⬅ חזרה לאינדקס

הון עצמי נמוך אל מול הרצון להשקיע

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2016 17:03
שלום לכולם,

אני בחור צעיר, לקראת אמצע שנות ה-20 שלי. סטודנט שקרוב לסיים את התואר.

עד כה השקעתי את הוני בצריכה ובלימודים. לאחר שאני מחסיר את התחייבויותיי העתידיות, ניתן להעריך את הוני הנזיל על סך של כ-80 אלף ש"ח.

מיותר לציין שקראתי את מאמרי היסוד (ועוד) של הבלוג, וגם בלוגים אחרים (thebigpicture). בכללי, אני מגלה עניין רב בשוק ההון, ואעז להצהיר שקניתי הבנה כללית של השוק.

על אף שאני מודע לכך שישנם בקהילה חסידים של הגישה המינימליסטית, אני חסיד של הגישה המשקיעה: לצרוך ולחסוך בצורה מאוזנת. היינו, אני נהנה לבלות, לטייל (לרבות חו"ל), לאכול ולשתות טוב. יחד עם זאת, איני פזרן. המוטו שלי הוא שמירה על מתינות.

מכאן נגזור שמטרת ההשקעה שלי היא חיסכון לעתיד ולצריכה בזמן הקרוב.

אלא מאי, הוני הנזיל הנו נמוך. בתי ההשקעות דורשים הון מינימלי שהוא מעל ליכולתי. יש לי חשבון בבנק לאומי, אך כידוע העמלות החזקה\מכירה\קנייה גבוהות ועלולות לפגוע משמעותית בתשואה על ההשקעה.

לסיום, הכנסתי כיום אינה מאפשרת הפרשה לחיסכון\השקעה. מצב זה ישתנה כאשר הלימודים יסתיימו ואתברג בתעשייה של המקצוע אותו בחרתי ללמוד. עוד חזון למועד (לערך שנה וחצי).

על כן, עולה השאלה האם לאור מכלול הנסיבות דלעיל יש תועלת (פיננסית ו\או שכלתנית) בהתנסות וביצוע של השקעה דרך מערכת המסחר של הבנק?

אשמח לשמוע מהי עמדתכם בנושא סבוך זה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2016 00:07
מי אמר שאי אפשר לפתוח חשבון בבתי השקעות עם 80K?

כל הבתי השקעות שאני מכיר נותנים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2016 09:08
יכול להיות שהתבלבלת בין חשבון מנוהל בבית השקעות (שדורש מינימום של מאות אלפים) לחשבון השקעות אישי בבית השקעות (שמתחיל בד״כ מכ-30 אלף).

לגבי עמלות - היו פה הרבה דיונים, חפש קצת. בקצרה בסכומים קטנים יתכן ועדיף לך דווקא בבנק. תעשה חישוב עלויות ותראה מה יוצא לך עדיף.

לגבי כניסה לשוק ההון - בתור סטודנט ללא הכנסה וללא חסכונות רבים - מה אם תצתרך את הכסף בזמן הקרוב והכסף שלך בשוק ההון יהיה בירידות חדות?

שים לב שכמעט כולם פה (לא כולם) מדברים על כרית בטחון שהם מחזיקים בצד שלא נוגעת בשוק ההון. גודל הכרית אמור לכסות מספר חודשי מחיה מלאים, בין 3-12 בד״כ כל אחד לפי טעמו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2016 09:46
תפריד בין הסכום אותו אתה מתעתד להשקעה לטווח ארוך לבין החלק לו אתה זקוק לצריכה שוטפת ומחיה. קח לך גם מקדם ביטחון יחסית נדיב ע"מ להבטיח שהכסף שמושקע לטווח ארוך אכן יושקע לטווח ארוך.

שלב ב' - תבחר היכן לנהל את השקעותיך.

שלב ג' - שופינג (של ני"ע).

זה לא כ"כ סבוך. יש כמה החלטות שאתה צריך לקבל וכל המידע נגיש. אפשר לפשט את העסק ולעשות אותו יעיל וקל.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2016 09:52
תתחיל עם חשבון הבנק שלך, תקנה קרנות מחקות (אפילו בהוראת קבע)

בעוד שנה-שנתיים תבין יותר טוב מה האלוקציה שמתאימה לך ואז אנייד את התיק לבית ההשקעות שמתאים לך

הסיבה שאני לא ממליץ על מעבר לבית השקעות היא שקראתי הרבה פוסטים מתלהבים של אנשים שאחרי שנה גילו שזה לא מתאים להם.

השקעות בשוק ההון הן מרתון ולא רצים מרתון בספרינט. תתחיל לאט ו תגביר.

יש גם יתרון להחזיק כסף בבנק להשגת תנאים בתחום האשראי למי שזקוק, אז אתה צריך למצוא את האיזון שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2016 11:00
תודה לכולם על התגובות. השכלתי ואימצתי.

כנראה שאתחיל מסכומים ממש קטנים כדי ללמוד. אשקיע דרך לאומי דיגיטל.

סופ"ש נעים.