⬅ חזרה לאינדקס

קנדה-ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 04:29
אהלן! היגרנו לקנדה השנה. יש ברשותנו 300 אלף שח בארץ בתיק השקעות מנוהל עצמאית כדת וכדין ברוח המשקיעה, נכס בקנדה בו אנו חיים בשווי 1,300,000 ש''ח ועוד 100 אלף ש''ח פנויים כרגע.

כמו כן, ההכנסה שלנו הפסיקה להיות שקלית ונהייתה דולרית.

האם שווה לפרק את התיק בארץ ולהעבירו לקנדה?

האם ליצור אחד חדש כאן למרות אירוע המס?

האם למישהו יש ניסיון בדבר?

מה דעתכם? כמובן לא יעוץ ולא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 08:19
בהנחה וקיבלתם תושבות, הטבה אחת ענקית הינה חשבון TFSA פטור ממס רווחי הון, שאליו ניתן להפקיד מגיל 18 סכום של 6000$ קנדי בשנה, נכון לשנת 2021.

השוס הפה הוא הזכות להפריש רטרואקטיבית (!!!) על כל השנים בהם הייתה קיימת התוכנית (החל מ-2009) בה היית מעל גיל 18, קרי, אם אתם בני 30+, אתם זכאים להפקיד ל-TFSA סכום של 75,500$ קנדי לראש (2021 כולל), או 151,000$ קנדי לזוג, שהם 380,000~ שקלים.

אני הייתי מתחיל מלנצל את ההטבה, גם במחיר של אירוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 08:19
אפשר להעביר את התיק AS IS מבלי למכור בהנחה והוא לא מכיל ני"ע ישראלים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 11:33
בהמשך למה שאמרו קודמי ובהנחה שאין כוונה להגר חזרה לישראל בטווח הנראה לעין הרי שככל שיעבור הזמן כך יהיה פחות ופחות הגיוני להמשיך להחזיק את הכסף באיזה מדינונת בצד השני של העולם שאין לכם שום קשר פיננסי אליה, עם רגולציה זרה, טיפה פחות יציבה מקנדה.

המחיר של אירוע מס הוא כנראה העניין השולי כאן, זאת אופטימיזציה של אופטימיזציה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 03:55
היי, ואו ותודה רבה! אני מאוד מופתעת לשמוע שניתן להפריד רטרואקטיבית מאז שהייתי בת 18, הייתי בטוחה שזה רק מהרגע שנהייתי תושבת (זה קרה לפני שנה).

חדשות מצויינות. אני מבינה שאתה בעניינים, איפה מנהלים פה תיק השקעות בזול? התיק שלי מורכב ברובו המוחלט מקרנות סל אמריקאיות
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 03:56
היי אורי, באמת? זה חדש לי. התיק שלי ברובו המוחלט מושקע בקרנות סל אמריקאיות.. איך עושים כזה דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 08:50
מבקשים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 15:47
מתנצל על ההקפצה, אבל עשיתי מספר בירורים בנושא והרגשתי שכדאי לשתף+להתייעץ.

נראה שהטבת המס ב-TFSA היא רק עבור מניות\ETF של חברות שרשומות בבורסה הקנדית.

כל דבר מחוץ לקנדה- ימוסה.

במקרה של ETF זה כבר יהיה כלול בתוך ביצועיו.

השאלה שנובעת היא כזאת-

הכלכלה הקנדית היא קטנה ודי מרוכזת. כלומר אין כאן אלמנט של פיזור.

עם זאת, אפשר להנות מפטור ממס דרך TFSA כאמור.

האם בכל זאת יש כדאיות בהשקעה כזו?

*תודה!

**לא ייעוץ ולא המלצה :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 18:27
זכור לי מהערוץ יוטיוב של Ben Felix של-vanguard יש קרנות סל שנסחרות בבבורסות בקנדה, מחיפוש זריז מצאתי את VCN (all cap Canada index etf) ו-VXC All cap ex-Canada. דמי הניהול של VCN 0.06% ו-VXC באזור ה0.2% גבוהים יותר בהשוואה לVT או הצמד VTI+VXUS אבל אולי הן חלופה טובה לחשבון TFSA. יש עוד מגוון קרנות של vanguard ואני מאמין של גופים אחרים.

כמובן, לא מייעץ, לא ממליץ וכו׳, רק אדם זר בפורום אינטרנטי שמנסה לתת כיוון לחפש בו.

ג.נ. מחזיק בVTI+VXUS