⬅ חזרה לאינדקס

חקר ההשקעות של מסלול פנסיה s&p ברירת מחדל של הלמן אלדובי

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 00:07
שלום חברים

נתקלתי בעניין מוזר בפנסיה נט כאשר הסתכלתי על טבלת האחזקת ההשקעות במסלול s&p בהלמן אלדובי.

בתור הקדמה,

לפי הטבלה אפשר לראות שיש נתונים מיוני 2020 והמסלול הוצע לציבור ב- יולי 2020.

לפי מה שאני רואה, כאשר המסלול הוצע לציבור הוא כמעט ללא אג"ח מיועדות 3.81% ביולי 2020 אך אט אט הרכישות עולות עד ל 21%.

בנוסף,

רואים התנהגות מוזרה ולא עקבית ברכישות של אגחות חוב ממשלתיות וגם במניות, אופציות ותעודות סל מנייתיות.

אני שואל מדוע קונים ומוכרים את נכסי הקרן? וגם מדוע אין אחידות ויציבות בתמהיל המסלול?

* במסלולי השקעות אחרים אני רואה יציבות ואחידות במשך שנים

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 18:21
זה לא מדאיג אתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 19:24
אותי באופן אישי, בתור לקוח, לא.

אני תופס את החברה כאמינה ובכלל זה תחום תחת המון רגולציה.

כל הלוליינות הפיננסית שמתרחשת מאחורי הקלעים לא מטרידה אותי. מעניין אותי שבסוף השנה הקרן תעשה מה שהסנופי עשה (גם יותר יהיה נחמד כמובן)

אתה תצטרך להשקיע לא מעט מאמץ ולמידה כדי להבין איך הקרן באמת עוקבת אחרי המדד.

מה בעצם מדאיג אותך? שהקרן תשיא פחות מהקרנות עוקבות סנופי האחרות?

אולי מטעמי כיסתו"ח עצמי יש הגיון מסוים לחכות לשנה הבאה כיוון שזה מסלול חדש, ורק אז להחליט.

כדאי לך לפנות לקופה עם השאלה, ויהיה נחמד אם תפרסם פה את התשובה.

אני משער שלשירות הלקוחות לא יהיה מושג והם ינפנפו אותך עם איזו תשובה גנרית.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 22:26
לאור זה שכל המעקב מתבצע בצורה יצירתית ואקזוטית למדי, אתה צריך להסתכל על טבלה אחת מתחת עם הכותרת "חשיפה במונחי דלתא".

זה מראה מה החשיפה שלך "בתכלס", ואתה יכול לראות שם שהחשיפה למניות (שזו למעשה החשיפה לs&p כי לשם זה התכנסנו) נעה סביב ה100%, כמובטח עם כל עניין המינוף שהם עושים שם. לגבי האג"ח המיועדות אל דאגה, הן שם גם אם תרצה וגם אם לא כי זה כבר עניין רגולטורי.

ובלי קשר מצטרף למה שאמרנו לפניי, זה מסלול חדש שכל חודש זורמים אליו סכומי כסף משמעותיים, מה שמצריך את המנהלים של המסלול לבצע קניות ומכירות תכופות כדי לאזן את המערכת בהתאם לאסטרטגיה שלהם. ייקח קצת זמן עד שזה יתייצב.