🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2016 23:46
הייתה היום תוכנית של אמנון לוי על מצב הרפואה הציבורית בישראל.
הביאו את ראיתי ברפרוף אבל על 2 נושאים רציתי לנהל דיון.
בעיות תבאורה של חיידקים עמידים -
אני קצת אמביבלנטי, מצד אחד אני חושב שאפשר לטפל בבעיה הזאת (לפחות חלקית) ולהוריד את כמות המקרים שאנשים נדבקים מחידקים עמידים.
מצד שאני, מהנסיון שלי במרפאות חוץ בבי"ח בצפון, אני רואה שיש הרבה מודעות לעניין. יש אזהרות לציבור כיצד להתנהג ולהיזהר מחיידקים עמידים. יש שם הרבה מנקות שדואגות לנקיון והרופאים תמיד דואגים לחטא את הציוד הרפואי. אז אני תוהה כיצד ניתן לשפר את הבעיה.
זו גם לא רק בעיה ישראלית, חיידקים עמידים זו בעיה בהרבה מאוד בתי חולים.
בעיות תקציביות.
פה ניתן לראות אג'נדה סוציאליסיטית (שלא לומר קומוניסטית) של הכתבת.
שלא ייתכן שמי שיש לו כסף ייעז להשתמש בו בשביל לקבל שירות רפואי יותר טוב וזו תפקידה של המדינה שיש שוויון מלא וכולם יקבלו את אותו הטיפול וששר"פ בבתי החולים הממשלתיים זה אסון.
דעתי: בסופו של דבר תקציב המדינה הוא סופי אולי ניתן להעביר עוד מעט תקציבים אבל זה לא מה שיציל את הרפואה הציבורית. ואין מה לעשות רפואה עולה כסף (והרבה).
אני חושב שהפעלת שר"פ יכולה להיות דרך טובה להכניס כסף למערכת.
הביאו את ראיתי ברפרוף אבל על 2 נושאים רציתי לנהל דיון.
בעיות תבאורה של חיידקים עמידים -
אני קצת אמביבלנטי, מצד אחד אני חושב שאפשר לטפל בבעיה הזאת (לפחות חלקית) ולהוריד את כמות המקרים שאנשים נדבקים מחידקים עמידים.
מצד שאני, מהנסיון שלי במרפאות חוץ בבי"ח בצפון, אני רואה שיש הרבה מודעות לעניין. יש אזהרות לציבור כיצד להתנהג ולהיזהר מחיידקים עמידים. יש שם הרבה מנקות שדואגות לנקיון והרופאים תמיד דואגים לחטא את הציוד הרפואי. אז אני תוהה כיצד ניתן לשפר את הבעיה.
זו גם לא רק בעיה ישראלית, חיידקים עמידים זו בעיה בהרבה מאוד בתי חולים.
בעיות תקציביות.
פה ניתן לראות אג'נדה סוציאליסיטית (שלא לומר קומוניסטית) של הכתבת.
שלא ייתכן שמי שיש לו כסף ייעז להשתמש בו בשביל לקבל שירות רפואי יותר טוב וזו תפקידה של המדינה שיש שוויון מלא וכולם יקבלו את אותו הטיפול וששר"פ בבתי החולים הממשלתיים זה אסון.
דעתי: בסופו של דבר תקציב המדינה הוא סופי אולי ניתן להעביר עוד מעט תקציבים אבל זה לא מה שיציל את הרפואה הציבורית. ואין מה לעשות רפואה עולה כסף (והרבה).
אני חושב שהפעלת שר"פ יכולה להיות דרך טובה להכניס כסף למערכת.