⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנוגע לרכישת קרן SSAC בדולר או שקל

🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2021 17:18
שלום,

אני קצת מבולבל ואשמח לעזרה,

אני יושב כרגע לפני הרכישה השנתית שלי בתיק ויש לי סכום לא מבוטל אותו אני רוצה להשקיע במדד מניות עולמי רחב ACWI.

האם יש יתרון בלרכוש עכשיו SSAC בדולר ובכך לנצל את שער הדולר הנמוך? או שעדיף לרכוש את הקרן דרך אלטושלר שחם (עכשיו כשדמי הניהול זהים) ובכך לחסוך את דמי ההמרה של השקלים לדולרים ואת עלויות הרכישה בבורסת לונדון?

תודה לעונים ולמסבירים,

ולקהילה הנפלאה שנוצרה פה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2021 17:24
לא. הן עולות בדיוק (בדיוק!) אותו דבר. תרגם את המחיר השקלי לדולרים או להיפך, ותראה שזה עולה אותו דבר בדיוק.

זו אותה קרן, אין לה מחירים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2021 17:24
בשני השקים אותה סחורה ומחירם זהה.

(ייתכן הבדל במס, אבל לא על זה שאלת וצריך לבדוק פרטים כדי לדעת(
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2021 05:56
לפי ההבנה שלי (וייתכן ואני טועה), זה לא משנה. אם הקרן נקובה בדולרים, התשואה הדולרית תהיה זהה והשאלה היא מתי תקבל את התשואה השקלית. בקרן ישראלית התשואה השקלית היא התשואה בפועל שאתה רואה, בקרן דולרית אתה תקבל את התשואה השקלית כשתמיר חזרה לשקל במכירה.

מה שכן, בקרן שקלית אתה חוסך את המרת המטח בקניה / מכירה אז אולי זה יעיל יותר.

אשמח להערות כי שוב, אני לא בטוח ב 100% שמה שכתבתי נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2021 17:03
שלום לכל חברי הפורום, תגובה ראשונה אחרי הרבה קריאה. סייעתם לי הרבה בהבנת הדברים אז תודה.

מנצל את השרשור כי גם אני הסתכלתי על קרנות בלאקרוק שנסחרות בתל אביב ובאירופה. מספר שאלות:

האם יש בעיה בשל מחזור הנמוך על מכירה של הני"ע כאשר קונים את הני”ע בתל אביב? הבנתי שאין בעיה מפני שיש Marketmaker שמכור וקונה בכל הבורסות בעולם תמורת עמלה כלשהי (לא ברור מה ערכה).

האם יש בעיה להעביר ני"ע שרשום בתל אביב לברוקר בינ"ל כמו IB? ראיתי תשובות בפורם לכאן ולכאן.

האם יש דרך להעריך מה מהקרנות עדיפה מבחינת ק/מ? אני לא מצליח להבין אך מוצאים את המרווח (בתל אביב לעומת לונדון לדוגמא), ואך מגולמת המרת המט"ח מש"ח למטבע הנקוב של הקרן (דולר)?

אולי זה גם קשור לעניין, איפה הרווח של אלטשולר בכל העניין הזה? אף אחד לא מתנדב כאן…

אך אני יודע אם על הקרנות האלו המיסוי הוא נומינלי או ריאלי? (הישאליות הן כולנו ממוסות ריאלית?)

תודה רבה