⬅ חזרה לאינדקס

שתי שאלות על משכנתא: (1) משכון נכס קיים לטובת סגירת משכנתא אחרת (2) ריהוט וגמר

🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 11:58
היי

1) משכון נכס קיים לטובת סגירת משכנתא אחרת: שאלה עקרונית. נניח ויש 2 נכסים - X וY. על נכס Y יש משכנתא פעילה של 500k. הם ניתן למשכן את נכס X כדי לסגור את המשכנתא על נכס Y ולקבל ריביות של משכנתא לדיור?

- זאת בהנחה שהמספרים מסתדרים, שניתן למשכן את נכס X על הסכום של 500k

- ידוע שניתן למשכן את נכס X ולקבל ״הלוואה לכל מטרה״ אבל שהריביות שלה גבוהות יותר מ״משכון נכס קיים לרכישת נכס חדש״. אז השאלה היא האם ״משכון נכס קיים לסגירת משכנתא אחרת״ מבחינת ריבית משתייך לריביות של ״הלוואה לכל מטרה״ או ל״משכון נכס קיים לרכישת נכס חדש״.

[אם תשאלו מה הסיבה: נניח ובשלב כלשהו מישהו צריך לגייס כמה שיותר כסף מזומן. אם אפשרי לעשות את מה שמתואר בשאלה, ניתן ״לסגור את החוב״ על נכס Y, ואז למכור אותו (ידוע, תחת הגבלת מס שבח), ולקבל את מלוא הסכום ״מזומן״ על נכס Y על חשבון הגדלת החוב על נכס X]

2) ריהוט וגמר: בהנחה ובונים בית ולוקחים משכנתא לבניה, יש את ההוצאות של ריהוט וגמר כמו למשל עבודות נגרות, ריהוט, ועד להקמת גינה.

כמה מההוצאות האלה, ניתן להכניס לתוך המשכנתא שלוקחים?

ועל מה בסוף אצטרך לשלם מהכסף שאינו של המשכנתא?

אשמח לתשובות, תודה רבה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 12:21
אתה יכול לסגור את המשכנתא בזמן המכירה עם תשלום ראשון שתקבל מהמכירה.

הבנק נותן כסף לבנייה לפי הערכת שמאי של עלות הבנייה. אם אתה צריך יותר לדברים האחרים שציינת תצטרך להגדיל את אחוז המימון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 12:44
תודה על התשובה

זאת לא המטרה. לפי מה שאתה מתאר, אם הדירה תמכר ב1m ויש עליה חוב של 500k, אם אמכור, ישאר לי 500k ביד (מיליון מהמכירה, ו500k יהיה לסגירת החוב, ו500k ישאר ביד).

לפי מה שאני מתאר, קודם אני ״סוגר את החוב״ על הדירה עם משכון נכס אחר (Y), ואז שאמכור את הדירה ב1m ישאר לי 1m ביד (וחוב של 500k בנכס Y).

כלומר המטרה היא להשאר עם 1m ביד ו500k בחוב מאשר 500k ביד.

אוקי, ההנחה פה שאין לי בעיה לקחת אחוז מימון יותר גדול כדי לשלם את התוספות. השאלה האם זה בכלל נכנס כחלק מהחישוב של השמאי, או שאני יכול לבקש שזה יכנס.

כלומר האם אפשרי להגיד שאני רוצה את כל הריהוט של הבית, גינה, וכו׳ שגם יכנס בתקציב של ההערכת שמאי שישפיע על לקיחת המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 13:08
אם אתה מתכוון לקנות/לבנות בית נוסף במקום, אתה יכול לגרור את המשכנתא מהישן לחדש, בלי למשכן את הבית הראשון.

שוב, הבנק מתייחס לעלות הבנייה לפי הערכת השמאי. אתה יכול לנסות לדבר איתו שיגדיל מעט את הסכום אבל בד"כ כל המסביב לא מעניין אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 13:14
תודה על התשובות שוב :-)

כן, ידוע, אבל אין כוונה לקנות עם הכסף הזה בית חדש. המטרה להשאר עם 1m ביד ו500k בחוב לעומת 500k ביד.

אז ידוע שאני יכול לעשות את זה בעזרת ״משכנתא לכל מטרה״ על נכס X. אבל השאלה היא האם ניתן לקבל ריביות טובות יותר אם אני אני לא אומר שזה ״לכל מטרה״ אלא שזה לטובת ״סגירת משכנתא אחרת״.

אין בעיה, השאלה מה נחשב עלות הבניה. רק בלוקים? מטבח? עבודות פיתוח - שביל גישה לבית? הנמכת גבס? חיפוי קירות?

מה נכלל ״בתוך העלות בניה״ ומה נחשב ״בחוץ״.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 13:56
הבנק לא ממהר לתת סכומים כאלה בלי לדעת למה הם מיועדים. השאלה מה נותן לך מיליון שקל "ביד" כשיש לך חוב של חצי מיליון?

חוב זה חוב, עם כל הסיכונים הנלווים.

בעקרון כל החלקים הקבועים - בנייה (בלוקים, בטון וכו'), כלים סניטריים, ארונות מטבח, פיתוח.

אם תהיה לך תכנית אדריכלית עם כל המסביב (גינה וכו') והערכה סבירה לעלויות, יכול להיות שהשמאי יסכים להתקרב אליה.

אבל קח בחשבון שבבנייה עצמית הסיכון לבנק גדול יותר כי תמיד צצות עליות לא צפויות, והשמאים בד"כ מעריכים בפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 14:46
לא, אתה תקבל משכנתא לכל מטרה בריביות גבוהות יותר.

עלות קרקע, ולאחר מכן שלד וגמר. חשוב להגיע עם תוכניות אדריכליות מסודרות. ככל שתוריד את רמת האי ודאות לבנק, יהיה טוב יותר.

לריהוט פרטני והשלמות תצטרך כנראה הלוואה משלימה (במידה ואין לך בצד). אגב, כמה שאתה חושב שיצא לך - תוסיף 20% רזרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 15:19
זה בדיוק העניין, אני אומר לבנק בדיוק בשביל מה אני רוצה את הכסף: כדי לסגור את המשכנתא לדירה השניה.

בוא נניח שיש הזדמנות עסקית (שלא קשורה לנדל״ן) שאליה צריך מיליון שקל ביד (ו500 ביד לא מספיק). והיא שווה את ההתעסקות הזאת ואת הריביות על הגדלת החוב.

מצויין הטיפ הזה עוזר - אני מבין ככל שהתכנית האדריכלית תהיה יותר ״מלאה״ אגדיל את ההערכת שמאי.

הבנתי, זאת התשובה שניסיתי להבין לשאלה הראשונה שלי. תודה רבה!

תודה על הטיפ. מהתשובות אני מבין שתכנית למטבח לבית וחצר, אם כן יופיעו בתכנית האדריכלית, יכולים להכנס לתקציב המשכנתא.

אם יש למישהו משהו להוסיף לגבי זה אשמח לשמוע.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 15:48
עכשיו מובן. בכל מקרה מומלץ לקבוע פגישה בבנק למשכנתאות ולברר מה מקובל אצלם ובכלל לתאם ציפיות.

שיהיה בהצלחה.