⬅ חזרה לאינדקס

התיק העצל שלי הגרסה הצרפתית

🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2016 03:30
שלום לכולם,

אתחיל עם להודות לסולידית על כל המידע והתובנות החדשות מאז שגיליתי במקרה את הבלוג. כבר היו לנו חסכונות והשקעות אבל אחרי קריאת הבלוג והפורום פה עשינו ניקיון ייסודי ואתחול מחדש.

רקע - אני ישראלי בן 44 ובן זוגי צרפתי בן 46 ,חיים בפריז נשואים בלי ילדים .משכורות גבוהות ומשלמים הרבה מסים, הרבה יותר מישראל. מידע זה חשוב במקרה של אירוע מס.. חוץ מהאנטישמיות החיים יפים פה.

לפי המלצות המשקיעה כתבנו את החוזה שלנו, נתמיד באסטרטגיה באש ובמים.

המטרה לצאת לעצמאות כלכלית בגיל 50 מקסימום, לאו דווקא להפסיק לעבוד. אופק ההשקעה הוא עשרות שנים.

עשינו טבלאות עם תסריטים שונים לעצמאות כלכלית לפי הכלל השמרני יותר של שלושת האחוזים ולפי תקציבים שונים. לפי תקציבים מסוימים אנחנו כבר עצמאיים כלכלית אבל החלטנו להמשיך לעבוד עוד כמה שנים במטרה לצמצם עוד יותר את אחוזי המשיכה ולהגדיל את תקציב המחייה בזמן הפרישה.

בכל מקרה יש לי משרת ניהול עם הרבה עצמאות ולא הרבה שעות עבודה כמו בארץ,משרה מליאה בצרפת זה 35 שעות בשבוע.. בנוסף אני גם נהנה מ 7 שבועות חופש בשנה בתשלום מלא.... עדיין יש לחצים ויעדים לעמוד בהם אבל עכשיו כשיש לנו מטרה ברורה אז גם העבודה נראית לי פחות נוראית ,העיקר לחסוך כמה שיותר ...

בצרפת יש כלים להשקעה קצת שונים ומיסוי כבד על עבודה ושוק ההון.

שיקולי מס ודמי ניהול נמוכים היו הקווים המנחים העיקריים וכמובן הפיזור הגאוגרפי החלטנו להתעלם מגידור מטבע ולהתייחס לעניין כחלק מהפיזור... בכל מקרה כל האגח הם ביורו.

יש לנו בנקים אינטרנטיים בלי סניפים בכלל עם עלויות אפסיות על הרבה דברים, מקווה שהקידמה הזאת תגיע לישראל אי פעם. אין דמי משמורת, החזקה, הפקדה וכו ....

נכסים והשקעות

דירת מגורים בפריז בבעלות מליאה , בלי משכנתא ואין לנו חובות בכלל. חובות ומינוס בבנק לא היו ולא יהיו, יש אופציה למעבר לדירה קטנה יותר ולהשקיע את ההפרש אם יהיה צורך... זאת כרית ביטחון נוספת.

הקצאה

החלטנו להשקיע לפי הכלל 100-גיל 45 אחוז אגח ו55 אחוז מניות. מכיוון שלפי עוד כללי אצבע אנחנו יכולים להיחשף לעד 60% מניות אז החלטנו על פרופיל אידיאלי 55% מניות ו45% אגחים עם גמישות של עד 60% מניות.

כשנחליט לפרוש נפעל לפי הכלל של 100 פחות הגיל

אין צורך בקרן כספית מפני שיש לנו שנתיים דמי אבטלה ועוד קצבאות ...לדוגמא בן זוגי מובטל כרגע ומקבל 3500 יורו נטו בחודש למשך שנתיים . לפחות אנחנו יודעים למה משלמים מסים גבוהים

