⬅ חזרה לאינדקס

שיחות שימור

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2016 22:02
יש לי ביטוח מנהלים והעברתי אותו לקופת גמל.

התקשר אלי היום הנציג של החברה הישנה בשביל לנסות ולשכנע אותי להישאר.

הייתה שיחה מעניינת, לשיפוטכם :-)

משמר: בוא תספר לי מה הסיבות שלך לעבור

אני: יש 2 סיבות עקריות. הראשונה, דמי ניהול והשניה שאני יכול להשקיע במדדים פסיביים.

משמר: במיוחד בשביל זה החל מ1/16 יש לנו מודל שנקרא מודל סיצליאני. שבו מדיניות ההשקעה משתנה בהתאם לגיל. מדיניות ההשקעה מותאמת במיוחד לפי הגיל.

אני: רגע, אבל בקופת הגמל אני יכול לבחור את האחוז המדויק של החשיפה למניות

משמר: אצלנו אתה יכול לבחור את אחוז המניות. ואחוז המניות ירד בהתאם לגיל

אני: בסדר, זה מה שאני מתכנן לעשות בקופת הגמל. עדין לא הבנתי מה הייתרון בשיטה שלכם.

משמר: אצלנו ההשקעה מתבצעת בהתאם ללקוח. ויש שינוי התאמה של אחוז המניות בהתאם לגיל. כל 10 שנים מדיניות ההשקעה משתנה. עד גיל 40 אחוז המניות הוא X, מגיל 40 עד גיל 50 אחוז המניות הוא Y ואז מגיל 60 הוא Z.

אני: אני דווקא רואה בשיטה הזאת כחסרון. אני רוצה לקבוע את אחוז המניות בהתאם לכמה שאני רואה לנכון, ולא לתת לכם לקבוע אותו.

משמר: לנו יש את 2 האופציות. אתה יכול גם להשקיע במודלים הרגילים וגם להשקיע במודל הסיצליאני.

[אני מבין שאותו משמר לא כל כך מבין למה אני רוצה להחליט על התמהיל ומנסה גישה אחרת]

אני: האם אני יכול לבחור מסלול שהוא 100% מניות?

משמר: יש לנו מסלול מניות עם כ-45% מניות.

אני: ואם אני רוצה יותר?

משמר: אבל גם בקופת הגמל אתה מוגבל

אני: לא נכון, אני יכול לבחור 100% מניות

משמר: זה מסוכן/בעייתי/לא חכם להשקיע 100% מניות.

אני: יש לי אופק השקעה של כ-40 שנים לפני שאני יכול לגעת בכסף. אני חושב שהשקעה רק במניות יכולה להיות טובה (בלי להזכיר בכלל שבפנסיה יש אג"ח).

משמר: אני מסכים שאם אתה עכשיו חוסך 40 שנה עדיף יותר מניות.

אני: שאלה נוספת, האם אתם משקיעים באג"ח קונצרני.

משמר: ברור, אנחנו משקיעים ב-X,Y,Z וגם באג"ח קונצרני שמרוויחים [מדבר בהתלהבות כמה ההשקעה שלהם מגוונת]

אני: ואם אני לא רוצה להשקיע באג"ח קונצרני.

משמר: [בשוק]. אני 8 שנים במקצוע ואף פעם לא שמעתי שמישהו לא רוצה להשקיע באג"ח קונצרני.

משמר: אני יכול להבטיח לך שהאג"ח הקונצרני שאנחנו משקיעים בו הוא רק עם דירוג של AAA.

אני: אם אני רוצה יותר סיכון, אני מעדיף להשקיע במניות ולא להיות מוגבל לתשואה של האג"ח.

משמר: אוקי, אני צריך לבדוק את האפשרות הזאת.

משמר: ומה לגבי דמי הניהול. כמה תרצה לשלם.

אני: תראה, אני יכול להגיד לך כמה אני אשלם בקופת הגמל. אני משלם 0% מההפקדה -X% מהצבירה. והיום אני משלם אצלכם 5% מההפקדה ו1.25% מהצבירה.

