⬅ חזרה לאינדקס

התוכנית שלי לעתיד

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 16:33
שלום לכולם,

אני בזמן האחרון חושב על תוכנית השקעה שתעזור לי להגיע ליעדים שלי אבל אני קצת חסר ביטחון לגבי זה.

אני בן 24 ומרוויח בממוצע 12 אלף שח נטו בחודש עם מעל 150,000 בעו"ש.

ההוצאות החודשיות שלי הם 4000 שח(אוכל, שכירות, חשבונות, דלק וכו) כלומר שם בצד 8000 שח כל חודש.

עוד לא התחלתי להשקיע!

הרעיון שלי לעכשיו הוא מתוך ה8000 שח החודשי לשים 5000 שח כל חודש בETF של VOO שבממוצע מניב החזר שנתי של 13%. כלומר אם אפקיד עכשיו 30,000 ואפקיד 5000 כל חודש למשך 20 שנה יצא שיהיה לי בגיל 44 סביבות ה4 מיליון שח (אחרי מיסים ובהתחשבות שהשקל ירד מול הדולר). כלומר מאמין שאוכל להגיע ליעד שלי שזה לקנות בית בלי להיתקע עם חובות ולצאת לחופש כלכלי.

אחרי זה כנראה אוסיף לתיק אגח"ים ודיבדנדים כך שיהיה פחות סיכון.

עם ה3000 שח הנתורים שלי אני מתכנן לשים 1000 כל חודש בצד למקרי חירום (12 אלף בשנה), ועם ה2000 הנותרים (24 אלף בשנה) אני חוסך לדברים שארשה לפנק את עצמי פעם ב.. (טיולים לחול, שדרוג רכב, בגדים וצרכניזם).

חשוב לי לציין שיש סיבה שאני לא אפקיד את הכסף שלי על ההתחלה. תחילה תכננתי להפקיד הפקדה ראשונית של 60 אלף שח אבל אני די חושש שהשוק יפול בקרוב ואני לא רוצה לאבד תשואה בשביל לחכות "לרגע במושלם" אז בגלל זה אני רוצה להפקיד עכשיו 30 אלף (שוב, רק בVOO) ובמידה והשוק יתרסק אפקיד עוד סכום גדול כך שאוכל לקנות בזול.

אני גם מתכנן לסחור במניות כתחביב ולמצוא הזדמנויות השקעה פה ושם אבל בואו נגיד שנפלתי ולא הלך לי.

גם בטח יהיה לי כסף בקופת פנסיה אבל אני כמעט לא מתחשב בזה.

זוהי התכנית השקעה הראשונה שבא לי לראש ורק אתמול סיימתי לנתח אותה.

אני כותב את הפוסט הזה כי אני רוצה לדעת אם יש משהו חשוב שאולי פספסתי ולא לקחתי בחשבון?

בין אם זה העובדה שאני נכנס לETF שציינתי או שיקולים פיננסים שלא התחשבתי בהם.

*אני כרגע מרוויח יותר מ12 אלף בממוצע ומאמין שאעשה יותר עם השנים אבל לקחתי בחשבון את המציאות שבו אנו חיים שבו הכל יכול להשתנות (בין אם אלך ללימודים או תקופות שלא יהיה עבודה).

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 16:49
האסטרטגיה טובה, יש מספר טעויות טקטיות שאין לי כח לתקן (הערכת תשואה יתרה, תזמוני שוק וכו').

החיסכון החודשי שלך טוב, השקעה מנייתית לטווח ארוך זה גם כיוון מוצלח. את השאר תתקן תוך כדי תנועה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 17:11
VOO זה עוקב אחרי s&p500.

היסטורית הוא נתן תשואה ריאלית של כ-7%, לא 13%.

זה יוצא לפי חישוב שלי בערך 2.5 מיליון ש"ח אחרי 20 שנה (לפני מיסים).

וגם פה שים לב שתשואות העבר לא מעידות על תשואות עתידיות.

חיסכון למקרי חירום חייב להיות קיים לפני שאתה דורך בבורסה. לא ייתכן שיקח לך שנתיים לבנות חיסכון חירום ל-6 חודשי מחיה.

היות וכבר יש לך די חסכונות בעו"ש, תעביר כבר עכשיו חלק ממנו לפק"ם או אפיק חסר סיכון אחר ותגמור עם זה.

לא יותר קל פשוט להשקיע את מה שנשאר לך מהמשכורת בסוף החודש במקום להתחייב על להשקיע 5000 ולבזבז 2000 כל חודש?

בקש להעביר אותה למסלול מנייתי או לIRA

וודא שדמי הניהול סבירים.

וודא שמופקדים אליה כספים כל חודש בלי "חורים"

זה כסף שלך אז תתחשב בו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 18:46
אוכל לעשות את זה דרך הראל? או שזה במקום אחר?

מעריך את העזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 18:56
IRA אני לא חושב שיש להם (אבל תבדוק מולם).

מסלול מנייתי לכל החברות יש.