⬅ חזרה לאינדקס

ריהוט ישן - הערכת שווי

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 20:14
גוגל לא עזר לי אז חשבתי אולי לאנשים פה יש ניסיון עם זה. אולי נשמע לא קשור לפורום של אנשים סולידיים, אבל דווקא משפחות מינימליסטיות יכולות למצוא את עצמן עם ריהוט ישן, שמסתבר יכול להיות שווה לא מעט כסף.

אבא שלי החליט שהוא רוצה למכור שולחן ישן שהוא משתמש בו כבר 40 שנה. כשבדקתי ביד2 מחירים של מוצר דומה כדי לקבל לדעת בכמה אני יכול למכור את זה ראיתי שרהיטים כאלו נמכרים בכמה מאות יותר ממה שציפיתי. חלק חצו את ה1000. הבעיה היא שטווח המחירים מאוד גדול. אני יכול למצוא ארון עץ ישן ב700 ושידה ישנה ב3000, וכל התחום הזה חדש לי. הדבר היחיד שגיליתי דרך גוגל זה שריהוט בן 100 שנים ויותר זה כבר ענתיקה. אני אפילו לא בטוח מה זה ריהוט וינטג'. אין לזה אפילו ערך בויקיפדיה.

אז למישהו יש תובנות לשתף? אם יש לי רהיטים בני פחות מ100 הם לא שווים משהו מיוחד ואיך אפשר בכלל להעריך שווי של ריהוט ישן?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 20:23
אתה טועה.

מה שראית הוא כמה שמבקשים עליו. המחיר שמקבלים עליו מנסיוני הוא 0.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 21:15
אני מסתכל על רהיטים יד2 ככה:

הערך של כל רהיט נמדד לפי 2 פרמטרים עיקריים :

1. דקורטיביות - כמה הוא יפה ומתאים לשאר הרהיטים בחדר\בבית

2. פונקציונאליות - כמה טוב הוא ממלא את התפקיד שלו כרהיט

לגבי 1, אלא אם יש לך רהיט שהקונה חלם עליו במשך שנים, יש עשרות רהיטים שיתאימו לא פחות, לכן גם אם הרהיט מתאים מאוד זה כמעט ולא משפיע על הערך.

לגבי 2, בסוף רהיטים עושים את עבודתם כמו שצריך ולא מתקלקלים ולכן גם כאן אין השפעה על ערך הרהיט.

אז איך אני מחליט כמה לשלם ? אני מחליט מה המחיר המקסימלי שאני מוכן לשלם בהינתן ההיצע.

יש אנשים שמתמחרים את העובדה שסבא רבא שלהם השתמש בו או הביא אותו באונייה, אני אישית לא רואה למה אני צריך לשלם על זה.

אם כבר, אני מצפה לקבל הנחה כי הרהיט יהיה בדרך כלל כבד יותר ולא ניתן לפירוק.

אני אפילו נמנע מלדבר עם אנשים שנראה שיש להם רגשות סנטימנטליים לרהיטים או שמדגישים בן כמה הרהיט. רוב האנשים שמחפשים רהיטים יד 2 עושים את זה כדי לחסוך ולא כדי לתפוס איזו כורסא בת 90 שהייתה של מלך מרוקו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 21:38
יש עולם שלם של אספני רהיטים והוא לא נמצא ביד2.

אם יש לשולחן ערך דקורטיבי ושימושי אז כדאי לפנות לחנויות שמתמחות בנושא הזה.

אתה לא (וגם אני לא) אבל גם לפריטים בעלי ערך היסטורי יש מחיר לא רע, תלוי בטרנד הנוכחי.

קיבלתי מסבתי לחתונה סט כפיות מכסף טהור מארה"ב עם חריטה משנת 48' לרגל הקמת מדינת ישראל ויש מושג אספני כזה שנקרא ישראליאנה. יש לי בבית גם מכונת תפירה זינגר בתוך שולחן קטן מעוצב (לפחות בת 70) וגם היא כנראה שווה לא מעט אצל אספני מכונות תפירה ענתיקות.