משמר: אני אבדוק מה אפשר לעשות. אני אחזור אליך שבוע הבא.

אז מה היה לנו:

חברה שלא הייתה מוכנה בכלל לדבר על שינוי דמי הניהול (יש לך סוכן, דבר איתו).

סוכן שאומר לי כבר יותר משנה אנחנו בדיון עם מקום העבודה בשביל לתת תנאים טובים יותר לעובדים. יקח כמה שבועות.

משמר שלא מבין למה הלקוח רוצה להשקיע במשהו שהוא בוחר, ולא באיזו מדניות עלומה של חברת הביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2016 22:06
אני בהחלט חיכיתי לשיחת השימור - זה היה מאשר לי סופית שקיבלו את מסמכי ההעברה לקופת הגמל והיא תתבצע בקרוב.

להפתעתי ראיתי שההעברה לקופת הגמל כבר בוצעה לפני כמה ימים בלי שהתקשרו אלי אפילו - נראה שוויתרו עלי מראש...
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2016 22:12
ניטפוק. המודל נקרא צ'יליאני ולא סיציליאני.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2016 23:50
תודה על התיקון D:
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2016 22:39
גם לי היה משהו דומה. חייב להוסיף כי זה דיי משעמע.

משמר: רציתי לשאול אם היתה סיבה מיוחדת לבקשת העברה כי אני רואה שאתם מעלים פה סיכון באופן משמעותי ל95% מניות.

אני: הם מציעים מוצר שאתם לא מציעים שזה השקעה מחקת מדדים, בגלל זה העברנו אליהם.

משמר: לטווח ארוך כאילו?

אני: כן הקרן השתלמות היא לטווח ארוך ובגלל זה גם הסיכון.

משמר: אוקיי אז אתם בעצם יכולים לעשות שינוי גם אצלנו בתוך הבית. הרי אתם מעבירים את זה כרגע לקופה שהיא מחקה מדד ואין גם אפילו ביצוע לטווך ארוך. אתה בעצם לא יכול לראות איך היא מתנהגת.

אני: היא מחקת מדד. אני יכול להסתכל על המדד ולדעת איך היא היתה מתנהגת.

משמר: נ...בסדר זה לא בדיוק ככה. אתה יודע, זה לא שהיא מחקה מדד ב100% כאילו בדיוק אותה תשואה היא מקבלת

אני: למה לא

משמר: דרך אגב באיזה דמי ניהול אתם הולכים לעבור

אני: (לא מוותר) למה אתה אומר את זה אבל, למה שהיא לא תחקה את המדד בדיוק?

משמר: כי יש התערבות בהשקעות. חייב להיות התערבות בהשקעות. אוקיי, אז על מה אתם משלמים דמי ניהול?

אני: כמה דמי ניהול אנחנו משלמים?

משמר: לא, למה אתם משלמים דמי ניהול? אתם סתם מניחים שם את הכסף בתוך המדד. ומה דמי ניהול שקיבלתם שם?

אני: (מוותר לו) 0.3%

משמר: הבנתי. יפה דמי ניהול טובים. ואם אני אצליח להשוות לכם דמי ניהול ונגיד להציע לכם גם אצלנו יש לנו מסלולים שהם בעצם מסלולים מנייתיים.

אני: אבל אין לכם עוקב מדדים, אני לא רוצה לתת לאנשים שלכם להשקיע את הכסף.

משמר: מה אתה כאילו מחפש רק מחקה מדד

אני: כן וגם דמי ניהול נמוכים. לא פניתי אליכם כי אין לכם את המוצר הזה ולכן זה לא רלוונטי.

משמר: הבנתי אותך. אוקיי. טוב
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 10:22
למה? הרי גופים אלה מתנהגים כמו מאפיה, גובים ממך דמי חסות מופקעים ומפחידים מה יקרה אם לא תשלם. אז מודל סיציליאני נשמע מתאים :) ))))
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 11:39
שיחת שימור נוספת להעביר קופת גמל נזילה לIRA:

משמר: קיבלנו בקשה חריגה להעביר את קופת הגמל לIRA

אני: למה זה כזה חריג?

