⬅ חזרה לאינדקס

תיק חדש והתלבטות

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 19:17
בהמשך לשרשור בנושא אחר שפתחתי שבוע שעבר, אני ואבא שלי פותחים לו תיק השקעות חדש. את הפוסט הזה אני כותב בשמו למרות שכל ההחלטות הן שלו בלבד.

גיל: 50. כל הסכום שמכניס לתיק פנוי הרבה שנים קדימה ,ומיועד לילדים בעתיד (הוא עצמו גר בבית שקנה).

סכום: 2.5 מיליון שקלים. עד כה היו בתיק מנוהל אקטיבי בבנק, כעת מעוניין לפתוח תיק עצמאי בעלויות זולות יותר.

מטרה: צמיחת הסכום בשוק ההון תוך שמירה על תנודתיות סבירה.

הקצאה:

מניות- 70%: acwi השקלית של בלאקרוק.

אג"ח- 30%: תיק 50-50 של אג"ח ממשלתי קצר (2-5). ריבית קבועה- 5122973. צמוד- 5113329.

ההתלבטות העיקרית היא לגבי החלק של ה-30%.

בהתחלה אבא שלי חשב לשים הכל במניות (הוא איש עם הרבה סבלנות שלא מתפתה לעשות טעויות ברגעי לחץ) אבל בסוף החליט שזה סכום גדול מדי ושעל אף תוחלת הרווח הגדולה הוא מבין את חשיבות המימד הפסיכולוגי.

אגח ארוך יותר החלטנו לפסול בגלל סיכון האינפלציה, מתוך הבנה שמטרת הפלח הזה הוא למתן תנודתיות ולהמנע מסיכון גדול מדי. השאלה היא האם אולי עדיף:

1. פיקדון בנקאי.

2. מזומן עם אפשרות לרכוש מניות בזול אם תהיה נפילה, כאמצעי פסיכולוגי (פחות מתחבר לרעיון, מנסיוני הקצר בשוק תזמון השוק תמיד נגמר באכזבה).

האם מישהו מבין במספרים הללו ויכול לומר האם ייתכן שאופציית הפקדון הבנקאי עדיפה על אגח קצר במצב כזה? או רעיון אחר שלא חשבנו עליו?

לא מחפש המלצה כמובן. רק לשמוע את דעתכם על התיק ומה אתם אולי הייתם משפרים.

שוב, התיק הוא לשנים ארוכות.

תודה רבה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 19:36
בקשר למכשיר לדעתי לא מאוד משנה, הריבית על כול הדברים האלה נמוכה מאוד,אני נוטה למשהו צמוד כי גם ככה לא מרוויחים על החלק הזה אז שיהיה כמה שיותר מוגן.

בקשר ל"תזמון",נכון לעשות אותו בצורת איזון כשהמניות יורדות הכן קונים עוד זה הקטע בתיק שמחולק לפי אחוזים,אבל זה לא חייב להיות מזומן אפשר גם למכור אג"ח.