⬅ חזרה לאינדקס

מכירה בהפסד לצורך רכישה

🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 14:12
שלום לכולם,

את החודשים האחרונים השקעתי בלימוד הפורום והבלוג, על-מנת לגבש אסטרטגיית השקעה.

בינתיים, החניתי את הכסף בבורסה בת"א (ת"א 100 בעיקר).

עכשיו, כשהגעתי למסקנות ואני מעוניין להשקיע בקרנות איריות צוברות, מתעוררת שאלה - היות והכסף שחנה על ת"א נמצא בהפסד ("למזלי", נכנסתי בשיא של חודש יוני השנה, שמאז ירד בכעשרה אחוזים).

מצד אחד - מכירה של ההשקעות בת"א תנעל את ההפסדים (שמצטברים לסכום נכבד למדי).

מצד שני - לכאורה, אין טעם לחכות שהמדד יעלה בחזרה לפני רכישת קרנות איריות שכן: א. גם הקרנות האיריות ירדו לאחרונה, ולכן אין לדעת אם עד שמדד ת"א "ישתקם" הן לא יעלו ויתייקרו בעצמן; ב. לעולם אי אפשר יהיה להשוות בין הקרנות (תפוחים ותפוזים) ולכן כדאי להתייחס לנעילת ההפסד כדמי לימוד יקרים למדי תמורת הזדמנות לקנות את הקרנות האיריות במחיר סביר.

מה דעתכם ברמה התיאורטית על סוגיית המכירה בהפסד לשם החלפה מקבילה של הנכס בו אתם מושקעים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 14:28
אין שום בעיה למכור ולהכיר בהפסד - אפשר לקזז את זה מול רווחי הון השנה (אם יהיו), או להעביר את ההפסד לשנים הבאות לצורך קיזוז מול רווחי הון, זאת ע"י הגשת טפסים של החזר מס למס הכנסה לאחר סיום שנת המס.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 14:48
מסכים עם @Yevgeny . למכור כשאתה ברווח ואין לך הפסדי הון לקזז איתם - זו ההתלבטות. כשאתה בהפסד אין מה להפסיד. :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 15:18
תודה @Yevgeny - אני מהמר אבל שלא יהיו רווחי הון לקזז מולם בשנים הבאות (לפחות לא בשש השנים שמאפשרות להגיש החזר מס על שנה שחלפה), שכן המדיניות הינה לקנות ולשכוח עד הפרישה. מכאן ההתלבטות.. :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 15:20
אם אתה מוכר מניות בהפסד בכדי לקנות בכסף מניות אחרות, לא באמת נעלת כלום ברמה המהותית לדעתי. רק עניין טכני של החלפת נייר, דווקא זמן טוב לאופטימיזציות לפני שיהיו מיסים על רווחי ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 15:24
נו, אז מה ההתלבטות? תעדיף למכור את ת"א 100 ברווח, לשלם מס ואז להעביר? או למכור את ת"א 100 בהפסד, לא לשלם מס ואז להעביר?
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 15:25
כנראה שהמחסום הוא פסיכולוגי בעיקרו - נעילת ההפסד. אולי זה מוח הלטאה שלי שאומר "אולי כדאי לחכות עד שנחזיר את הכסף לרמתו ההתחלתית לפני שנתחיל להשקיע אותו במקום אחר".
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 16:08
חשוב להבין שכל יום שאתה מושקע בת"א 100 אתה למעשה אומר שההשקעה שהכי מתאימה לך היא ת"א 100.

אם אתה לא מוכר (וממש לא משנה אם אתה בהפסד או ברווח) אז אתה למעשה אומר "אני לא מעוניין בקרנות האיריות".
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 20:40
שים לב שאם אתה מתכוון לאזן את התיק שלך אז אתה מוכר מהאפיק שהרוויח, ולכן יש לך רווחי הון לקזז מול המס שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2016 20:50
במצב כזה אין לך מה להתרגש מירידות של כמה אחוזים.

להבא - לדעתי לא מחנים כסף במדד תא 100. או כל מדד לצורך העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 00:23
אלא אם כן זה ל20 שנים :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 11:28
אין ספק שאני נפלתי פה, אבל זאת לדעתי שאלה בפני עצמה - כי מצד אחד עלויות ההשקעה באירופה גבוהות, אז הן מתבצעות במרוכז אחת לתקופה, ומצד שני דחיית ההשקעה יכולה להיות מעין תזמון שוק שיעלה לנו ביוקר.

@Yevgeny - אם אני זוכר נכון קראתי שגם אתה נוהג להחנות כספים במדד מקומי עד להשקעה באירופה. מה דעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 12:14
@Glazgo כן, לא רואה עם זה שום בעיה - כתלות במטרות שלך.

במקרה שלי - בקרן ההשתלמות שלי אני משקיע בקרנות איריות, אך עלות הרכישה גבוהה יחסית והסכומים החדשים הנכנסים כל חודש מוגבלים ונמוכים יחסית.

אז הרעיון הוא לצבור את ההפקדות ולרכוש את הקרן האירית פעם בשנה, כשבינתיים הסכום "חונה" בקרן ישראלית מחקה סנופי. היות והסכום מיועד בכל מקרה לאפיק מנייתי וגם מדובר סה"כ בסכום שאינו גדול אבסולוטית, במסגרת פטורה ממס (אז אין עלויות מס להחליף מוצר), לא רואה בזה שום בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 12:24
החשש היחיד צריך להיות שבזמן בין המכירה לקנייה יהיו עליות, אז אל תתמהמה בין 2 הצעדים לדעתי.

זו דעתי כמובן ולא ממליץ כלום.