משמר: כי זאת קופה שמנהלת מעט מאוד כספים (זרק אחוז כלשהו) ובשנה האחרונה אם נסתכל על הלמן ואסלנס הם בתשואה של -2%

אני: (המום) אתה בכלל יודע מה זה IRA?

משמר: קופת גמל בניהול אישי

אני: אז איך בכלל אתה יכול להשוואת תשואות אם לכל אחד יש מדינות השקעה שונה?

משמר: אם תסתכל בגמל-נט תוכל לראות שם את התשואה. בנוסף תראה שIRA זה משהו שנמצא בשוק כבר 5 שנים והוא לא מצליח להתרומם. גם לנו יש אבל רק מחצי מליון ומנוהל שם רק 1.9 מליארד לעומת 600 ומשהו בשאר המסלולים.

אני: אין פה שום עניין של הצליח או נכשל. אני רוצה להשקיע את הכסף שלי איך שאני רואה לנכון.

משמר: (מבין שהטיעון הקודם נכשל ועובר למשהו אחר). בנוסף לדמי ניהול יש לך דמי קניה ומכירה. וניהול עצמי זו התעסקות. אתה צריך כל היום לשבת מול המניות ולהחליט מה לקנות ומתי. לנו יש אנליסטים שעושים את זה בשבילך.

אני: לא בהכרך. אתה יכול להשקיע במדדים. לקנות נייר אחד ושלום על ישראל. (מה גם שזו קופה בלי הפקדות. אני מתכנן לקנות פעם אחת ולהשאיר את זה כך)

משמר: אני בגישה של אם אתה רוצה לשחק בכסף אז זה בכסף פנוי ולא בחסכון.

אני: זאת קופה נזילה והכסף הזה הוא כסף פנוי. אני רוצה להשקיע אותו איך שבא לי.

משמר: כסף בקופת גמל הוא כסף לפרישה. וצרך לתת אותם לאנשים שמבינים איך וכיצד להשקיע.

אני: אני לא חושב שהאנליסטים שלכם יודעים להכות את השוק.

משמר: אף אחד לא יודע לנבא את השוק. מישהו פעם אמר שדבר הכי חשוב זה דמי הניהול. כי זה מה שבטוח אוכל את התשואה. מחקר הראה שטווח ארוך התשואות די מתמצעות ומה שבאמת חשוב זה בדמי ניהול. בקטע של דמי ניהול אני יכול לבוא לקראתך. אבל במקרה של ira לא נראה לי שזאת הסיבה.

אני: גם דמי ניהול הם סיבה. בזמנו לפני שחשבתי להעביר לira ביקשתי שיורידו את הדמי ניהול והסכימו להוריד מ-1% ל-0.9%.

משמר: אני בשימור לקוחות יש לי יותר אופציות ואני יכול לתת לך דמי ניהול של 0.5%. אם תלך לחברה החדשה במסלול רגיל תראה שהם לא יורידו לך מתחת לזה.

אני: דווקא כן, על קופת הגמל הרגילה שלי אני משלם פחות 0.5% דרך קבוצת רכישה.

משמר: גם לנו לחבר או למקומות עבודה גדולים יש דמי ניהול יותר טובים כ-0.3%. עוד נקודה שצריך לזכור שבקופת הגמל יש לך פיצוי חד פעמי במקרה מוות.

אני: אני מודע לזה שאני מוותר עליו.

משמר: בוא אני אשלח לך את התשואות שלנו ותחשוב על זה.

אני: לא מאמין שזה יעזור, אבל תשלח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 16:18
@שמוליק קיפוד אני מתחיל לחשוד שאתה נהנה מהתהליך הזה.

