⬅ חזרה לאינדקס

החזקת 2 קרנות עולמיות (VT+ACWI)

🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 14:48
הי חברים,

אני סוחר דרך ברוקר ישראלי, ויש כרגע יש לי תיק שמורכב מ

30% אג"ח (חצי 2-5 צמוד, חצי 2-5 קבועה)

70% מנייתי

כאשר כרגע כל ה70% מושקעים ב VT דרך המסחר בוולסטריט (עמלת המרת דולרים 2.1 אג' לדולר, 8$ ק\מ מינ')

את ההשקעה החודשית שלי אני מבצע מ2 מקורות כרגע:

2/3 - חסכון מהשכר (שקלים)

1/3 - מניות ESPP שמועברים לברוקר הישראלי מברוקר אמריקאי כל רבעון (תכנית ESPP מהעבודה, כלומר מקבל מניות של החברה, מוכר אותם לדולרים וקונה בהם VT)

עד כה התכנית שלי היתה להשקיע את ה30% הסולידי ישירות מהחסכון מהשכר, והעברת החלק הנותר לדולרים לקניית VT שמצטרפת לקניה מהמרת המניות)

כעת עם החדשות ש ACWI של בלקרוק הורידה את הדמי ניהול ל0.2% אני שוקל לקנות בחלק השקלי שנחסך מהשכר את הסולידי + את ACWI בהפרש

כך שלמעשה אני אחזיק:

VT

ACWI שקלי

אג"חים

יתרונות:

- חסכון בעמלות המרה במעמד הקניה

- חסכון בעמלות קניה בבורסה בתלאביב במעמד הקניה

- פיזור על פני 2 בתי השקעות (ואנגרד ובלקרוק)?

חסרונות:

- 0.13% הפרש בדמי ניהול VT מול ACWI

- יותר ני"ע?

האם אתם רואים חסרונות כלשהם אחרים בגישה הזאת?

ובכלל, אולי עדיף להעביר את כל החלק שבדולרים אל ACWI השקלית? וכך לחסוך עמלות המרה ומכירה בעתיד?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 15:03
אני מתכנן את המצב הקיים לקניה בשכבות אם התוכניות לא ישתנו ואמשיך להשקיע לטווח ארוך:

אמשיך מספר שנים לקנות את הפיזור הנוכחי (לא עולמי אבל גם לא רחוק משם)

לאחר שיעלו באחוז מוגדר (נאמר 100%) להתחיל להשקיע בACWI.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2021 19:12
למה לא מלכתחילה להשקיע ב-2 הקרנות במקום לבחור באחת מהן בלבד? אם מחזיקים את שתיהן - מקבלים פיזור על פני מנפיקים, כיסוי עולמי רחב יותר (המדדים שונים), 2 מטבעות נקובים שונים (יכול להיות שימושי בתרחיש קיצון בו עדיף לא להחזיק באחד המטבעות וגם יש צורך למכור), דמי ניהול ממוצע של השתיים. מקבלים חצי דיבידנד וחצי צוברים (למי שדעתו לא נחרצת בעניין הדיבידנדים). יכול להיות רלוונטי גם למימוש הפסדים אולי (מממשים בכל נייר וקונים את השני, אבל לא בטוח ששווה את העמלות).

חסרונות שאני רואה (שהם לא כזה סיפור) - טיפה יותר התעסקות, עמלות קניה גבוהות יותר כי קונים בסכומים נמוכים יותר (אפשר לקנות לסירוגין).

ברור שאם יש למישהו העדפה חזקה לאחת מהקרנות אז אין סיבה לקנות את השניה, אבל בפועל לא ניכר שיש קונצנזוס כזה רחב לגביהן ואני בטוח שיש הרבה שהתלבטו ומתלבטים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2021 19:24
ההיתרונות שציינת זניחים לדעתי לעומת החסרונות,הפלוס הגדול בלקנות אחת ולעבור אחרי תקופה של עליות לשניה זה האפשרות לבחור איזה מהם למכור קודם בברוקר ישראלי(ובכלל למי שחושב שזה לא "בטוח