⬅ חזרה לאינדקס

השקעה במנית דיבידנד סולידית (פייזר כמשל)

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 10:11
שלום רציתי לשאול .

לפי מה שראיתי מנית פייזר מחלקת 0.39$ למניה , משהו כמו 4 אחוז תשואה .

החלוקה היא רבעונית זאת אומרת תשלום 4 פעמים בשנה

אם משקיעים 10000 שזה משהו כמו 285 מניות .

אומר הכנסה רבעונית של 111 דולר ברבעון .

חודש אחד הולך למס , יוצא 333 דולר בשנה על דיבידנד .

האם מדובר בהשקעה סולידית יחסית

בעיקר כי מדובר במניה יציבה שלא היו לה יותר מידי עליות מורדות עם השנים . ועכשיו נסחרת במחיר טוב .

333 דולר משקף 3.3 אחוז תשואה נטו .

מה דעתכם .

האם יש עוד מניות שמחלקות דיבידנד יפה כמו פייזר. האם למען פיזור עדיף להשקיע במשהו כמו VTI לדוגמא ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 10:18
גוגל: המשקיעה מניות דיבידנד
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 11:23
אתה משווה מניה אחת בודדת לקרן שמחזיקה ב-3500 מניות ושואל האם מבחינת פיזור זה עדיף?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 23:34
לא ברור - אתה מחפש ני"ע כדי לקבל דיבידנד או מחפש ני"ע שמבקרה גם משלם דיבידנד כשיקול משני?.

במקרה הראשון - יש ETFs "ממוקדי" דיבידנד, חפש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 23:55
לא.

תסתכל טוב יותר.

כן, יש אלפים כאלה.

VTI גם מחלק דיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 01:03
חוץ מלדעת שהחברה מחלקת דיבידנד, קראת עליה משהו מעבר למה שנכתב בעיתון?

עיינת בדו"חות הרבעוניים שלה?

בדקת את המאזן שלה?

האם הדיבידנד של החברה יציב ובטוח?

האם החברה חתכה את הדיבידנד שלה בעבר? (רמז: כן)

האם הסתכלת על ה-pipeline של החברה?

בחנת את ביצועי החברה בשנים האחרונות אל מול הענף שבו היא פועלת?

האם אתה מבין מה הסיכונים הכרוכים בהשקעות בחברות "ביג פארמה" מסוג זה (רמז: הגנת פטנט על תרופות אינה חלה לנצח)?

אל תצפה שאנשים יאכילו אותך בכפית ויגידו לך במה להשקיע או לא אם אתה לא מסוגל או מוכן לעשות את עבודת הרגליים בעצמך. זה הכסף שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 14:50
תחפש על dividends aristocrats
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 11:04
הוא שאל מה דעתנו, למה אתה מפנה אותו לפוסט?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 11:28
בפוסט הזה הוא ימצא מגוון רחב של דעות, בלי שנצטרך לחזור עליהן שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 15:56
לדעתי גוגל כזה יפנה אותו לפוסט של המשקיעה ולא לדיון בפורום. כמו כן, דעות תמיד יכולות להשתנות (גוגל: המשקיעה מניות דיוידנד).
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 17:46
האמת שלאחרונה גם הסתכלתי על מניית פייזר - מכפיל הרווח נראה מפתה, המחיר נראה הוגן והדיבידנד נראה מבטיח

העניין זה שבתכל'ס אין לי מושג איך יודעים אפילו להתחיל להעריך את היציבות של חברה כזאת - איזה תרופות יש לה בתיק? כמה נתח מההכנסות כל אחת מהווה? מתי פג תוקף הפנטנט של כל אחת? מי המתחרים בסקטור מולה?...

בנקים וחברות פיננסיות אני עוד מסוגל להתחיל להבין - אני יודע להסביר ממה הבנקים, ויזה, מאסטרכארד, שב"א, מניף וכו' מרוויחות, ואני יודע להעריך את הצפי פלוס מינוס לגבי העתיד שמחכה להן והסכנות להן הן חשופות, אבל אין לי כמעט ידע שקרוב לכך בנוגע לסקטור התרופות (די אירוני לאחד ששואף לפתח תרופות...)

בקיצור, בגלל שאני לא מאמין שכדאי להשקיע במה שלא מבינים (אחרת לך תסביר לעצמך למה כדאי לקנות מזה עוד כשמחיר יורד), החלטתי פשוט לא לגעת

נ.ב.: כשאני חושב על זה, קל יותר אפילו להבין חברות נפט מאשר חברות כמו פייזר, ואפילו חלק מחברות ההייטק קלות יותר להבנה לדעתי (אדובי למשל, לא מחזיק, לא ממליץ)

חברות תרופות הן פשוט ענק מסובך