⬅ חזרה לאינדקס

התחשבות בפנסיה בפרישה מוקדמת

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 18:29
בהנחה שבנאדם רוצה לפרוש בקצבה של X כסף בגיל 45 ואכן חסך מספיק כסף כדי למשוך 3 אחוז שנתי מתיק ההשקעות, ברגע שיגיע לגיל 67 או 60 בפנסיה מוקדמת יקבל עוד Y כספים מסויימים שיקטינו את הסכום שיצטרך למשוך מהתיק השקעות, האם אין להתחשב בזאת ולמשוך בגיל 45 יותר מ3 אחוז בהתחשבות שעוד כ15-22 שנה נצטרך למשוך פחות מתיק ההשקעות שלנו? האם יש נוסחה או חישוב מסוים לזה? תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 18:34
אלא אם כן המדינה תהיה בגרעון כזה שהוא לא יקבל את ה- Y האלה.

אפשר למשל להעלות את גיל הפרישה ל- 75 או לשנות את המקדם ל- 400. או סתם להגדיל את המיסוי על הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 19:03
אתה בעצם צריך שני חישובים.

האחד, עד לגיל בו תתחיל לקבל פנסיה והשני, מאותו תאריך. למי שהכנסתו גבוהה ועובד שנים רבות, מצטבר סכום גדול בקרן הפנסיה ואין סיבה להתעלם ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 19:06
אכן יש אי ודאות בטווח הארוך. היא קיימת גם בתיק הממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 00:49
מעניין מאוד, למרות שאי אפשר לדעת מה באמת יהיה לא מאמין שאנשים יחסכו במשך עשרות שנים לפנסיה ובסוף יישארו ללא קצבה, בכל מקרה אני חושב שזה נתון שלא צריך להתעלם ממנו..
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 08:09
למיטב הבנתי זה ישפיע יותר על קיצבת ביטוח לאומי ולא על הפנסיה, גם היום הגיל הוא 67 וניתן להתחיל לקבל קיצבה מגיל 60.

לא לגמרי מבין למה זה קשור לגירעון, להבנתי מצב כזה אומר שתוחלת החיים עלתה בצורה חריגה ובלתי צפויה בעקבות איזו תגלית מדעית, אני מניח שיהיו לזה השפעות על כלל הכלכלה וגם על התיק הממוסה.

זה בהחלט סיכון אבל גם מס רווחי הון יכול לעלות וגם מיסוי על שכר דירה.

גילוי נאות:

מסתמכים על פנסיה בגיל 60 בתוכנית הכלכלית, נראה לי מעט מוזר פשוט להתעלם מכל הכסף ששוכב שם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 08:29
אין לך מה לעשות עם זה אז אולי כן כדאי להתעלם. אם יש שינוי - מעדכנים את התכנית לפי השינוי. אני דוגלת בכלל בחיים לתכנן לפי מה שידוע לי ולא לפי כל מה שאולי יכול לקרות, למעט ביטוח ששם אני נעזרת בסטטיסטיקות ציבוריות ומשפחתיות כדי לגדר סיכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 11:24
אישית אני בגישה של פשוט למשוך 3% בסה"כ מהתיק הכולל (כולל פנסיה וכו').

זה אומר שבשנים הראשונות תמשוך קצת יותר מהתיק הממוסה, ואח"כ תמשוך ממנו פחות, אבל סה"כ המשיכה ישאר זהה (מתואם אינפלציה כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 11:28
גרעון ממשלתי ישפיע על הכספים שלך בתיק ההשקעות ובעו"ש לך בדיוק כמו שהוא ישפיע על הכספים שלך בפניסה.

כמו שאמרו - לגיל פרישה אין משמעות, כבר היום גיל הפרישה הוא 67 ואפשר למשוך כסף מהפנסיה בלי קנס כבר מגיל 60.

וכמובן שאפשר למשוך גם לפני גיל 60 תמורת קנס קטן (ובמקרים מסויימים גם בלי קנס).

לגבי המקדם, זה לא קשור למדינה אלא לביטוח הפנסיה. אם לא מתאים לך אתה תמיד יכול למשוך את הכסף (או לפחות את רובו המוחלט) בצורה הונית ולהשקיע אותו בעצמך בפרישה.

או סתם להגדיל את מס רווחי הון

או להחליט לעקל חשבונות עו"ש/השקעות מכל מי שיש לו שם יותר ממליון ש"ח.

אם כבר הפנסיה זה הדבר אחרון שהמדינה תגע בו. זה מצטייר הרבה יותר רע תקשורתית לגעת בכסף של "זקנים מסכנים" מאשר לקחת כספים של "עשירים עם המון כסף בבורסה"
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 12:01
אל תשכח שבקרן הפנסיה נמצא כסף שמשוייך לך. לא מדובר על איזו הטבה או מתנה שהמדינה יכולה יום אחד לקצץ. כפי שהוסבר כאן, שינוי בתנאים שיביא לקיצוץ בזכויות הפנסיוניות, יפגע כנראה בתיק הממוסה, ואולי אף במידה גדולה יותר.