⬅ חזרה לאינדקס

הגדרת שווי נקי

🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2016 23:46
מעניין אותי איך אנשים אחרים מגדירים את השווי הנקי שלהם.

ידוע שזה סך הנכסים פחות סך ההתחייבויות.

אבל בכל זאת יש 2 נקודות שאולי דורשות התייחסות מיוחדת:

1. פנסיות. איזה משקל יש לתת להם בחישוב?

100% - כי פנסיות צוברות של ימינו הן חיסכון לכל דבר. אומנם נעול עד גיל 60, אבל ביום שנגיע לשם הנכס הזה ישמש אותנו בדיוק באותו אופן ששאר הנכסים שלנו ישמשו אותנו, ויש לו אפילו יתרונות מסוימים.

מי שרוצה יכול לתכנן את הפרישה המוקדמת שלו כך שהיא תשתלב עם הקצבה הצפויה לו מהפנסיה.

65% - כי בכל רגע נתון אפשר למשוך את הפנסיה, לשלם 35% מס ולהישאר עם 65% מההון.

0% - כי מי שפורש בגיל צעיר מתעלם מדברים שאמורים לקרות בגיל 60.

אישית עברתי לאחרונה מיצוג של 0% ליצוג של 100%. בין היתר כי עברתי שינוי ממצב של זילזול בנושא הפנסיוני (סתם להגיד שמה שיהיה זה בונוס) למצב של הבנה יותר מעמיקה של התחום ותיכנון הפרישה המוקדמת תוך התייחסות לקצבה שתצטרף בגיל 60.

2. יצוג תיק ההשקעות כברוטו או כנטו.

ברוטו - שווי כל ניירות הערך בתיק

נטו - מה שהיה נשאר אם עכשיו כל התיק היה עובר מימוש.

כלומר ההבדל בין ברוטו לנטו זה כמה מס דחוי יש בתיק.

ברוטו - כי אם משתמשים בשווי הנקי לחישובי תשואות, או כללי משיכה ב%, אולי יותר מתאים לחשב לפי הברוטו ולא לפי הנטו

נטו - כי מס דחוי זה הלוואה. לא כסף שלנו. אז איך הוא יכול להיות חלק מהשווי הנקי שלנו. אם מחר נרצה לממש הכל וללכת עם זה לאי בודד, היינו רוצים שהשווי הנקי יספר לנו כמה כסף יהיה לנו על האי.

עד לאחרונה חישבתי לפי הנטו אבל כרגע אני קצת מתלבט מה יותר נכון.

כרגיל בנושאים כאלה, ניתן לתת תשובה נכונה רק אחרי שעונים על השאלה "את מה חישוב השווי הנקי משרת?"

אך במקרה הזה היה מעניין אותי אפילו סתם לדעת איך ההגדרה המקובלת לשווי נקי מתייחסת ל2 הנקודות הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 19:28
1. בחרתי מספר אצבע ביניים בין 65 ל -100: 80%.

2. ברוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 19:44
פנסיה 100%

ברוטו
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 19:49
זו גם הגישה שלי (אולי כי אני בן 50+ :-) )
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 20:08
אני אתייחס אך ורק לעצמי

0% - מתנה נחמדה אם אני אקבל משם משהו - מתכנן מראש להגיע למצב שאני אסתדר גם בלי.

מבחינתי אם אני פורש מוקדם ומקבל משכורת מדיבידנדים אז אני מצפה שהמשכורת שלי תגדל מספיק בשביל שאני לא אצטרך את ההשלמה של הפנסיה.

ייצוג תיק ההשקעות כישות עובדת שמביאה לי תלוש משכורת ללא תלות במעסיק שלי.

מה השווי של הישות הזו היום או אם אני הנזיל את התיק אינו רלוונטי כי אז אני אפסיק לקבל משכורת מאותה ישות עובדת.

אני מתייחס אך ורק לגובה תלוש המשכורת שהישות הזו מספקת לי.

את היכולת שלי לכלכל את עצמי ללא עבודת כפיים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 23:52
אני מניח שזה במידה מסויימת תלוי ביעדים שלך. אני הגדרתי מצב שבו השווי הנקי שלי עובר פי 25 את ההוצאות השנתיות שלי כ"עצמאות כלכלית". כיוון שהכסף הזה לא נועד באמת לכלכל אותי מאותה נקודה אלא רק להוות בסיס ליציבות כלכלית (אני מתכנן להמשיך לעבוד גם אחרי), אני מרשה לעצמי להתייחס למספרים פחות שמרניים ומכאן אני מסתכל על התיק ברוטו ועל הפנסיה כ-100% שלי. אם הייתי מתכנן להתקיים לחלוטין מהכסף הזה, אז כנראה שהייתי בוחר במספרים יותר שמרניים כמו תיק נטו ואחוז נמוך יותר עד אפס מהפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 15:26
זה באמת נושא מעייף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 15:58
תשובה לא עניינית או שלא הבנתי את כוונתך..
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 18:15
מדובר כנראה בטרול שעונה בכוונה להודעות מלפני שבע שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 20:38
אני ממש לא טרול, נעים להכיר, גם אם אני נהנה מלהחכים וללמוד מדברים שלא נכתבו היום.

לא שמדי התעמקתי, אבל הכוונה הייתה שנושא השווי הנקי הוא באמת בעיקרו פסיכולגי, ולא אופרטיבי.

ולכן, מי שזה עוזר לו לחוסן המנטלי כמשקיע בהצלחה, מי שבונה חוסן מנטלי בצורות אחרות גם בהצלחה.

אני כמובן מתכווין לחישוב כספים שאינם נזילים במסגרת השווי הנקי.