⬅ חזרה לאינדקס

המלצה לרואה חשבון שמתמחה במיסוי בינלאומי

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 23:40
שלום לכולם,

אני מחפש רואה חשבון שמתמחה במיסוי בינלאומי, תושבות חוץ ועדיפות גם עם ידע על מיסוי שוק ההון ו-IB בפרט.

יש לי מקרה קצת מורכב, אפשר לומר "שטח אפור", לכן אני מעדיף מישהו מהמלצה אישית ועם ניסיון רחב בתחום.

כמובן בפרטי אם אסור לפרסם שמות \ פרטים.

אודה לכל עזרה שתתקבל.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 21:47
אני עובד בתחום המיסוי הבינלאומי (אני אישית לא ימליץ לך על מישהוא ספציפי - גם לא בפרטי)

מההרגשה שיש לי ליחיד שהוא לא אייל הון לא כדי להגיע למשרדים הגדולים (ביג4) ..

יש הרבה "משרדי בוטיק" שבין היתר מתמחים במיסוי בינלאומי, הרבה מהם מפרסמים מבזקים / מאמרים בנושאי מס - לדעתי לך תעבור על החומר שהמשרדים מפרסמים בנושא שאתה צריך סיוע בו ותראה אם יש התאמה מבחינת המקצועיות של המשרד.

כמובן שאני לא יודע מהי הסוגיה שמולה אתה מתמודד אבל אל תשלול התייעצות עם הרוח ה"פשוט" שיש לך כיום (במידה ויש)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 21:48
איזה מדינות?
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 01:46
כן כבר קבלתי רושם שעדיף שאני אתעסק מול רו"ח יחיד \ משרד קטן ולא מהמשרדים הגדולים..

עברתי כבר על כמה משרדים ובינתיים לא הצלחתי להחליט מאחר ויש דעות שונות על המקרה שלי ולא התרשמתי ממישהו שבאמת יודע מה לעשות, לכן אני מעדיף ללכת על מישהו אמין מהמלצה אישית וכמובן עם ניסיון רחב. עברתי על המון מאמרים ומבזקים אבל בקושי יש משהו שמדבר על ימאים..

אין לי כיום גם לא רואה חשבון רגיל אז קצת קשה להתייעץ בצורה אובייקטיבית.

כאן בין היתר באה הבעייתיות, אני עובד על אונייה, חברה אמריקאית, רוב הזמן במים בינלאומיים..
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 08:51
אתה שואל על שני דברים שונים.

הגשת דוחות זה עניין לרואי חשבון. ניתוח מקרים מורכבים של תושבות זה עניין לעורכי דין. יש כאלו שהם גם וגם כך שלא חובה לשלם לשני בעלי מקצוע שונים.

אם הנושא מעניין אותך, ממליץ לך על פסק דין רפאל בר שדן בשאלת תושבות של טייס בחברה אמריקאית. אני מדגיש שהתוצאה שם לא רלוונטית לך כי היא ניתנה לפי חוק שאינו בתוקף היום.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 09:23
יש לי מישהו, שולח בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 16:45
היי גרהם,

זה למה אני מחפש מישהו שמתמחה במיסוי בינלאומי ותושבות חוץ, מאחר והם יכולים לעזור גם עם חו"ד ומקרים מורכבים יותר של תושבות.

אני דיברתי עם כמה עורכי דין בנושא וגם הם חלוקי דעות, אז בסופו של דבר אני מעדיף קודם כל רו"ח, ואם צריך אז עו"ד.

אם אני מוצא מישהו שהוא גם וגם (רו"ח ועו"ד) אז בכלל מעולה... מעדיף להתעסק מול איש מקצוע אחד / משרד מאשר כמה גורמים נפרדים.

ותודה! כן קראתי את הפסיקה הזאת ועוד כמה דומות, בהחלט מעניין.