⬅ חזרה לאינדקס

תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2021 11:41
שלום לכולם,

ברשותי בערך 400,000 ש״ח שמהווים 40% בערך מההון הנקי שלי ששוכבים כבר שנתיים בבנק בפיקדון ריבית יומי. התשואה קרובה לאפס. אני תוהה מה עליי לעשות עם הכסף, ויש לי מס׳ תהיות:

האם צורת החשיבה הבאה מדויקת: ״מאחר ואלה העתודות הבטוחות שלי, אני מחפש אפיק השקעה בסיכון נמוך ככל האפשר, שיניב תשואה גבוהה מהאינפלציה״.

אילו אפיקי השקעה עליי לשקול? לפי מה שקראתי ההשקעה המקובלת במקרים אלה היא אג״ח, אבל אני מבין שאג״חים של היום הם בעצמם בעלי ריבית שווה לאפס, ולכן גם לא מניבים הרבה וגם לא יהיו שווים הרבה בעתיד. האם זה נכון?

האם אפשר לסמוך במקרה הספציפי הזה על יועץ ההשקעות בבנק? ואם לא, עם מי כדאי להתייעץ, שיהיה נטול פניות?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2021 11:45
למה? מה יקרה אם התשואה תהיה אינפלציה פחות 0.5% ? תחשוב למשל שהאינפלציה היא 6%.

זה המצב.

לא

חפש שרשורים דומים בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2021 11:47
אתה שואל אותנו אם זו הצורת חשיבה שלך?

פק"מ.

ממש לא.

בערבון מוגבל עם אנשים באינטרנט שאינם בעלי אינטרסים ואינם גובים תשלום או לחלופין עם איש מקצוע טוב שאינו בעל אינטרסים ובתשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2021 11:51
אני שואל אם ככה אני צריך לחשוב
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2021 13:56
אין "צריך", אנחנו לא רובוטים ואין חוקים כיצד לחשוב, לכל אדם יש סיבולת סיכון שונה וזה בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 00:34
לא. אף אחד לא חייב לספק לך איזשהו אפיק או מוצר שמתאים לדרישות שלך. ולמה אתה דורש תשואה גבוהה מהאינפלציה, ועוד באפיק שאתה מקצה אותו כבעל סיכון נמוך. האם רמת החיים שלך תפגע במידה והתשואה תהייה דומה או אפילו נמוכה בשלושה אחוזים מהאינפלציה? במיוחד בשעה שאתה כרגע מחזיק את הסכום בעו"ש כבר שנתיים.

לא. אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד. וכמו מקודם, מדוע אתה מוטרד מאפיק עם תשואה אפסית כאשר הגדרת שזהו אפיק בסיכון נמוך? האם לא מטריד אותך יותר שהאפיק של המניות יתן תשואה שלילית דו-ספרתית? זה עניין של ניהול סיכונים והשפעה על חייך. אבל אם אתה לא יודע להסתפק בתשואה אפסית אבל מובטחת, אולי כדאי להעריך מחדש את הצפיות שלך מכל התיק.

הכי לא.

עם מישהו שאתה משלם לו והוא מחויב לך ובטובתך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2021 00:15
בד"כ בהשקעות סיכון הולך אם סיכוי, מרגע שאתה רוצה לקבל יותר מהריבית הבסיסית במשק (היום 0.1%) אתה צריך להסתכן יותר, אפילו אם זה בשביל לקבל רק את המדד (היום 2.3% שנתי)