⬅ חזרה לאינדקס

שאלה DELTA SPX

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2020 08:55
באפליקציה של IBKR מופיע לי בעמוד פרופיל (DELTA SPX - 3.45)

ניסיתי להבין מה זה בדיוק אומר אבל לצערי לא מצאתי מספיק מידע באינטרנט.

ממה שהצלחתי להבין אם הS&P500 יעלה בנקודה אחת, התיק שלי יעלה ב0.35 דולר?

או לצורך העניין אחוז בS&P500 אל מול 0.35% לתיק?

מה המטרה של זה בעיקרון? הבנתי שזה צריך להיות נמוך כי סוג של "מדד סיכון", אבל מצד

שני ככל שהוא יותר גבוה התשואה בהתאם לשוק תגדל, לא?

בהתאם למה הוא נקבע? לכלל התיק שלי אל מול הסנופי?

קראתי איך מחשבים את הDELTA אבל אני לא מצליח להבין כל כך אם זה טוב שהוא נמוך או לא.

תודה למי שיכול לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2020 21:44
SPX DELTA מראה לך עד כמה התיק של קורלטיבי לSPX (מדד של הSP500), בIB זה נקוב בדולרים אז זה אומר בכמה דולרים התיק שלך צפוי לעלות אם SPX יעלה בנקודה (או כמה לרדת אם SPX יירד בנקודה.

אלא אם אתה מחזיק קרן מחקה של הסנופי (VOO SPY וכו), אז המספר הזה הוא רק הערכה לפי קורצלייה על תשואות יומיות של הנכסים שאתה מחזיק לSPX על פני תקופה ארוכה (אני חושב שבדילופט זה שנה או שנתיים), אבל זה אמור לתת לך את הכיוון הכללי של כמה אתה צפוי להרוויח אם השוק יעלה\ירד.

אם הSPX DELTA שלך היא 3.45, אז על עלייה של כל נקודה בSPX אתה אמור להרוויח בערך 3.45 דולר.

כרגע SPX הוא בסביבות ה3690, אז זה אומר שהתיק שלך בעל קורלציה גבוה לתיק שמחזיק 3.45 "מניות" SPX או 34.5 מניות SPY ששוות כ12.7 אלף דולר.

זה מדד סיכון לסיכון שוק, בדרך כלל מתייחסים לSPX כ"השוק", אז זה מראה לך עד כמה אתה חשוף לתנודות ה"שוק".

למשל אם יש לך SPX דלתא 10 (שווה ערך לכ37 אלף במניות סנופי), ויש לך רק 12 אלף דולר בחשבון, אז התיק שלו הוא קורלטיבי לתיק ממנוף פי 3 על הסנופי.

אין שום בעיה שהערך הזה יהיה גדול, פשוט צריך להבין שאם הוא גבוה ביחס לגודל התיק שלך, אתה חשוף להפסדים גדולים במידה והשוק יקרוס (כמו במרץ), אם יהיה לך תיק מניות בשווי מליוני דולרים המספר הזה הולך להיות מאוד גבוה ואין עם זה שום בעיה.

כן

אין פה טוב\לא טוב, זה הכל שאלה של מה מטרת התיק שלך. אם אתה שואף לחקות את ביצועי השוק כמו שיותר טוב, אז ככל שהתיק שלך יגדל כך גם המספר הזה יגלה וזה בדיוק מה שאתה רוצה.

אם המטרה שלך להיות כמה שיותר נייטרלי (בקריסה לא תיפגע הרבה, ובעליות לא תרוויח הרבה) אז תרצה שהמספר הזה יהיה כמה שיותר קרוב ל0.

אם אתה חושב שאנחנו בדרך לקריסה, אז תרצה שהמספר הזה יהיה שלילי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2020 09:48
וואו תודה על ההשקעה!

התיק שלי אמור בסופו של דבר להיות בסיכון גבוה (100% מנייתי), ולא אין לי משהו שקשור לזנופי שם.

איך חישבת את העניין של הדלתא 10 מול 37 אלף דולר בסנופי? פשוט להכפיל במס׳ הנקודות?

נגיד התיק שלי עכשיו בשווי 20 אלף דולר, איך אני אדע אם הדלתא נחשבת גבוהה לעומתו או לא?

יש איזה טווח הגיוני?
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2020 18:32
ההגדרה של דלתא SPX היא השינוי (בדולרים) בערך התיק שלך כשהמדד משתנה בנקודה אחת.

זאת אומרת שאם לדוגמה יש לך SPX דלתא של 1, אז אתה צריך להרוויח דולר על כל נקודה שSPX עולה, שזה אומר שהתיק שלך צריך להיות שווה ערך ל3700 דולר (בהנחה שSPX 3700) כי לשמור על המתאם הזה. (כדי לראות שזה נכון פשוט תשנה את SPX ב% שונים ותראה שזה חייב להתקיים)

או במקרה הכללי, זה הערך הדולרי של התיק שלך שווה לחשיפה לסנופי בסך של SPX * DELTA SPX דולר.

אם הSPX דלתא שלך היא 3.45 והתיק שלך בגודל של 20 אלף דולר זאת אומרת שהחשיפה שלך לסנופי (סיכון שוק) היא 3.45 * 3700 = 12765 דולר, או באחוזים 12,765 חלקי 20,000 = ~63%.

או במילים אחרות, אם מחר השוק נופל ב10%, התיק שלך צפוי ליפול רק ב6.3%.

חשוב לזכור שהחישוב של הדלתא הוא לפי קורלציית תשואות בעבר, ולא מובטח שהקורלציה תהיה אותו דבר בעתיד.

ברמת העיקרון, אם אתה מאמין שהתיק שלך בנוי טוב, ואתה מאמין בצמיחה של הנכסים שבו, אז לדעתי כל עוד אתה לא עובר את ה100% חשיפה לשוק אתה אמור להיות בסדר (כמובן, שאם התוכנית שלך היא להיות ממונף אז גם אם תעבור את ה100% זה מובן).
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2020 23:17
תודה רבה על ההסבר חבר,

אם אני רוצה להגדיל את החשיפה לשוק למשל ל80%, יש דרך מסויימת או שזה ניסוי וטעייה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2020 10:41
לקנות עוד מניות עם קורלציה גבוהה לSPX, ולמכור כאלה עם קורלציה נמוכה.

אבל בכל מקרה לא הייתי מתעסק עם זה יותר מדי, המדד הזה מסתכל על העבר ואין שום הבטחה שהוא יתנהג כמו שאתה מצפה ממנו בעתיד, בנוסף, אני מניח שבניית את התיק מנכסים שאתה מקווה שיתנו לך תשואה עודפת על השוק או סיכון נמוך מהשוק, כך שיכול להיות שהמטרה שלך צריכה להיות דווקא להקטין את החשיפה לשוק (אחרת פשוט היית קונה קרן על הסנופי ומקבל את תשואת השוק בסיכון שוק).

בכללי SPX DELTA, הוא משהו שיותר בשימוש כשאתה סוחר באופציות, כי עם אופציות הדלתא משתנה עם הזמן גם אם הפוזיציה שלך לא משתנה, אז חשוב להסתכל לראות שאתה עדיין בחשיפה שרצית.

בתיק מניות buy and hold אתה כמעט לא תראה את המספר הזה משתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2020 11:27
מעולה,

יש איזושהי חוקיות בין הסיכוי-סיכון?

ז״א אם אני מגדיל את הסיכון זה יעלה / יוריד את הקורולוציה לשוק בהתאם או שזה משהו שהוא לא קבוע?