שיחות שימור איתי לא נמשכות יותר מ3 דקות חוץ ממקרה אחד מעניין שמי שניסה לשמר אותי התחיל לשאול אותי שאלות כדי להבין והייתה שיחה שבה אני פשוט הסברתי לו דבר או שניים (וזה היה כבר אחרי שהוא הבין ששימור לא יצליח).

הערה כללית: אם אתה חלק מקבוצה גדולה (קבוצה שלי, של @ע.מדי או של @Jane Doe ) ואיכשהו נתנו לך דמי ניהול יותר טובים בשימור (למשל כדי לשמר חברים מקבוצה שלי, מיטב דש ירדו ל0.2-0.18 דמי ניהול בחלק מהמקרים לעומת 0.22 בהלמן אלדובי שקיבלנו) אז צריך להבין שכעבור שנתיים יעלו לך את דמי ניהול בחדות חזרה כי אתה לבד. לעומת זאת כאשר אתה חלק מהקבוצה זה לא יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 16:40
מנצל את השרשור (התנצלות מראש בפני פות"ש), זה די קשור:

אם יש לי קופת גמל שירשתי (היא נזילה) - האם אני יכול להעביר אותה ישר ל-IRA? האם אני יכול למשוך רק חלק ממנה (נניח חצי) ואת השאר להשאיר שם להמשיך לתפוס תשואה?

רוצה להבין את זה לפני שאדבר עם הסוכנים שבדרך כלל לא מבינים שום דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 16:56
@איליה את האמת, אני קצת נהנה מזה.

הגופים האלו אוהבים להתיש את כל הלקוחות שלהם. גם כשבקשתי הנחה בדמי ניהול לפני שאני מנייד את הקופה די התעלמו מהבקשה שלי.

אז זו "הנקמה" הקטנה שלי, לתת להם להזיע לחינם.

לגבי קבוצת הרכישה, אני אכן חלק מהקבוצת רכישה גדולה (של ע.מדי) (זו קופה נוספת שנפתחה שנפתחה לניוד, שאר הכספים כבר מזמן נוידו) ולרגע לא חשבתי להישאר בגוף הישן.

אני מודע לכוח של קבוצת הרכישה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 16:59
@doc29 - להבנתי התשובה לשתי השאלות היא כן.

יש לי קופת גמל הונית שמנוהלת כ-IRA ושאלת יכולת ההעברה היא פונקציה של מדינות בית ההשקעות.

לא חושב שיש סיבה שמשיכה חלקית תשפיע על היתרה (והרי גם ככה לא ניתן להפקיד אליה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 17:06
בחברת הביטוח/פנסיה כבר "נקמת" בזה שאתה מעביר מהם את החסכון שלך.

בשיחת ההתשה הטלפונית אתה "נוקם" באיזה נציג שימור לקוחות צעיר, שבקושי מבין את מה שכתוב לו לומר לכל אחד שהוא מדבר איתו.

אם כבר בא לך להוציא קצת קיטור ולהילחם בטחנות רוח - תרחיב קצת את אופקיו ותשכנע אותו שגם *לו*, על אף שהוא בטח מקבל דמי ניהול נמוכים כעובד, עדיין עדיף בד"כ לעבור למוצר בניהול אישי או מחקה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 17:08
אין צורך להתנצל ;)

קופת גמל נזילה אפשר ישר להעביר לIRA. לגבי משיכה, אני לא חושב שיש בעיה למשוך אותה חלקית.

מה שכן, יכול להיות שעדיף לך לקחת הלוואת בלון מהקרן (רוב הקרנות נותנות הלוואות של עד 80% מהייתרה בפריים -0.5%) בסביבת הריבית הנוכחית, התשואה על הכסף שנשאר בקופה בד"כ גדול יותר מגובה הריבית.

וגם אתה נהנה פה מפטור ברווחי הון.

החסרון בזה הוא שאי אפשר לקחת הלוואת מקופת גמל ב-IRA
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 20:36
בזה הוא צודק (אבל הסיבה שהוא נתן לך אחר כך די מפגרת ולא נכונה...).

