⬅ חזרה לאינדקס

חברת טלקום

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 15:02
שלום,

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי מנית [נמחק, בבקשה לא לבקש יעוץ על מניה ספציפית - יוסיק] עבור משקיע דיבידנד.

תשואה הדיבידנד הנוכחית כ 7%.

יש הסטוריה של 36 שנים של חלוקת דיבידנדים.

לאורך השנים נהגו לעלות את הדיבידנד, בשנת 2021 לא יעלו אותו וישאירו אותו ברמתו הנוכחית.

קראתי את הפוסט של המשקיעה כולל הקישור של ה simply safe dividends, על סמך בדיקה באתר הדירוג לא הראה כרגע סיכון.

ידועה לי הפגיעה הנוכחית שיש בתעשיית הקולנוע (ש [נמחק - יוסיק] הם בעלים גם בתחום זה) וידוע שירות ה streaming שלהם אשר בהתחלה קירטע אך לפי המידע שהמנכ"ל מסר נראה שברבעון הנוכחי הצליחו לגייס מנויים רבים.

ידוע גם הנושא שהם מעמידים למכירה את Directv אשר הם קנו בכ 65 מיליארד למיטב זכרוני ומתכוונים למכור כעת במחיר שהוא מעל 15 מיליארד דולר.

אשמח לשמוע חוות דעת ותובנות לגבי החברה.

מבחינתי, תשואת דיבידנד של 7% עדיפה על פני השקעה בנדלן.

כיום נכס אשר אני רוכש ומשכיר מספק רק כ 3.5% תשואה (מתעלם מעליית ערך פוטנציאלית של דירה ומתעלם מנושא של תשואה על ההון). נושא המיסוי ברור וידוע לי, תשואת הדיבידנד היא ברוטו, יש 25% מס דיבידנד ואני סוחר דרך חברה בע"מ, משם ועד לכיס שלי יש עוד 30% מס בדרך.

גודל התיק גדול בסדרי גודל מנכסי הנדלן אשר אני מחזיק כרגע אז לכן מבחינתי כהשקעה פסיבית סולידית אני מעדיף מנית דיבידנד על פני נכסי נדלן. (יש הגבלה של רכישת 5 דירות, מעל זה ייתכן והמיסוי זה לפי המס השולי ולא רוצה להגיע לשם).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 15:46
השקעה כ"כ גדולה במניה אחת?

אחד ההיתרונות הגדולים של שוק ההון על נדל"ן פיזי זה היכולת לפזר בקלות ובזול מאוד.

הייתי שוקל תיק של מספר מניות או אפילו יותר טוב קרנות שמשקיעות במאות או אלפי מניות.

לא ממליץ\מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 16:07
מסכים לגבי פיזור, הפחתת סיכון וכו'.

אני רואה שמחקו את שם המניה/חברה מה שהופך את הפוסט שלי לחסר טעם כי רציתי לקבל פידבק לגבי המניה/חברה הספציפית אז אפשר לנעול/למחוק את הפוסט הזה.

מבין שאלה חוקי הפורום, אני משתמש חדש בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2020 19:20
לבקשתך - ננעל,