⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות למתבגרים

🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 15:29
שני החבר'ה בגילאי 16-17. הגיע הזמן שילמדו.

יש לכל אחד סכום יפה של כמה עשרות אל"ש שצריכים להיות מושקעים בשוק ההון לטווח ארוך. גם מתנות ממשפחה אבל בעיקר מעבודות מזדמנות.

כיוון, שלהבנתי אין אפשרות לפתוח ממש חשבון השקעות בברוקר ישראלי,

נשמח לשמוע מניסיון החברים, איך מגיעים למצב שזה מושקע נכון, נגיש ונהיר עבורם, שיוכלו לעקוב אחרי זה, להוסיף כספים, וללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 15:39
בכדי לחסוך דיונים עקרוניים ולהתמקד בפתרונות הטכניים, אבהיר -

א. מדובר כאמור בכסף שלהם, בעיקר מיגיעה אישית שלהם, וגם מתנות. (כן, הבחור הספיק להרוויח עשרות אלפים בחייו הקצרים. עבודות נוער מזדמנות פשוטות קלאסיות, לא יותר מזה. מדהים איך כסף נערם בקלות, כשהוא לא יוצא על שום דבר)

ב. מתנהלים כלכלית נכון לגילם (למרות שלמעשה לא רלוונטי בגלל סעיף א).

ג. כן, אני האבא
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 15:42
מבלי להכיר את הנסיבות הספציפיות של הילדים שלך, בסבירות גבוהה הם יזדקקו לכסף הזה בשנים הקרובות (צבא, טיול, לימודים).

בשים לב שהכסף הזה נחסך ביגיעה אישית שלהם, אם הייתי הורה לא הייתי דוחף אותם לכיוון השקעה מסוכנת כמו מניות בשלב זה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 15:43
בגיל הזה אפשר לפתוח חשבון חינמי בכל בנק, אבל אני לא בטוח לגבי אפשרויות ועלויות ההשקעה בחשבון כזה.

אפשרות אחרת היא חשבון על שם ההורים שיעבור על שם הילד בגיל 18, אבל אני לא בטוח עד כמה זה דורש טופולוגיה בהעברה.

הכי פשוט זה לייחד סכום בחשבון ההורים ולעקוב באקסל אבל זה פוגע קצת בערך העצמאות שאתה רוצה להקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 15:50
תודה על ההערה שמזמינה אותי להבהרה נוספת

הם לא יצטרכו את הכסף הזה בעשר שנים הקרובות. הם יקבלו מימון להוצאות הצפויות העתידיות.

המטרה החינוכית היא לגרום להם להבין את המהות של נכס פיננסי, קרן שצוברת ריבית, התועלת שבהוספה לקרן וכו' וכו'.

האפקטיביות של תהליך חינוכי כזה מועצמת כשמדובר על כסף שלהם.

זה הצעד הראשון שלהם בבניית תיק השקעות אישי שילווה אותם לאורך חייהם. זה לא רק תרגיל חינוכי, זה באמת ההתחלה של הנכס הפיננסי הכי משמעותי שלהם.

אני כמובן לא מדבר על מסחר אקטיבי בשוק ההון, אלא על בניית תיק פאסיבי
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 16:02
הם כבר לא רחוקים מהגיל בו אפשר להתחיל.

הייתי מוצא פתרון ביניים עד גיל 18, מאחת האפשרויות שהזכרתי, ואז פותח חשבון בבית השקעות. אני חושב כמוך שכך בונים הרגלים טובים.