⬅ חזרה לאינדקס

האם הייתם מוציאים את הוריכם לפרישה מוקדמת?

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 11:24
רבים מאיתנו כאן עוסקים בשאלת הפרישה המוקדמת באופן היפותטי, כמטרה שאולי נצליח לממש בעוד 10-20 שנים. אנחנו לא באמת יודעים איך נרגיש או נתנהג כששעת האפס תגיע. אז הייתי רוצה לנסות לתקוף את השאלה מכיוון אחר, שרלוונטי כאן ועכשיו - ההורים שלנו.

דמיינו שהוריכם, נניח בני 50-60, עומדים בתנאים הכלכליים לצאת לפרישה מוקדמת. חסכונות גבוהים, הוצאות נמוכות, פנסיה יפה. האם אתם מודעים לכך? האם הם מודעים לכך? האם תדחפו בהם לשקול, לפחות, את האפשרות הזו? הסיבה שאני מעלה את זה היא כפולה:

1. לדרבן אותנו ואותם לפעול בנושא (אם נרצה) לפני שיהיה מאוחר מדי.

2. לבחון האם אנחנו באמת מוכנים לזה? האם נהיה מוכנים לייעץ לאנשים הקרובים אלינו ביותר - ולא לזרים בפורום - לקחת סיכון ולצאת לפנסיה מוקדמת ולוותר על הכנסות עתידיות וכרית ביטחון כלכלית שמנה יותר? (או: ירושה גדולה יותר...)

האם נהיה מוכנים לקחת אחריות על כך, מתוך הבנה שאם משהו בתרחיש הזה יקרוס בעוד 20-30 שנה, אנחנו נהיה אלה שיצטרכו לתמוך בהם? (וכן, זו הנחת המוצא שלי בדיון הזה)
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 11:49
לא חושב שפרישה מוקדמת צריכה להיות איזושהי מטרת על.

אם נניח שהמטרה היא אושר וסיפוק בחיים, אז אין ספק שיש אנשים שמוצאים את הדברים הללו במסגרת עבודתם.

אני חושב שהרבה אנשים היו רוצים לדעת שיש להם את האפשרות הכלכלית לפרוש. כלומר הידיעה שאין להם תלות במקום העבודה היא מאוד מרגיעה (בצדק). זה לאו דווקא אומר שברגע שהגעתי לסכום כסף X בבנק, אני עוזב את העבודה.

שני ההורים שלי במצב תאורטי דומה למה שתיארת. אחד/אחת מהן בחרו לפרוש מוקדם, השני/שנייה מאוד נהנים מהעבודה שלהם ואין להם שום רצון לעזוב, למרות שהם יכולים.

בקיצור, אני חושב שמדברים בפורום הרבה על אלטרנטיבות, בהיבט של השקעות לרוב. אפשר ליישם את העיקרון הזה גם על מקום העבודה. שכל אחד (או ההוריים לצורך העניין) יחשבו היכן הם יכולים להפיק אושר וסיפוק רבים יותר - במקום העבודה? או האם קיימת אלטרנטיבה אחרת וטובה יותר לשם כך?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 12:13
אני יוצא מנקודת הנחה שכן, או לפחות שניתן למצוא מקום עבודה אחר שבו האושר והסיפוק יהיו גדולים יותר - במחיר של תלוש משכורת קטן יותר.

מי שרוצה מוזמן להחליף בשאלה את המושג "פרישה מוקדמת" ב"עיסוקים מספקים יותר אך מעשירים פחות".
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 12:23
אדם בן 50 או 60 שחי טוב ולא חושב על פרישה לא צריך לפרוש גם אם ילדיו חושבים אחרת.

לרוע המזל שוק העבודה והמצב הבריאותי עלול לדחוף בני 50+ לפרישה מוקדמת, ולכן כדאי להתכונן לכך גם מי שהוריו לא מתכננים פרישה מוקדמת מרצון
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2016 20:21
שני הורי פרשו בתחילת שנות ה-50 לחייהם.

הדבר הראשון שאבי עשה אחרי שהוא פרש זה להקים עסק ולהפוך לעצמאי בתחום הנדל"ן.

הוא מתעקש שהוא רוצה לעבוד ולא מוכן לפרוש אפילו שאין סיכוי שהוא יצליח לבזבז את הכספים שהוא כבר חסך עד היום.

נכון להיום יש לי הכנסה פסיבית שמכסה את כל ההוצאות השוטפות שלי אבל אין סיכוי שאני אפרוש מרצון בזמן הקרוב.

אני מאוד אוהב את העבודה שלי ואת האנשים שאני עובד אתם ולא מוכן לוותר על זה בקלות.

ביום שבו יחליטו בשבילי שאני צריך לפרוש אני אצטרך לשקול אם אני רוצה לפרוש בצורה מלאה או לחפש מקום אחר ליהנות בו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2016 20:07
אבא שלי פרש בגיל 56. יש לציין שהוא קיבל חבילת פרישה מאד משתלמת מהעבודה. אמא שלי עברה למשרה קטנה יותר במשכורת עוד יותר קטנה. דודתי פרשה בגיל 60. דוד שלי פוטר בגיל 55 ומאז לא מצא עבודה. חמי, אחרי שאיבד עבודה טובה אבל מעייפת, עבר לעבודה פחות משתלמת אבל יותר נינוחה. את חמותי יהיה כנראה צריך לקרוע ממקום העבודה :-) , היא כבר עברה את גיל הפרישה ועדיין ממשיכה לעבוד. ולא בגלל כסף.

בקיצור בגילאים האלו פרישה מלאה או חלקית היא מאד נפוצה, אם כי לא תמיד מרצון לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2016 12:21
כן, אני הייתי ממליץ להם לפרוש מוקדם.

אני חושב שרוב האנשים בגילאי 45-50 מתחילים לחשוב בצורה זו או אחרת על ה-endgame הפיננסי שלהם בחיים, כך שאין מה להצטער על הכנסות אבודות. בנאדם בן 80 שנושם את נשימתו האחרונה לא חושב ממש "איזה חבל שלא הרווחתי עוד קצת כסף להוריש לילדים..." אלא "חבל שלא עשיתי 1, 2, 3..."

ובהקשר לירושה זה עניינם מה לעשות וכמה לעשות מבחינת כסף כמו שלא הייתי מקשיב לעצות estate מהילדים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2016 13:26
כל מה שיש לי זה רק לצטט מספר החוכמה שר הטבעות

"עצה היא מתנה מסוכנת אפילו אם חכם נותנה וחכם מקבלה"
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2016 19:42
יש בכלל משהו בטוח בחיים האלה חוץ מהמוות?

ביטחון זה אשליה מסוכנת - אפילו אם אתה עובד מדינה עם קביעות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2016 21:40
לשאלתך - לא צריכה לשכנע.

הם כבר יצאו. :-)