50 אחוז אגח

50 אחוז מופקדים במעין קופת גמל שכולה אגח ומוניטרי ביורו, רק שבצרפת קוראים לזה משום מה ביטוח חיים. דמי ניהול גבוהים 0.60 אבל כל הקרן מבוטחת והשנה הם שילמו 2.75 אחוז תשואה נטו אחרי דמי ניהול. אין הגבלה לסכומי ההפקדות ,יש מס הכנסה מופחת לאחר 8 שנים של החזקה, במהלך השנים ניתן להפקיד ולמשוך כספים. אחרי התקופה יהיו 7.5 אחוז מס הכנסה + 15 אחוז מסים סוציאליים =22.5 אחוז. אחרי שמונה שנים ניתן לפדות הכל או לקבל קצבה חודשית... ללא הטבת המס נצטרך לשלם 15 אחוז מסים סוציאליים +31 אחוז מס הכנסה לפי מדרגת המס שלנו = 46 אחוז , קלטתם ? 46 אחוז ..

50 אחוז מניות

העברנו את כל המניות מקרן מנוהלת עם 0.95 אחוז דמי ניהול לכלי שנקרא קופת חיסכון במניות אירופאיות עם הגבלה של מינימום 70 אחוז השקעה בגוש היורו. כל אזרח יכול להחזיק קופה אחת עם מקסימום הפקדה ליחיד, במקרה שלנו שתי קופות עם פטור ממס הכנסה אחרי 5 שנים מינימום החזקה. אחרי 5 שנים פטור ממס הכנסה אבל עדיין נצטרך לשלם 15 אחוז מסים סוציאליים. לאחר התקופה ניתן לפדות או לקבל קצבה חודשית. בתוך הקופות אין אירועי מס בגלל דיבידנדים , מכירות וקניות כל עוד הקופה לא נפדית.

לא רואים צורך לגדר מטבע.

קרנות עולמיות פיזיות לא זכאיות להיכלל בקופות הללו, רק מניות אירופאיות .

רוצים חשיפת יתר לשוק האירופאי מכיוון שפה אנחנו חיים ומעדיפים שרוב התיק יהיה ביורו-(מניות+אגח) עם גיוון מטבעות.

מכיוון שקרן פיזית על מדד אמריקאי לא זכאית להיכלל בקופות החיסכון האילו החלטנו על השקעה בקרנות סינתטיות חוץ מוונגרד האירופאית שזכאית להיכלל בקופות האילו.

בחלק המנייתי החלטנו על :

Amundi ETF S&P 500 42% דמי ניהול 0.15%

Ishares MSCI usa small cap 8% דמי ניהול 0.43%

Vangurd FTSE Europe 40% דמי ניהול 0.12%

Ishares core emerging markets 10%

דמי ניהול 0.25 %

דמי ניהול כלליים בממוצע בחלק המנייתי 0.14% .

הקרן של וונגרד מחלקת דיוידנטים אבל היא בתיק הפטור ממס.

הקרן של Amundi היא סינתטית שמתאימה לתיק פטור ממס. ה SWAP הוא דרך בנק ענק וה ETF הזאת היא תחת הרגולציה האירופית UCIT. הם מאפסים את ה SWAP כל יום אז הסיכון של הבנק שמנגד הוא כמעט אפסי.

הקרנות של Ishares הן צוברות בתיק ממוסה.

נאזן כל חודש דרך הפקדות , אבל איזון כולל יעשה רק אחת לשנה אם ממש יש יציאה מאיזון.

במקרה שלנו בחשבון ללא פטור ממס זה 46 אחוז מס בצרפת אחרי המס במקור

יכול להיות שנחליט לגור בישראל עוד כמה שנים, ואז אני אחשב לתושב חוזר עם פטור ממסים על הכנסות מחול ל10 שנים , במצב כזה אהיה פטור מכל הכנסותיי בצרפת

אשמח לקבל הערות .

לא מייעץ רק משתף ....
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2016 03:43
עוד שיקול בבחירת הקרנות האיריות והצרפתיות הסינתטיות הוא העובדה שהן נסחרות ביורונקסט -פריז לונדון ואמסטרדם ...ולכן עמלות הקנייה והמכירה זולות יותר.