אהם - זה יכול לקרות אבל כקבוצה ניתן להתמקח מחדש ולעבור ביחד אם צריך :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 22:53
חחח, אני לגמרי נהנה להתעלל במוכרנים האלו.

כל מיני שיחות מחברות ביטוח ששוב מנסות לדחוף לי ביטוח תאונות אישיות (יש לי אולי מוניטין של שלימזעל??)

כל מיני שיחות של הלוואות, הצעות ללוטו/טוטו ש"בטוח זוכה", פנקסי הטבות, מסחר טכני...

אני מנסה לחפור ולהציק כמה זה עולה לי, איפה הקאצ', ממה נובעת ההטבה* הזו

(מישהו אפילו נעלב לי בטלפון שאני מדבר על עלות כל הזמן ולא כל דבר זה כסף! אה אז רק התקשרת אלי כדי להיות חבר שלי. מגניב... ;) )

שיחה אחת אפילו השתדרגה לתלונה למפקח(ת) על הביטוח. כשיהיו תוצאות אפרסם את המקרה.

* בכל ההצעות מכל החברות בכל נושא - המילה הטבה מככבת (מקום שני - זכות ל...). אין עלות ואין תשלום. אמור מעתה "ה-ט-ב-ה!"
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 23:15
יוצא לי הרבה לנתק בפרצוף וכבר הפסקתי להרגיש רגשות אשם
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2016 20:17
למה הם מתכוונים? זה אמיתי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2016 21:40
כן, זה אמיתי.

בקופת הגמל שהייתה לי, יש 18K ש"ח שמתקבלים בעת פטירה. כמובן שאותו נציג "שכח" לציין שיש הורדה של כמה עשרות ש"ח בשנה על עלות הביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 00:24
טוב. לצערי אין ממש תוצאות, לפחות לא כאלו שאני מרוצה מהן.

בכמה מילים על המקרה:

לפני יותר מחודש קיבלתי שיחה לא מזוהה מסוכנות ביטוח שלא שמעתי עליה מעולם, וניסו למכור לי ביטוח שאני לא צריך (תאונות אישיות, ביטוח שאני לא מאמין בו בכלל. סתם בזבוז כסף), בלי לשאול אם אני צריך או כבר מבוטח בה.

הנציגה דיברה מהר ושפכה נתונים וחזרה כל הזמן שזו "הטבה" שמגיעה לי וחבל לא לנצל אותה ושביחד עם "ההטבה" יש גם מתנה שמקבלים איזה ביטוח משני אחר שבדרך כלל עולה הרבה כסף.

רק "שכחו" לציין ש"ההטבה" כרוכה בתשלום. כסף נוסף. שום הטבה ושום נעליים...

(לצערי לא הקלטתי את השיחה. הייתי מעלה אותה לרשת, למען ישמעו וייראו)

לא התעצלתי והגשתי תלונה למפקח על הביטוח במשרד האוצר, בשל שיחת מכירות במרמה והונאת דברים, וגם מהסיבה שאם הייתי זקן או דובר שפת-אם אחרת שאינה עברית כנראה שהיו מצליחים לשכנע אותי לקנות את המוצר המיותר הזה.

וזוהי תשובתם הלקונית -

לא נגרם לי נזק (כיוון שהייתי חכם מראש לא לרכוש אותה) ולכן התיק ייסגר.

בנוסף הם גם לא מכירים בסוכנות הזו כיוון שהיא לא רשומה אצלם ולכן אין באפשרותם לברר את הדברים ולטפל בה. [לפי השיחה המזוהה בטלפון חיפשתי אותם בגוגל והגעתי באמת לאותה סוכנות. מוזר שהם לא מצאו אותם]

כלומר אגף שוק ההון גם מתנער מאחריותו לטפל בסוכנות לא חוקית שלא רשומה אצלו וגם מפקיר אנשים אחרים בכך שמאפשר לאותה סוכנות להמשיך באותה פרקטיקת-מרמה, במקום למנוע שאנשים אחרים לא ייפלו בפח הזה.

