⬅ חזרה לאינדקס

מדדים אלטרנטיבים למדד ה-S&P

🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 15:59
אהלן חברים, לאחרונה יצא לי לחשוב על נקודה מסוימת והייתי שמח לשמוע את דעתכם.

כיום, בדומה לרוב חברי הפורום אני מאמין, ברשותי תיק עם קרנות שמחקות את המדדים. כפי שאתם יודעים החלוקה במדדים נעשית בשקלול שווי השוק של חברה מסוימת אל מול השווי הכולל של המדד. דבר זה למעשה יוצר לעיתים הטייה מסוימת. לדוגמה טסלה שרק היום נכנסת למדד תתפוס ממנו כ-1.5%, אך די ברור לכולם ששווי השוק שלה לא באמת מייצג את מה שהיא שווה. כך ניתן למצוא דוגמאות נוספות כמו חברות הטכנולוגיה שסחבו את המדד בשנים האחרונות, אך לא בהכרח נתנו תשואה עדיפה על סקטורים אחרים, אלא פשוט תופסות נתח גדול יותר כתוצאה משווי השוק שלהן, ועל כן גם יותר משפיעות על התזוזות במדד.

האם אתם חושבים שאולי דווקא השקעה במדד המסורתי איננה בהכרח נכונה ומשקפת היטב את השוק, ודווקא יותר נכון להשקיע במדד (במידה שיש דבר כזה) שלא נותן משקל לכל חברה על פי שווי השוק, אלא על פי פרמטר אחר?

ובלי קשר לתשובה לשאלה הראשונה, האם באמת יש מדדים שעושים חלוקה אחרת?

נתתי כדוגמה את הS&P אך דברים אלה יכולים להיות נכונים למדדים נוספים שעושים את החלוקה על פי שווי השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 16:09
חפש בגוגל:

המשקיעה בטא

המשקיעה פקטורים
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 16:24
היא משקפת היטב את השוק של היום. היא ככל הנראה לא משקפת את השוק של עוד 10 שנים וגם לא של עוד שבוע.

אפשר לפי המיקום של צדק ביחס למרקורי,

או לפי דילוגי אותיות בתורה,

או לפי מה ששומעים בשירים של הביטלס כשמשמיעים אותם ברוורס,

כל פרמטר דומה יעבוד באותה מידה, רק שים לב לדמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 17:18
זה פשוט לא נכון.

זה לא ברור לכולם, מחיר השוק של טסלה מייצג באופן שנחשב למשקיעים פסיביים כ"טוב" זה המחיר שכול הקונים והמוכרים הגיעו אליו כרגע.

חברות הטכנולוגיה שסחבו את המדד כן נתנו תשואה עדיפה על סקטורים אחרים זה הסיבה שהם אלו שסחבו את המדד........

דווקא שבמדד שנותן משקל שווה לכול החברות יש הטיה גדולה לחברות הקטנות.

תחשוב שחברת אפל וחברת אבי נגרות מקבלות בדיוק את אותו משקל למרות שאפל גדולה פי 1000.

כמו שציינו יש מלא מדדים לפי כול מיני פקטורים בהתייחס לפוסט יש גם מדדים לפי משקל שווה לכול המניות למשל: S&P EWI ויש ETF שעוקבים אחרי זה.

כמה שהמדד יותר פופולרי יש יותר מגוון,אז סנופי זה מקום טוב להתחיל לחקור.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 17:39
בתור מישהו שנוטה להסכים שערכה של טסלה לא מייצג את ה"שווי האמיתי" שלה האמירה הזו ממש צורמת לי.

זה בכלל לא ברור לכולם אחרת לא היו קונים מניות שלה במחיר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 08:28
אתה יכול לקנות כמה מדדים, ואז יהיה יותר איזון נגד חברה אחת. (אני עושה זאת)

אתה יכול לקנות מדדים של חברות קטנות ובינוניות.

אתה יכול לקנות את הS&P500 ולמכור בחסר (שורט) את המניות של חברות עם שווי שוק גדול, ואז אתה מפחית ממשקלן.

מה כדאי לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2020 00:00
תודה רבה!

תודה רבה!

הסיבה שחברות הטכנולוגיה סחבו את המדד היא לא בהכרח התשואה שלהם, לא? זה מושפע גם מהגודל שהן תופסות מהמדד. הכוונה היא שאם אפל תופסת 10% מהמדד ואבי נגרות תופסת 1%, תשואה זהה אצל שתי החברות, תתבטא במדד ע"י אפל, יותר מאשר ע"י אבי נגרות. זאת אומרת שמה שמשפיע זה הגודל שחברה תופסת במדד ולא רק התשואה שהיא מספקת.

אבל אם אני מבין את מה שאתה אומר, אז באופן כללי השקעה במדד הקלאסי זה בעצם לומר "אני יודע מה שהשוק יודע, ואם הוא מתמחר את טסלה בחצי מיליארד דולר, בין אם זה גבוה ובין אם זה נמוך, מבחינתי זה טוב"?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2020 01:52
כן בהנחה שאתה רוצה לחקות את שוק המניות בכלליות.

נניח והשוק הוא עוגה.

אתה רוצה להשתתף ב"חגיגה" ולקנות חתיכה קטנה מהעוגה.

להצטרף לכול אחת לפי השווי שלה כרגע הכי הגיוני במידה ואתה רוצה לחקות את שוק המניות בכלליות כי אתה תקבל חתיכה קטנה שזהה לעוגה המקורית.

אתה יכול לשים על כול אחת סכום שווה או הפוך לקטנות הרבה ולגדולות מעט או לחלק שווה לכול מדינה וכו'.

אבל בכול אחד מהמקרים זה כבר משהו שלא זהה לעוגה המקורית, אותם חומרים בכמויות שונות התוצאה לא תזכיר את העוגה המקורית בהרבה מהמקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2020 04:35
1. לשאלתך, יש גם מדד s&p 500 של חברות value בטיקר VOOV.

2. אם אתה משקיע במדד רציף מבחינת market-cap ולא במדד כמו s&p 500 שבו יכולים להיות גם תנאי סף אחרים, אז לא יקרה מצב שפתאום חברה נכנסת בהפתעה עם 1.5% (אלא אם מדובר בהנפקה), ואז אתה יודע שאתה איתה גם בעליה וגם בירידה (לא כולל הפקדות חדשות).