⬅ חזרה לאינדקס

האם יש גבול לשער מנייה?

🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 21:31
המנייה שאנ יודע שהשער שלה הכי גבוה נכון להיום זה של חברת ההשקעות של וורן באפט(תקנו אותי אם אני טועה)

האם יש גבול לכמה גבוה שער המנייה יכול להגיע?

כרגע טלסה צמחה ב-3 השנים האחרונות בעשרות אחוזים, והחשש כמובן שהיא תרד. עכשיו התחלתי לשאול את עצמי, האם יש גבול לכמה שער המניה יכולה להעלות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 21:42
אתה שואל על שווי חברה או שווי מניה בודדת?

שווי חברה יכול לעלות בהתאם להצלחתה או לציפיות להצלחתה. אין כאן גבול קשיח, אבל אפשר להעריך חסמים (חברה יחידה לא יכולה להיות גדולה מהכלכלה העולמית).

לגבי מניה יחידה, בד"כ משאירים את הערך נמוך ע"י פיצול (ספליט) כשהמניה עולה. כל חברה שערכה הוכפל משמעותית עשתה את זה, כשהחריג הוא וורן באפט שמתעקש לא (משיקולים שנראים לי מטופשים, אבל אולי הוא מבין יותר ממני). בכל זאת הוא עשה סוג של פיצול עם הנפקת סדרה B, שמחירה נמוך בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 21:42
לא וזה לא צריך לעניין אותך כי זה עניין טכני לגמרי.

אם השער גבוה מדי לדעת החברה, היא פשוט מפצלת את המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 22:10
התכוונתי לגבי ערך מניה בודדת האם יש לה גבול, והאם אפילו המניה של וורן באפט יכולה להמשיך להכפיל את עצמה עוד ועוד ועוד ועוד או שיש גבול עליון מסויים שהוא לא יכול לעבור לא משנה כמה הוא ישפר את החברה .

נ.ב ברור לי שערך של חברה אחת לא יכולה להיות יותר גבוהה מהכלכלה העולמית מהסיבה הפשוטה שחברה אחת היא חלק מהכלכלה העולמית ולכן אם החברה עולה כספית גם הכלכלה העולמית עולה מן הסתם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 22:22
אין משמעות לזה החברה גם תמיד יכולה לעשות ספליט
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 22:23
אוקיי , והאם לדעתך יש איזשהו גבול מסויים שחברה יכולה לגדול כלכלית,כלומר גבול עליון לשווי חברה שבעקבותיה מושפע הערך מניייה.

סתם מעניין אותי לדעת האם יש דבר כזה בתאוריה חברה כל כך מוצלחת עם שווי כל כך גבוהה ששווי מנייה בודדת שלה תהיה שווה למילארד שקל אפילו אחרי ספליטים שאתם מדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2021 22:28
ספליטים אפשר לעשות בכל יחס ממחיר של מליארד שקל לאגורה בודדת ואז פשוט יש לך יותר מניות

אולי לא הבנתי את השאלה.

ברמת העקרון גם שווי של חברה יכול לעלות לאין סוף במהלך הזמן