במילה אחת: אכזבה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 00:37
@זרטוסטרא זה מצער וגם קצת מקומם.

אם לא אכפת לך להתלונן עוד קצת- אולי אצל המועצה הישראלית לצרכנות? זה מתאים שם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 01:07
הראל?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 10:12
לא. איזה סוכנות צ'יקמוק מאזור השרון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2016 21:52
עדכון נוסף:

אז היו עוד 2 שיחות שימור.

בשיחה הראשונה באמת היה דיון. הסברתי לנציגה שאני מעונין לעבור לניהול אישי. אני מעונין להשקיע במדדים. שאני חושב שהשקעה בהם עדיפה על השקעה אקטיבית וגם לה עדיף להשקיע בהם ושאם אני משקיע דרך אירלנד, המס על הדיבידנדים יותר נמוך. בתגובה היו לה 3 טיעונים.

גם אצלהם עומד לפתוח מסלול מחקה מדד.

הם השיגו תוצאות מאוד טובות. בתקופה בעייתית זאת עדיף לתת למומחים להשקיע ולתת לאנשים אחרים

חבל לי לוותר על ביטוח החיים בעלות של כמה שקלים לחודש (מסתבר שיש ביטוח של 18K לפציעות ו-18K במקרה מוות).

לא השתכנעתי מאף אחד מהטיעונים שלה ואז היא שלפה משהו חדש:

שהיא מציעה לי להתייעץ עם מישהו שמבין (קצת מעצבן שהיא לא חושבת שאני אדם מספיק בוגר להחליט החלטות כאלו) והיא הציעה לי ללכת לבנק לדבר עם יועץ פנסיוני. פה פחפחתי קלות והסברתי לה שאין לי שום סיבה לסמוך על אף נציג של הבנק. האינטרס שלו לא פעם הפוך לאינטרס שלי (הרי היועמים האלו מקבלים תשלום מחברות הביטוח).

אחרי כ-20 דקות שראיתי שהשיחה לא באמת מתקדמת לשום מקום, והיא חוזרת על פחות או יותר אותם טיעונים, אמרתי לה שמיצינו את השיחה אבל אני בכל זאת מעונין לעבור.

שיחה שניה:

[פה כבר הייתי בדרך לישיבה ולא היה לי יותר מידי זמן]

לאחר שאמרתי שאני קצר בזמן הוא אמר שהוא מודע ל-2 שיחות השימור הקודמות ולא ינסה לשמר אותי והתקשר להגיד לי שהכסף יעבור ביום א'.

ואז הוא "רק" ציין שאני מודע לזה שיש לי ביטוח חיים שאני מוותר עליו, אמר שזו תקופה בעייתי להשקעות והאם אני מכיר נציג מהבנק...

פה כבר התחלתי להתעצבן על זה שמבזבזים את זמני אחרי שאמרתי שיש לי זמן רק לדקת שיחה אחת. עצרתי אותו על זה שהוא מבזבז את זמני. הודעתי לא שאני לא מעונין להשאיר את הכסף אצלהם וזה סוף פסוק.

מקווה שפה נגמרה הסאגה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2016 22:25
@שמוליק קיפוד אתה שכנעת אותי, אתה באמת נהנה לשגע אותם. תמשיך ככה D:
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2016 22:37
:$ , את האמת, השיחה השלישית כבר הייתה מוגזמת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2016 23:02
מסכים איתך, אבל אתה עדיין נהנה לשגע אותם :-)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 09:53
הנציגים של החברות הללו הם לא אויבי המדינה, הם סה"כ אנשים צעירים בד"כ שרוצים להתפרנס בכבוד ומיישמים מדיניות שנכפתה עליהם.

