⬅ חזרה לאינדקס

שינוי מדיניות השקעה- שיקולי מס

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 10:52
שלום שלום,

יש לי התלבטות, אשמח לשמוע דעות.

קיבלתי סכום כסף שמושקע בניירות ערך שונים, בעיקר מניות. כספי החיסכון שלי ושל זוגתי מושקעים במוצרים פאסיביים בדמי ניהול נמוכים. הייתי רוצה להשקיע הסכום החדש בצורה דומה. אבל, כעת לאור הנפילות האחרונות יווצר לי מגן מס משמעותי אם אמכור את המניות. בתיק שאני מנהל אין רווחי הון אף פעם- חוסר איזון מאוזן ע"י כסף חדש. כלומר, מגן המס לא ינוצל. האם "לבזבז" את מגן המס ולעשות את השינוי כעת? להמתין למצב בו התיק יהיה קרוב לאיזון מבחינת רווח הפסד ואז לבצע שינוי מדיניות ההשקעה? אחר? מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2016 11:56
אני לא רואה טעם לחכות. אם המניות עדיין יהיו בהפסד, מצבך לא השתנה. אם הן ברווח, אזי שהצלחת למסמס את מגן המס מבלי להנות ממנו - כלומר מצבך לא יותר טוב בהשוואה למכירה ו"בזבוז" של מגן המס.

את מדיניות ההשקעה לא הייתי משנה. היא אמורה להקבע ע"פ הצרכים, הרצונות והציפיות שלכם - לא ע"פ פקודת המס. אם החלטתם שתיק פאסיבי בדמי ניהול נמוכים הוא הדרך שלכם לנהל את החסכונות שלכם, אני לא רואה סיבה לא להחיל את ההגיון הזה על סכום שקיבלתם כמניות. הדבר נכון עקרונית לכל מצב, אבל אני יכול להבין את המחסום הפסיכולוגי במכירה, לדוגמה, של דירה שקיבלתם על מנת להשקיע במניות. כאן מדובר על פעולה של דקות בודדות ומעבר לאפיק שהוא בסך הכל מאוד דומה.

אני לא מומחה למיסוי בארץ, אבל אני חושב ששמעתי שניתן להעביר את מגן המס כמה שנים קדימה. על כל פנים, אפשרות נוספת היא שאם יש לך ניירות ברווח, אתה יכול לממש ומיד לקנות ניירות דומים מחדש, וכך לנצל את מגן המס שתקבל ממכירת המניות שקבלתם. כך, כאשר תתחיל לממש חלקים מהתיק הפאסיבי בעתיד, נקודת הקנייה תהיה גבוהה יותר ותשלם פחות מס.