⬅ חזרה לאינדקס

בעזיבת מקום העבודה - האם לפדות או לקחת ימי חופש ?

🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2016 20:46
שלום לכולם,

יש לי בסביבות 20 ימי חופשה לא מנוצלים. האם כדאי לקחת את ימי החופש (ולהנות גם מהרכב הצמוד בזמן הזה) או לבקש לפדות את הימים תמורת שווים ולסיים את העבודה מוקדם יותר ?

כרגע זה נראה לי שעדיף לקחת את החופש - כך אני גם בחופש גם עם הרכב וגם מקבל על זה כסף. בעוד שאם אפדה אקבל רק את הכסף ללא הרכב.

כל זאת תחת ההנחה שבכל מקרה ארצה מרווח חופש בין העבודות (לא בהכרח של חודש עבודה).

מה אתם אומרים ? זקוק לעצה ...

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2016 22:13
נשמה, קח חופש!

אם לא ניצלת 20 ימי חופש כנראה שעבדת קשה, ואתה עומד להתחיל לעבוד מיד שוב,

קח נשימה עמוקה לפני. תשקיע בעצמך. אין הרבה הזדמנויות כאלה בחיים,

אנחנו בני אדם, לא חמורים, וצריכים גם דלק לנשמה.

אבל בתנאי שתנצל את זה ותעשה משהו משמעותי בשביל עצמך!
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2016 22:52
אני פדיתי לאחרונה ימי חופש ולמדתי שאין חובה לשלם תנאים סוציאליים (פנסיה וכו') על הימים האלה, כך שאתה מקבל משכורת שעתית כפול מספר שעות החופש הצבורות בתוספת החלק היחסי בימי ההבראה השנתיים. ממליץ לקחת ימי חופש ולא לפדות אותם, אם בעבודה החדשה מאפשרים לך.

לא סולידי בכלל - סע לחו"ל, תתנתק קצת...
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2016 08:46
תודה חברים. זה נראה לי הכיוון בכל מקרה, אכן לקחת את החופש, ה"מינוס" היחיד הוא שאתה יכול לפדות ולהתחיל לעבוד קודם ואז להרוויח שתי משכורות בחודש אחד. אבל כאמור אנחנו בני אדם לא חמורים. הפלוסים לעומת זאת רבים יותר, אתה בחופשה בתשלום מלא עם זכויות סוציאליות, רכב וביטוח לאומי משולם.

לקחת את החופש ניצח ! :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2016 09:01
ה"מינוס" הזה לא תמיד קיים. יש מקומות עבודה שלא מאפשרים לך להיות עובד (גם בחופשה) במקום אחר בזמן שאתה עובד בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2016 09:48
@גרהם זאת לא הייתה הכוונה, אלא שאתה פודה את הימים מסיים את העבודה ומיד מתחיל אחת אחרת ...
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2016 09:51
צודק. התבלבלתי.