הבעיה היא שאני עצלנית ולכן הפריטים האלה מלווים אותי כבר 30 שנה בלי שימוש ובלי מכירה. לפחות השולחן משמש אותי בכניסה לבית :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 00:19
תבדוק בחנויות יד 2 שקרובות אלייך, ותשאל האם הם יכולות לשלוח מישהו שיעריך זאת.

בדרך כלל יש להם קשר לאספנים מכל מיני תחומים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 08:02
שימי לב שסט הכפיות שווה הרבה פחות ללא החריטה ורוב מכונות התפירה לא שוות כמו זינגר.

למרות סיפורים מרגשים בחדשות, נדיר מאוד שמישהו פתאום מגלה שהשולחן שהוא השתמש בו 40 שנה היה שייך למלך מרוקו.

מזכיר לי שראיתי מישהו בפייסבוק שפרסם בהתרגשות שמצא בעליית הגג של סבא שלו כינור סטראדיווריוס ושאל בכמה יכול למכור אותו, הסברתי לו שאין שום סיכוי שזה כינור אותנטי בגלל שמקום המצאם של כל הכלים ידוע ורשום, וגם אם זה כינור שנפל בין הכסאות , פשוט אין סיכוי שכינור בשווי לפחות מאות אלפי דולרים היה מוצא את עצמו בעליית גג בישראל. הבחור סירב לקבל את מה שאמרתי - הוא התאהב בסיפור שהוא סיפר לעצמו.

לרוב פרטי הריהוט אין ערך אספני וההמלצה שלי היא לא להוסיף את משקל השולחן בק"ג למחיר בשקלים.

צריך גם לזכור שגם אם יש לפריט נגיד שולחן ערך אספני, צריך למצוא מי ישלם אותו, כשמדברים על סט כפיות כסף טהור חרוט במהדורה מוגבלת לציון אירוע משמעותי - כנראה שיהיו מי שיהיו מוכנים לשלם סכום כלשהוא, אבל כשמדובר בשולחן - ספק אם יהיה מי שישלם אותו , לא חושב שיש הרבה אנשים בישראל עם אוסף שולחנות. או שידות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 09:34
מסתבר שאתה מבין באספנות יותר ממה שתיארת על עצמך :)

פחחח... קרוב משפחה שלי היה עסוק בזה לפחות עשור (אחר-כך הוא עבר לנושא כושר ותזונה) וכל הבית שלהם התמלא בריהוט אנגלי כבד. הוא סיפר על פורומים ומכירות לאנשי סוד כבר אז. אבל זה באמת צריך להיות פריט שעושה רושם, רק הוותק זה לא מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 09:43
מהניסיון שלי אפשר להשיג רהיטים משומשים בחינם / כמעט חינם, המוסרים ישמחו לשירות הובלה.

אם אתה מצליח למכור, בכיף, אבל הייתי מנמיך ציפיות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 11:13
וואו תשמרי עליהם. עוד 30 שנה, כשהם יהיו בני 100, אני מניח שיהיו שווים הרבה.

לא ידעתי שחנויות יעשו את השירות הזה. השאלה אם אפשר לסמוך עליהם שיהיו אובייקטיבים כי בסופו של דבר מדובר בחנויות וגם להם יש אינטרס.

בכל אופן תודה על המידע!

כבר מכרתי כמה רהיטים. יש ביקוש. מי שרוצה רק להיפטר מרהיטים ישנים יכול תמיד להוציא אותם החוצה כזבל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 11:20
ויכול גם לפנות למחלקת הרווחה ולשאול אם מכירים משפחה שצריכה אותם. עדיף מאשר החלומות על מכירה שיניבו במקרה הטוב 300 שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 12:36
חחח... אני כבר אהיה בקבר כנראה :>