הקרנות הסינתטיות עם חשיפה למדדים בעולם מחוץ לאירופה זכאיות להיכלל בקופת החיסכון במניות גוש היורו הפטורה ממס מכיוון שמניות הבסיס שלהן הן באירופה ועם המניות הללו הן סוחרות בחוזים עתידיים על מדדים מחוץ לאירופה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2016 03:54
פשוט מדהים כמה שחשבת על כל הדברים.

אין לי מה להוסיף מלבד:

46% מס נוסף על דיבידנדים????
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2016 04:15
כן , 46 אחוז במקרה שלנו. 15% מסים סוציאליים זה לכולם בלי קשר למס הכנסה. על זה מתווסף מס הכנסה לפי מדרגת המס של כל אזרח בהתאמה להכנסותיו. מכיוון שאנחנו בעשירון העליון בצרפת אנחנו במדרגת מס גבוהה שמתווספת ל 15 אחוז.

זאת גם הסיבה שלא קנינו נדלן להשקעה מכיוון שזה אותו מיסוי , על ההכנסות משכר דירה משלמים 15 אחוז הוצאות סוציאליות ועוד 31 אחוז מס הכנסה ...

50 אחוז מתושבי צרפת לא משלמים מס הכנסה מכיוון שהם באיזור שכר המינימום ועם נקודות זכות בגלל ילדים וכו... במקרה הזה אזרחים אילו ישלמו רק 15 אחוז מס סוציאלי על דיבידנדים ועל הכנסות משכר דירה.

ישראל זה גן עדן לעשירים , רק 25 אחוז מס על רווחי הון , בלי מיסים על הכנסות משכר דירה ובלי מס ירושה ....

אחת מהסיבות לעלייה הצרפתית לארץ זה היות ישראל מקלט מס
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2016 11:33
נו מצוין! עכשיו רק נשאר לי להיות עשיר ואני בגן עדן!! :)

ובנימה קצת יותר רצינית - השקעת מחשבה רבה ונראה שבנית תוכנית לתפארת.

בהתחשב במצבכם אני בטוח שגם טעות מסויימת לפה או לשם לא "תפיל" אתכם.

שיהיה בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2016 15:01
אני באמת לא יודע מה להוסיף על השאלה העיקרית, אבל חייב להגיד שהמיסים שציינת, פשוט מטורפים.

ואסיים תגובה זו בזעקת שוויון לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 02:58
ואם אוסיף לספר לכם על מיסי ירושה בצרפת בכלל תקבלו התקפת לב
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 17:40
למה לדעתך העשירים בבית המחוקקים לא מתנגדים לחוקים האלה ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:24
הולנד לא הכריז על עד 75% לעשירים?

ז'ראר דפארדייה ויתר על הדרכון הצרפתי שלו, בזמנו...

