⬅ חזרה לאינדקס

לגבי תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 22:56
היי,יוצא לי לקרוא פה בפורום די הרבה ורציתי להתייעץ לגבי התיק השקעות שלי

חשוב לי לציין שיש לי סיבולת סיכון גבוהה (אני בן 19,במסגרת צבאית,בית עמיד , תמיד יכול ללכת לעבוד וכמובן קרן למקרה חרום) ככה שרעב בזמן הקרוב לפחות אני לא יהיה.

תיק השקעות שלי כרגע :

קרן השתלמות מחקה מדד סנופי של הלמן אלדובי עם דמי ניהול :0.6% - 39K ש"ח

ופנסיה במסלול מנייתי שאין שם יותר מדי

כרגע נצברו לי עוד כספים בעו"ש שרציתי להשקיע כנראה דרך בית השקעות ישראלי,חשבתי על אינטראקטיב כי אני עוסק פטור וגם ככה מתעסק עם רו"ח,אבל אני לא יודע כמה זמן העסק שלי ימשך במיוחד בגלל השירות ולשלם שנתי על מילוי דוח על תיק של 60K נראה לי לא יעיל. כמובן שאני כל חודש אכניס כספים לתיק (חוסך סביבות 70-80% ) ואת הכסף פעם הבאה אצתרך כנראה רק מתי שאקנה דירה (10 - 15 שנה)

אז התמהיל שחשבתי עליו הוא :

iShares MSCI ACWI UCITS ETF - דמי ניהול 0.2% - 80%

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - דמי ניהול 0.18% - 20%

*אני כן אחשיב את הקרן השתלמות שלי בתיק מכיוון שהסכום הוא כן משמעותי יחסית למצב שלי.(ברגע שהתיק יהיה יותר שמן אז אני כנראה אוריד )

אז השאלות שלי הם :

די פשוט ומשעמם,אבל אני חושב שמבחינת דמי ניהול,כאב ראש וחשיפה עולמית אני במצב טוב?

60K לפתיחת תיק זה סכום סביר? (בהנחה שאני מכניס כספים כל חודש-למרות ששוב איפשר להסתמך על זה בגלל השירות שלי זה יכול גם להסתיים עוד חודשיים ואצתרך לחיות ממשכורת צבאית.)

באחד המאמרים פה ראיתי שהקרן היא נסחרת בשקל אך לא מוגדרת בשקל,לכן הבדלים בין השקל לדולר כן משפיעים על התשואה,אז בגלל המצב שלנו היום שהדולר ירד,ואוליי גם ימשיך לרדת האם משקיע לטווח הארוך צריך לדאוג מזה?כי זה בסופו של יום כן יפגע בתשואות (אני כמובן לא יודע מה יקרה ולא מעלה ספקולציות אבל יש דיבור חזק על זה שערך הדולר ימשיך לרדת)מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 23:11
המדד ACWI כולל בתוכו גם את השווקים המתפתחים, ככה שאלא אם אתה רוצה ליצור חשיפת יתר למתפתחים מספיקה לך קרן אחת.

על שאלת הדולר/שקל כותבים פה בכל פוסט שני כבר אז חיפוש קטן ייתן לך את כל האינפורמציה שאתה צריך
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 18:58
לדעתי אם אתה רק קונה ולא מוכר אין צורך לדווח למס הכנסה. אין רווחים (ממומשים) אז אין מיסים.

כדי להנות מזה אתה צריך לשים לב שאתה קונה קרנות שאתה באמת מתכוון להחזיק לאורך זמן. אם תשנה את דעתך ותרצה למכור ולקנות משהו אחר תצטרך לשלם מס. הקרנות שבחרת נראות טוב. אם תרצה לשנות איזון תוכל לעשות זאת על ידי הפקדות חדשות.