⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה נוספת לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 07:42
שלום.

קראתי לאחרונה ספרים על פנסיה וחיסכון לעת פרישה, וממליצים בחום להשלים את ההפקדה לפנסיה כמה שניתן עד לתקרה הפטורה במס, על מנת לנצל את הטבות המס על החיסכון.

היתרון הוא ברור, קבלת פטור ממס רווחי הון על הרווחים. החיסרון הוא גם ברור, נעילת הכספים עד גיל הפרישה. רציתי לשאול מה דעתכם, האם יש מישהו שעשה זאת?

אני מבין את חשיבות החיסכון לפרישה, ואני כן מפקיד באופן קבוע לקרן הפנסיה שלי בנוסף לקרן השתלמות. אבל נראה לי מיותר להגדיל את ההפקדה שלי, כאשר הכספים יהיו נעולים עד גיל הפרישה. כאשר אני יכול באותה מידה להפקיד את הכספים הפנויים לתיק ההשקעות הסולידי שלי, ולהנות מחופש פעולה.

תודה מראש לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 07:58
את הטבת המס ניתן לכמת. בטח שכנגד העלות של דמי הניהול.

עם דמי ניהול שלא מספיק נמוכים ועם מספיק שנים עד הפנסיה, הטבת המס נמחקת ע״י דמי הניהול.

עם בכל זאת הטבת המס יוצאת משתלמת - אתה יכול לחשב כמה מהכסף תצתרך עד הפנסיה וכמה אחרי ותפקיד בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 08:39
השאלה האם יש טעם לחשב את קרן הפנסיה כחלק מתיק ההשקעות הכולל.

ההיגיון אומר שכדאי להפקיד עד התקרה הפטורה ממס כדי לנצל את ההטבה, כל עוד כמובן קרן הפנסיה מושקעת באפיקים התואמים את רצוני. החיסרון הגודל הוא חוסר הנזילות עד גיל הפרישה, כך שהוא לא באמת משמש כתיק השקעות רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 09:19
אלא אם כן אתה מתכוון גם לפרוש מהחיים בגיל הפרישה, אני לא רואה סיבה לא לתכנן חלק מהתיק שיהיה אופטימאלי גם לחלק הזה של החיים. ובפרט לחלק הזה שבו יכולת ההשתכרות שלך היא הממוכה ביותר.

עשיתי חישוב פעם שעבור עצמאי שמתלבט האם להפקיד לקרן פנסיה בכלל או לא, הפטור שהוא מקבל ממס הכנסה בגין ההפקדה מתפרש לכ-0.7% תשואה על פני כ-30 שנים.

אם נניח לרגע שדמי הניהול הם מכסימליים (כי פרשת מעבודה והפסקת להפקיד כליל! זה מה שיקרה) אז כל היתרון מתפרש לכ-0.2% שנתי. זה גם משהו אבל זה לא משנה סדרי עולם.

הנק שלי היא שפטור ממס הוא לא איזה קסם שצריך לקחת בכל מחיר. צריך לעשות חשבון של מה הערך של הפטור במונחים שהם ברי השוואה למסלולים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 07:11
לגבי החסרון של נעילת הכספים עד לפרישה, קופת הגמל החדשה שמתוכננת יכולה לפתור את הבעיה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 10:24
כן אבל היתרון המובהק של קרנות הפנסיה החדשות הם אג"ח מיועדות, וביטוחים זולים יותר (אובדן כושר עבודה, נכות, שארים).

לדעתי אני מעדיף יותר להשקיע כספים גדולים יותר בקרן ההשתלמות (שבעתיד אני מתכנן להפוך לIRA) מאשר לבצע הפקדות לקרן הפנסיה שאני אראה רק בגיל 67 (נכון לעכשיו).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2016 12:08
תוכל בבקשה להרחיב על איך כימתת את הפטור לעצמאי?