⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי עצמאים

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 17:43
שאלה לכל העצמאים/ חצי עצמאים כאן:

ההורים שלי היו עצמאי ושכירה ולכן חישבו להם מס הכנסה ביחד (לפחות לפי מה שהם אמרו לי).

השאלה שלי היא האם זה נכון גם היום - אם אני שכיר ואשתי תרשם כעצמאית, האם יחשבו לנו מס כזוג?

ההגיון כאן פשוט: אני הייטקיסט ומשלם יותר מדי מס והיא מזכירה ומשתכרת מינימום, אם יצרפו את המשכורות שלנו ואת נקודות הזיכוי שלנו, בסך הכל נשלם הרבה פחות מסים מאשר עכשיו (נקודות הזיכוי שלה בכלל לא בשימוש :( ).

אני יודע שהנושא לאו דווקא מתאים בדיוק לפורום הזה, אבל אני סומך על יוסי שיעביר אותו במידת הצורך :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 18:15
חישוב מאוחד לבני זוג היה בתוקף עד לשינויי החקיקה ב-2014, אז היום הוא כבר לא רלוונטי, עד כמה שאני יודעת.

בעקרון, החישבו המאוחד היה דווקא פוגע בבני זוג במיקרה דומה לשלך, במיקרה של ייחוס הכנסה אחרת שאיננה מעסק.

נניח שיש לזוג הכנסה משכר דירה, או - ברוח הפורום - הכנסה מתיק השקעות.

הכנסה זו אינה מוגדרת 'כהכנסה ממיגיעה אישית (עבודה)' אלא 'הכנסה שאינה מיגיעה אישית'.

ואז עולה השאלה: למי מבין בני הזוג יש לייחס את ההכנסה?

עד לתיקון - בן הזוג הרשום היה זה שהכנסתו הינו הגבוה מבין השתיים, וההכנסה היתה מיוחסת אליו. ככל שמדובר בהכסנה שלא נקבע לה שיעור מס קבוע, הרי היה חל עליה שיעור המס השלוי הגבוה יותר.

האבסורד האמיתי קרה אז במיקרים של שני בני זוג שעובדים באותו עסק, שהינו בבעלות אחד מהם, אבל אני כבר לא זוכרת מה היתה השערוריה בחישוב דאז.

בכל מיקרה, נכון להיום, בוטלה הגישה של חישוב מאוחד לבני זוג נישומים וכל אחד מהם מגיש דוח בנפרד למס הכנסה.

בכל מיקרה, ככל הידוע לי, מעולם לא התאפשר ניצול של נקודות זיכוי לא ממומשות של אחד מבני הזוג בהתייחס להכנסתו של האחר.

(תחשוב על מצב כזה: איש עובד ואישתו מובטלת. האם תאפשר לו להזדכות על נקודות הזיכוי שלה? כניראה שלו, כי המטרה היתה לעודד את האישה לעבוד. בדומה לכך אם היא עובדת מעט ואתה עובד הרבה, לא יתנו לך לנצל את נקודות הזיכוי שלה. לכן יש שלל נקודות זיכוי למשפחה: חלקן לאב וחלקן לאם).

הערה: אינני רו"ח, כותבת מידע כללי ומזכרון, כל שימוש במידע הינו באחריות הקורא ועל דעתו בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 19:09
כאיש מקצוע- אם אתה ואשתך עובדים במקומות שונים (זה לא שהיא עובדת בעסקך), אין שום חישוב מאוחד וכל אחד נהנה מהחשבון שלו

מה שכן, הדיווח למס הכנסה הוא של הזוג. הרשות למסים רוצה לראות את התמונה המשפחתית
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 06:58
1. אם אני מבין נכון, כשלשני בני הזוג יש הכנסות, כשלבן הזוג הרשום יש הכנסה גבוהה ולבן הזוג השני הכנסה נמוכה, חישוב מאוחד הוא לרעה כי הוא מציב את בן הזוג עם ההכנסה הנמוכה בדרגת מס גבוהה יותר?

2. אבל אם בן הזוג השני פתח עסק ובשנה הראשונה יש הפסדים, האם במקרה כזה עדיף דווקא חישוב מאוחד כדי להזדכות על ההפסדים, או שיש אפשרות "לשמור" את הפסדי העסק לשנים הבאות כדי להזדכות אל מול הכנסות עתידיות?