ועוד כמה שחקני עבר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 04:06
העשירים בבית המחוקקים מצאו לעצמם דרכים להתחמק מהמס ...למשל יצירות אומנות לא נכללות בשווי הנקי של מישהו לצרכי חישוב מס עושר ... כן יש בצרפת גם מס עושר על נכסים גם אם אין לך הכנסות מעבודה או משוק ההון ! אם אוריש לך יצירת אומנות של פיקאסו לא תשלם מס ירושה אבל אם אוריש לך את הדירה שלי אתה תשלם 60 אחוז מס ירושה כי אין בינינו קרבת דם ! המס של ה 75 אחוז מעולם לא נכנס לתוקף זאת הייתה סיסמת בחירות דמגוגית. דרך אגב בימים אלה החל משפטו של שר האוצר לשעבר מהסוציאליסטים שתמך בחוק של ה 75 אחוז ...ואז התברר שיש לו חשבונות לא מדווחים בשוויץ והעלמות מס . הרבה מהעשירים בצרפת עברו לבריסל ללונדון לשוויץ ומונקו ו...תל אביב בגלל המיסים. גם לספורטאים הגדולים יש כתובת רשומה בשוויץ. הכלכלה השחורה פורחת עם רמות מיסים כאילו של מיסוי . המחוקקים סידרו לעצמם כל מיני הקלות מס דרך השקעות בחברות קטנות , השקעה באומנות , השקעה במושבות הצרפתיות בקריביים וכו
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 04:14
הם לא תמיד מתנגדים כי יותר קשה להם לעשות קיצוצי תקציב וקיצוצים בקיצבאות הרבות שיש פה ... צריך לממן את כל זה אז במקום להתייעל מוסיפים עוד ועוד מיסים . לעשירים ממש יש כל מיני תיכוני מס וכתובות מגורים במדינות אחריות באירופה. בצרפת המס הוא לפי תושבות ולא לפי אזרחות ! בניגוד לארהב. גם פה יש טייקונים וקבוצות אינטרס מושחתות כמו עובדי המדינה , חברת החשמל , חברת הרכבות התחתיות נמלי הים וכו בדיוק כמו בארץ ובנוסף פה יש כל הזמן שביתות והפגנות אלימות ... השבוע זה נהגי המונית ששרפו וחסמו את כל צרפת במלחמתם נגד הובר והחקלאים חסמו את כל הכבישים המהירים עם טרקטורים ושרפו צמיגים כדי לקבל עוד סובסידיות ותנחש ? הובר הוצאה מחוץ לחוק והחקלאים יקבלו עוד סובסידיות ...
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:13
זה לא יאמן כמה צרפת קרובה לספרד ולא רק גאוגרפית, הבירוקרטיה פה חוגגת, ממשל מסואב, מנופח ולא יעיל, להיות עצמאי פה זה קללה, עצמאי חייב בתשלום על עובדיו של מס ביטוח לאומי בעלות של 33% ממשכורתם ועוד שלל מסים שמוציאים לך את הרצון ליזום וליצור מקומות עבודה, אח"כ מתלוננים על אבטלה גבוהה וכלכלה רקובה, יש פה מלא הון שחור וקצבאות על קצבאות, ניתן לקבל דמי אבטלה עד שנתיים!!! חברה ספרדיה של אישתי עשתה רילוקיישן עם למדינה אחרת וחתמה כל שלושה חודשים אבטלה בספרד, מדהים ! אם המדינות הללו לא יעשו רפורמה עמוקה סופם להתפורר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:18
בצרפת מיסי מעסיק על משכורת של עובד זה 45% ! ואנחנו זכאים לשנתיים אבטלה עם סכומים גבוהים. לפני שלוש שנים הייתי מובטל וקיבלתי 3500 יורו נטו בחודש למשך 24 חודשים. לא ניצלתי את הזכות עד הסוף כי מצאתי עבודה לפני כן. וכן גם אני חתמתי בלשכת התעסוקה פעם בחודש דרך האינטרנט בזמן שהייתי בחוף הילטון בתל אביב..
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:28
היתרון בצרפת על ספרד במובן הזה הן המשכורות הגבוהות יותר, פה משכורת מינימום היא 650 יורו ונדמה לי שבצרפת זה 1400 יורו יותר מכפול !
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:43
כן בצרפת משכורת מינימום זה 1480 יורו ברוטו או 1100 נטו , ומשרה מליאה זה 35 שעות וחמישה שבועות מינימום חופש בשנה לכל עובד מהשנה הראשונה .

ויש עוד הרבה קצבאות בהתאם למצב המשפחתי מספר נפשות , ילדים וכו ... עזרה בדיור , קצבאות ילדים , ועוד הרבה ..
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:45
ffuucckkk

כאן 3 חודשים!!!
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:49
ודרך אגב , אין חובה לקבל כל עבודה שהלשכה מציעה , אתה מחייב רק אם העבודה תואמת את כישורייך והשכלתך ושהמשכורת זהה למשכורת האחרונה שלך ...ובסביבת מגוריך עד 30 קמ.. עם מערכת הרכבות בצרפת זה מרחק סביר
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2016 22:52
ולמרות כל הנוחות הסוציאלית הזאת בצרפת יש אחוז התאבדויות מהגבוהים בעולם וזאת המדינה מספר 1 בעולם בצריכה של תרופות נגד דיכאון ! יותר מארהב ! אז כנראה האושר לא נמצא בקצבאות ודמי אבטלה גבוהים