🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2016 22:02
יש לי ביטוח מנהלים והעברתי אותו לקופת גמל.
התקשר אלי היום הנציג של החברה הישנה בשביל לנסות ולשכנע אותי להישאר.
הייתה שיחה מעניינת, לשיפוטכם :-)
משמר: בוא תספר לי מה הסיבות שלך לעבור
אני: יש 2 סיבות עקריות. הראשונה, דמי ניהול והשניה שאני יכול להשקיע במדדים פסיביים.
משמר: במיוחד בשביל זה החל מ1/16 יש לנו מודל שנקרא מודל סיצליאני. שבו מדיניות ההשקעה משתנה בהתאם לגיל. מדיניות ההשקעה מותאמת במיוחד לפי הגיל.
אני: רגע, אבל בקופת הגמל אני יכול לבחור את האחוז המדויק של החשיפה למניות
משמר: אצלנו אתה יכול לבחור את אחוז המניות. ואחוז המניות ירד בהתאם לגיל
אני: בסדר, זה מה שאני מתכנן לעשות בקופת הגמל. עדין לא הבנתי מה הייתרון בשיטה שלכם.
משמר: אצלנו ההשקעה מתבצעת בהתאם ללקוח. ויש שינוי התאמה של אחוז המניות בהתאם לגיל. כל 10 שנים מדיניות ההשקעה משתנה. עד גיל 40 אחוז המניות הוא X, מגיל 40 עד גיל 50 אחוז המניות הוא Y ואז מגיל 60 הוא Z.
אני: אני דווקא רואה בשיטה הזאת כחסרון. אני רוצה לקבוע את אחוז המניות בהתאם לכמה שאני רואה לנכון, ולא לתת לכם לקבוע אותו.
משמר: לנו יש את 2 האופציות. אתה יכול גם להשקיע במודלים הרגילים וגם להשקיע במודל הסיצליאני.
[אני מבין שאותו משמר לא כל כך מבין למה אני רוצה להחליט על התמהיל ומנסה גישה אחרת]
אני: האם אני יכול לבחור מסלול שהוא 100% מניות?
משמר: יש לנו מסלול מניות עם כ-45% מניות.
אני: ואם אני רוצה יותר?
משמר: אבל גם בקופת הגמל אתה מוגבל
אני: לא נכון, אני יכול לבחור 100% מניות
משמר: זה מסוכן/בעייתי/לא חכם להשקיע 100% מניות.
אני: יש לי אופק השקעה של כ-40 שנים לפני שאני יכול לגעת בכסף. אני חושב שהשקעה רק במניות יכולה להיות טובה (בלי להזכיר בכלל שבפנסיה יש אג"ח).
משמר: אני מסכים שאם אתה עכשיו חוסך 40 שנה עדיף יותר מניות.
אני: שאלה נוספת, האם אתם משקיעים באג"ח קונצרני.
משמר: ברור, אנחנו משקיעים ב-X,Y,Z וגם באג"ח קונצרני שמרוויחים [מדבר בהתלהבות כמה ההשקעה שלהם מגוונת]
אני: ואם אני לא רוצה להשקיע באג"ח קונצרני.
משמר: [בשוק]. אני 8 שנים במקצוע ואף פעם לא שמעתי שמישהו לא רוצה להשקיע באג"ח קונצרני.
משמר: אני יכול להבטיח לך שהאג"ח הקונצרני שאנחנו משקיעים בו הוא רק עם דירוג של AAA.
אני: אם אני רוצה יותר סיכון, אני מעדיף להשקיע במניות ולא להיות מוגבל לתשואה של האג"ח.
משמר: אוקי, אני צריך לבדוק את האפשרות הזאת.
משמר: ומה לגבי דמי הניהול. כמה תרצה לשלם.
אני: תראה, אני יכול להגיד לך כמה אני אשלם בקופת הגמל. אני משלם 0% מההפקדה -X% מהצבירה. והיום אני משלם אצלכם 5% מההפקדה ו1.25% מהצבירה.
משמר: אני אבדוק מה אפשר לעשות. אני אחזור אליך שבוע הבא.
אז מה היה לנו:
חברה שלא הייתה מוכנה בכלל לדבר על שינוי דמי הניהול (יש לך סוכן, דבר איתו).
סוכן שאומר לי כבר יותר משנה אנחנו בדיון עם מקום העבודה בשביל לתת תנאים טובים יותר לעובדים. יקח כמה שבועות.
משמר שלא מבין למה הלקוח רוצה להשקיע במשהו שהוא בוחר, ולא באיזו מדניות עלומה של חברת הביטוח.
התקשר אלי היום הנציג של החברה הישנה בשביל לנסות ולשכנע אותי להישאר.
הייתה שיחה מעניינת, לשיפוטכם :-)
משמר: בוא תספר לי מה הסיבות שלך לעבור
אני: יש 2 סיבות עקריות. הראשונה, דמי ניהול והשניה שאני יכול להשקיע במדדים פסיביים.
משמר: במיוחד בשביל זה החל מ1/16 יש לנו מודל שנקרא מודל סיצליאני. שבו מדיניות ההשקעה משתנה בהתאם לגיל. מדיניות ההשקעה מותאמת במיוחד לפי הגיל.
אני: רגע, אבל בקופת הגמל אני יכול לבחור את האחוז המדויק של החשיפה למניות
משמר: אצלנו אתה יכול לבחור את אחוז המניות. ואחוז המניות ירד בהתאם לגיל
אני: בסדר, זה מה שאני מתכנן לעשות בקופת הגמל. עדין לא הבנתי מה הייתרון בשיטה שלכם.
משמר: אצלנו ההשקעה מתבצעת בהתאם ללקוח. ויש שינוי התאמה של אחוז המניות בהתאם לגיל. כל 10 שנים מדיניות ההשקעה משתנה. עד גיל 40 אחוז המניות הוא X, מגיל 40 עד גיל 50 אחוז המניות הוא Y ואז מגיל 60 הוא Z.
אני: אני דווקא רואה בשיטה הזאת כחסרון. אני רוצה לקבוע את אחוז המניות בהתאם לכמה שאני רואה לנכון, ולא לתת לכם לקבוע אותו.
משמר: לנו יש את 2 האופציות. אתה יכול גם להשקיע במודלים הרגילים וגם להשקיע במודל הסיצליאני.
[אני מבין שאותו משמר לא כל כך מבין למה אני רוצה להחליט על התמהיל ומנסה גישה אחרת]
אני: האם אני יכול לבחור מסלול שהוא 100% מניות?
משמר: יש לנו מסלול מניות עם כ-45% מניות.
אני: ואם אני רוצה יותר?
משמר: אבל גם בקופת הגמל אתה מוגבל
אני: לא נכון, אני יכול לבחור 100% מניות
משמר: זה מסוכן/בעייתי/לא חכם להשקיע 100% מניות.
אני: יש לי אופק השקעה של כ-40 שנים לפני שאני יכול לגעת בכסף. אני חושב שהשקעה רק במניות יכולה להיות טובה (בלי להזכיר בכלל שבפנסיה יש אג"ח).
משמר: אני מסכים שאם אתה עכשיו חוסך 40 שנה עדיף יותר מניות.
אני: שאלה נוספת, האם אתם משקיעים באג"ח קונצרני.
משמר: ברור, אנחנו משקיעים ב-X,Y,Z וגם באג"ח קונצרני שמרוויחים [מדבר בהתלהבות כמה ההשקעה שלהם מגוונת]
אני: ואם אני לא רוצה להשקיע באג"ח קונצרני.
משמר: [בשוק]. אני 8 שנים במקצוע ואף פעם לא שמעתי שמישהו לא רוצה להשקיע באג"ח קונצרני.
משמר: אני יכול להבטיח לך שהאג"ח הקונצרני שאנחנו משקיעים בו הוא רק עם דירוג של AAA.
אני: אם אני רוצה יותר סיכון, אני מעדיף להשקיע במניות ולא להיות מוגבל לתשואה של האג"ח.
משמר: אוקי, אני צריך לבדוק את האפשרות הזאת.
משמר: ומה לגבי דמי הניהול. כמה תרצה לשלם.
אני: תראה, אני יכול להגיד לך כמה אני אשלם בקופת הגמל. אני משלם 0% מההפקדה -X% מהצבירה. והיום אני משלם אצלכם 5% מההפקדה ו1.25% מהצבירה.
משמר: אני אבדוק מה אפשר לעשות. אני אחזור אליך שבוע הבא.
אז מה היה לנו:
חברה שלא הייתה מוכנה בכלל לדבר על שינוי דמי הניהול (יש לך סוכן, דבר איתו).
סוכן שאומר לי כבר יותר משנה אנחנו בדיון עם מקום העבודה בשביל לתת תנאים טובים יותר לעובדים. יקח כמה שבועות.
משמר שלא מבין למה הלקוח רוצה להשקיע במשהו שהוא בוחר, ולא באיזו מדניות עלומה של חברת הביטוח.