לדעתי אפשר לוותר על לבלבל להם את המוח חצי שעה בשביל להרגיש חכמים. אם אתם יודעים שהם בקרב אבוד פשוט סיימו את ההתמודדות מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 10:18
אני לא עושה את זה כי אני יודע שאנשים הם יצורים מכווני אגו ושהם יתבאסו מזה, אבל אני יכול לומר לך בוודאות שאם הייתי נציג שימור הייתי הכי שמח אם לקוח שאין לי סיכוי לשכנע פשוט ינתק לי בפרצוף ולא יבזבז את זמני. המשכורת במשרות הללו הן בד"כ בסיסית ביותר והאקסטרא מגיע מעמלות ע"פ הצלחה. אם הלקוח אשכרה עונה לך, אתה חייב לסווג זאת כ'התנגדות' ולנסות לטפל בה, קרי, לברבר ולהשמע משכנע. אני בטוח שגם לנציגים אין שום עניין לחפור סתם לכל מיני טרולים שכל מטרתם היא התנצחות גרידא ללא שום סיכוי לשינוי עמדה. עדיף לשמור את הכוחות ללקוחות שניתן לשמר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 11:32
@שודד הפינג פונג

גם אני מתבאסת לנתק בפרצוף, אבל כמו שאמרת הם ממשיכים לנסות ולבזבז לשנינו את הזמן. דווקא נראלי שזה חיובי כי גם המנתק והמנותק מתחשלים ונהיים אדישים/אסרטיבים יותר עם הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 11:55
@אנא-אל,

לנציגי מכירות אני משתמש באסטרגיה הבאה:

אני מתחיל להתלונן לנציג מאיפה הוא השיג את המספר שלי ושאני דורש שיסירו את הפרטים שלי מהמאגר שלהם (בפעם הראשונה) ומהפעם השניה אני כועס על כך שלא הורידו אותי מרשימת התפוצה.

בד"כ זה עוזר, הנציג מנסה להתגונן ולא ממשיך להציק ולנסות למכור.

פעם לעמית מהעבודה הייתה חברת סלולר שהציקה לו ברמה שבועית אז הוא עבר לטיעון:

"אני מאוד הייתי רוצה לעבור אליכם, אבל הרב לא מרשה" (הבחור לא דתי בכלל).

מאותו הרגע הפסיקו להציק לו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 14:41
אני אומרת תודה, מסבירה בשתי מילים למה זה לא רלוונטי, ומאחלת להם המשך יום נעים. נדיר מאוד שמתעקשים, ורק אז אני אומרת שוב שזה לא רלוונטי ומנתקת.

סך הכל מדובר בעבודה (שבעיניי) די קשה, כי היא כוללת דחייה על בסיס דקתי. אז אני משתדלת לפחות להיות מנומסת.

לאחרונה התקשרה אליי מישהי מחברה מסויימת שעובדת עם מקום העבודה (הגדול ) שלי ורצתה להעביר אותי אליהם לניהול הפנסיה. הסברתי שהגשתי מכתב התפטרות, ולכן לא רלוונטי. היא התעקשה. אז הסברתי לה שהתפטרתי על מנת לטפל בתינוקת, ואם הנציג יסכים להתחייב שלא יעלו לי את דמי הניהול למקסימום כשאפסיק להפקיד, אני מוכנה בשמחה להיפגש איתו. אני עדיין מחכה שיחזרו אליי :lol: :lol: :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 17:12
@הדס גם אני ניסיתי את זה בהתחלה.

הבעיה היא שהם לא מפסיקים להטריד גם כשמבקשים מהם יפה לא להתקשר יותר ושאני לא מעונין לעבור אליהם.

עוד דוגמא מהשבוע, התקשרו אלי מהוט בקשר למנוי ישן שהיה לאמא שלי. הסברתי לנציגה שהיא לא מעונינת להתחבר אליהם ושהשיחה לא רלוונטיתית.

והיא (בחוצפה רבה) התחילה לעשות צא'לנג' למה שאמרתי, רגע, איך אתה יודע את זה? מתי שאלת אותה? בוא נעלה אותה לשיחת ועידה.