⬅ חזרה לאינדקס

"בובות גרב" בפורום - זהירות

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 10:10
ככל שהפורום הזה צובר פופולריות, חברות מסחריות מסוימות, שמציעות מוצרי השקעה מפוקפקים יותר או פחות, מבקשות להשתמש בו כפלטפורמה שיווקית.

בדרך כלל זה לא עובד, משום שמשתמשים חדשים אינם רשאים לפרסם קישורים ללא בקרת מנהל.

לכן הם עברו לטקטיקה קצת יותר מתוחכמת -ע"ע "בובות הגרב". משתמש חדש נרשם לפורום, ומנסח את הטקסט השיווקי שלו כ"שאלה" לגיטימית (בסגנון, "שמעתי שחברת X מציעה מוצר Y, וזה נשמע מאוד מעניין. ונפגשתי עם הנציג שלהם, היתרונות לדעתי הם A והחסרונות הם B, מישהו בדק/ ניסה / ממליץ?).

אין לי הרבה סבלנות לדברים מהסוג הזה וזו לא המטרה שלשמה הוקם הפורום. אם אתם מזהים משהו כזה - אנא לחצו על הכפתור "דיווח" כדי שאסיר אותם.

תנקס
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 10:47
מזל שאת כותבת את זה. החשיבה הנאיבית שלי לא היתה מזהה את זה כשיווק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2016 12:50
אני מעדיף שהם כן יפרסמו שאלות כאלו כי דווקא הפורום הזה מספק פלטפורמה שבה ניתן לדבר על ההשקעות המפוקפקות הללו בגובה העיניים כתגובה לאותה השאלה ולהציג את כל החסרונות של ההשקעות הללו שלא מוצגים בפורומים אחרים.

לעניות דעתי רוב הכותבים בפורום (גם אם לא הקוראים) יודעים להבדיל בין "שודדי השקעות" לבין השקעות לגיטימיות אחרות ומעלים תמרורי אזהרה גדולים בתגובות להודעות שכאלו.

לעניות דעתי מחיקת השרשורים הנ"ל משיגה את התוצאה ההפוכה ובה במקום להציג מידע אמתי לאנשים שיגיעו לפורום כי הם חיפשו מידע על אותו סגנון השקעה ויתקלו במידע נוקב שיגרום להם לחשוב פעמיים הם ימצאו קישורים למקומות אחרים שבהם אנשים אינטרסנטים מדברים בשבחי ההשקעות המפוקפקות.

זו כמובן רק דעתי האישית ומבחינתי הפורום צריך להיות מנוהל כדיקטטורה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2016 14:04
התברר שגורמים מסחריים משתמשים במערכת ההודעות הפרטיות כדי לשווק שירותים פיננסיים באופן ישיר. אם מישהו נתקל בתופעה הזו, נא דווחו לי כדי שאחסום אותם.