח בשנה, ואם יש שוד כספות וכבר היו כאלה בישראל, אז בהצלחה בלהוכיח שבאמת היו לך בכספת את הכספים שאתה טוען שהיו שם, ולהוכיח שהבנק אכן אשם במחדל ואחראי לכך. (הבנק לא יודע ולא יכול לדעת מה אתה מחזיק בכספת).

כל התענוג המפוקפק הזה בשביל להחזיק שטרות נייר שכוח הקניה שלהם בטווח הארוך מצטמק, ושבעת מגה משבר יהיו אולי שווים כמו נייר טואלט?

אם אתה כ"כ חושש, אולי תחלק את הפקדונות בין מספר בנקים שונים. בקפריסין לא נגעו בחשבונות עם פחות מ - 100,000 אירו בפקדונות בנקאיים.

בכל מקרה המצב שאתה מתאר בכלל לא על הפרק בישראל וגם אין סימנים מקדימים ומחשידים לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 14:30
קבל עצה מנסיוני: הדבר הראשון שגונבים אם פורצים לך הבייתה זה את הכספת, וגם עושים את זה בקלות הרבה יותר גדולה ממה שאתה חושב.

אם הנושא כ"כ מטריד אותך תוכל לפתוח חשבון בבנק או בית השקעות זר ולהחנות את הכסף שם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 19:31
אני גם חושב שלשמור סכומים גדולים מאוד של כסף בבית זו בעיה. (או זהב בכמות גדולה).

מה שכן, אני חושב שזה כן חשוב לשמור כמות כסף קטנה בבית. תרחישים כמו של קפריסין (מבחינת התוצאה, המנגנונים יכולים להיות רבים) לדעתי אולי כן יכולים לקרות, אין לדעת. אז לשמור סכום כסף קטן אבל קבוע (נניח מחיה לחודש) נראה לי רעיון לא רע.