⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות בנוגע להחזר הלוואה מול חיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 17:58
היי אשמח לשמוע הצעות של בעד או נגד לגבי העניין שלי .

אז ככה:

ברשותי חיסכון נזיל של 83,000 שקלים שנמצא בבנק נכון לעכשיו לא צריך את הכסף, אך סביר להניח שבשנה הקרובה אצטרך . בנוסף יש לי החזר הלוואה בסך 1827 שקלים עד ינואר 24. הריבית של ההלוואה היא 3.60 . גובה השכר שלי כרגע באבטלה הוא 10,000 שקלים. חזרתי כרגע לגור עם ההורים ומתכנן לצאת לקראת הראשון ביולי .(אמור לחזור לעבוד בחו"ל, ההכנסה שלי תהיה כ-16,000 (נטו) שאלתי היא כזאת: האם כדאי לי לפרוע את ההלוואה ולהמשיך לחסוך בצורה נקייה או להמשיך במצב הקיים . כרגע אני חוסך כ-6500 שקלים בחודש עם חזרתי לעבודה מניח שהחיסכון ירד ל-5000 שקלים בהנחה ואני פורע את ההלוואה מתפנים לי עוד כמעט 2000 שקלים לחיסכון .

דבר נוסף- בטיפשותי שאינה יודעת קץ התחייבתי עבור מכשיר ושעון בחברת פלאפון ל-3 שנים האם כדאי לי גם לפרוע את התשלום ולסיים עם זה ? (נשארו עוד 24 תשלומים)

אני מתכנן להגיע ל-100 אלף עד יוני ולהתחיל לשכור במניות השאלה עד כמה זה פרקטי שיש את ההלוואה . כמו שציינתי החל מיולי גם יחזרו הוצאות של שכ"ד, אוכל, חשבונות וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:49
אני תמיד בעד לחסל חובות ברגע שמתאפשר.

מה השיקולים מבחינתך בעד השארת המצב הקיים? אנחנו מדברים פה על הלוואה של כולה 2000 ש"ח, זה לא סכום שאפשר למנף אותו את תיק ההשקעות שלך בכל מקרה.

כן

לסחור במניות*

לשכור אותן זה פחות מומלץ. :>
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 19:01
חחח איזה פדיחה , היה לי בראש עניין השכירות וזה השתרבב עם המסחר
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 19:50
תבדוק בתנאי ההלוואה שאין עמלת פירעון מוקדם, שעוד עלולה להיות גבוהה מהריבית שאתה משלם.

לטעמי מדובר בכל מקרה בסכומים חסרי משמעות (לא ברור מההודעה שלך באילו יחידות זמן הריבית - נניח במקרה הגרוע שזו ריבית חודשית, כלומר 43 ש"ח בשנה).

חוץ מאשר פסיכולוגית (יש אנשים שמרגישים רע מעצם הידיעה שיש להם חוב. למרות שאפשר היה להחליף את המילה "הלוואה" במילים "תשלום 10 מתוך 48 על מקרר" והם היו מרגישים טוב יותר), אין משמעות פיננסית להלוואה הזו או לסילוקה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 21:36
אני מקווה שאינך מתכוון למסחר יומי. אחרת זה יהיה: