⬅ חזרה לאינדקס

לקנות או לא לקנות את הטרנד?

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:21
זוהי קושיית בומרנג מעין כמוה שתופסת לגבי מניות תעשיות עתיד המתפתחות כרגע בשוק (רכב חשמלי, ביוטק, קאנביס, אנרגיות ירוקות למינהן וכד). לא תמיד, אך בדרך כלל מחירו של הטרנד מנופח מעצם היותו מאוד ויראלי, מה שמעלה גם את רמת הסיכון ומריח חשוד ובועתי.

כשזה נאמר, שוק המניות די קפא פחות או יותר מאמצע ינואר, פברואר היה במגמת ירידה הדרגתית, ואת ה-SELL OFF הכללי במהלך החודש והשבוע האחרון בודאי שרובכם הרגשתם. כל אלו גרמו לרב הבועות להתפוצץ ולמניות הטרנדיות לחשוף איזשהו מחיר שקרוב יותר לערכן הריאלי.

בלי להזכיר שום טרנד ספציפי האם לדעתכם זה זמן להכנס באיזו עמדה ספקולטיבית על אחד\כמה מהטרנדים או שהשוק עדיין לא יציב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:27
השוק היה אי פעם יציב?
שאני אבין, אתה שואל אם יש זמן טוב להיכנס להשקעה ספקולטיבית?
האם הייתה נקודה בעבר שבה יכולת להגיד "עכשיו השוק יציב" ?

לא בדיעבד, בזמן אמת.

כשיש עליות אז "הבועה מתנפחת"

כשיש ירידות אז "הגיעה המפולת"

נראה שאתה מחפש דשדוש של כמה חודשים... תצטרך לחכות די הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:38
יעקב: כן, האם זה זמן טוב ללכת על הטרנד כעת כשהוא יחסית זול. אופס, נראה לי שעניתי כן לעצמי אז השאלה היא בעצם האם הראייה שלי כאן היא נכונה. ז"א אולי אני מדמיין שהמניות עכשיו במחיר טיפה יותר הוגן אולי אני היחיד שהפסיד קצת החודש אולי השוק הולך למקום נמוך יותר במהלך השבוע הקרוב ועדיף להמתין עוד שבוע.

חתול: אתה צודק אי אפשר לחזות את העתיד ואיזו חברה תזכה בגביע בכל תעשייה , אבל כיף לדבר עליו ועל כל האפשרויות בפתח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:40
פשוט מאד - אל תשקיע בשום דבר יותר משאתה מוכן להפסיד.

חושב שקנאביס יכול לזנק אבל יכול גם להתרסק 80%? אל תשקיע יותר ממה שאתה מוכן להפרד מ-80% ממנו.

קניתי קצת MSOS כי מישהו בטוויטר אמר לי שזה יעלה, אבל לא יותר משיזיז לי אם זה יתברר כbust.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:45
שבוע טוב בלייק, ברוכים הנמצאים.

אם רוצה ל"צטט" מישהו תן כפתור ימני על ההודעה שלו ולאחר מכן "צטט" או לחילופין

כרוכית+שם משתמש

כדלקמן:

@בלייק קרינגטון

ככה הוא יידע שהגבת אלו.

דוגמא:

לשאלתך:

אנחנו לא יציבים. בכל רגע נתון כדה"א מסתובב ותחתיו מאות זיליוני מגמה שרוצות להתפרץ.

באם רוח הקודש [לא בציניות] נחה עליך ואתה יודע מה הטרנד הבא/מתפרץ/יציב להגיע, לך על זה.

תראה מה קרה לחברים פה שהשקיעו בקריפטוליפ/הגשמה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:49
על איזה פיצוץ בועה אתה מדבר?

הסנופי, למשל, אחרי 13 שנה של עליות כמעט רצופות חזר לרמתו של לפני חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:56
בסנופי לא התפוצצה שום בועה. בכל מקום שבו הספקולציה שופעת, ראו ירידות של 30-50% בשבועות האחרונים.

רק לפרספקטיבה, כאשר סנופי ירד 35% במרץ 2020 הקרן ARKK ירדה משהו כמו 45%.

אתמול בשפל ARKK הייתה בירידה מהשיא של 33% והסנופי היה 5%. הפער עצום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:56
שמעתי על MSOS שיהיה בהצלחה עם זה! וגם העיצה במקומה תודה. אפרופו קאנביס יש ספאק נהדר (ז"א אני מקווה שיתברר כנהדר)

חברת הקאנביס השלישית בגודלה בקנדה מונפקת, VRNO האמריקאים לא יכולים לנפח את מחירה כיוון שרובם אינם יכולים לסחור בסק הקנדי בעוד שאנחנו הישראלים יכולים, נראה מה יהיה..
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 18:58
לא הולך להשקיע בחברות פרטניות של קנביס. אפילו האחזקה ב MSOS היא קטנה מאד וזמנית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 19:17
אתמול הכפלתי את הפוזיציה שלי באחד הספאקים היותר פופולאריים במחיר שהיה מאוד קרוב לNAV.

כללי האצבע הם:

1. תבין את הסיכונים.

2.

אם כבר ענית לעצמך אז שיהיה בהצלחה ותן לזמן להחליט אם ההשקעה הייתה מוצלחת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 19:32
בהחלט. אבל רק על הטרנדים הבאים, לא על אלה שהיו ונגמרו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 19:34
וואלה. טוב שכתבת.

גם כי כנראה הבנתי לא נכון את פותש ובעיקר כי כבר חשבתי שאני היחיד שקנה השבוע כרטיס מקולקל בדוכן ההימורים של מניות החלום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 19:50
אתמול? אני מקווה שעשית זאת בשעה מאוד מסויימת.... אתמול היה מרחץ דמים שנגמר טוב בסוף.

שניכם צודקים לחלוטין, יכול להיות שהייתי צריך פשוט בוסט לביטחון העצמי כי פברואר ומרץ היו קטלניים וכבר התחלתי לשאול את עצמי אם ההחלטות שלי שגויות למרות שבפועל כולם באותה סירה ורב המניות נפלו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 20:41
יש מניות צמיחה עמוק בשוק דובי, והאמת שאף אחד לא יודע אם זו התחתית או שהם ימשיכו לצנוח גם עוד 70% מנקודה זו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 21:11
הסנטימנט שמניות צמיחה הן פח אשפה שהולך לרדת עוד 70%, אחרי שהן ירדו 30-40% זה בדיוק למה אנחנו בסבירות גבוהה בתחתית של ה sell off הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 21:49
ומי אמר שזה הסנטימנט? לי זה נראה שהסנטימנט הוא buying the dip.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 21:52
לכל פעולת מסחר יש שני צדדים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 23:45
בדיוק! זו הנקודה ואני מקווה שיום שישי היה הסוף.

זה קצת בעייתי שלא בטוחים היכן התחתית
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 23:53
זה לגמרי לא הסנטימנט לדעתי

יש לי אפילו משקיע חכם שאני יכול להשתמש בו כאינדיקטור:

כרגע נראה לי שהוא ניסה לקנות את התחתית

הוא פחות בקטע של להתייאש מ-ARK ומניות הצמיחה, אבל אעדכן ברגע שזה ישתנה וארוץ לקנות כמה יחידות של טסלה
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 19:28
אני לא בטוח שפקודה שלא הלכה פעם על מנייה ספציפית מקבילה לשעיטה כללית, שבמשך איזה שבועיים כבר הפכה לשיטטית, של השוק מטה. אבל כן, הבתי את כוונתך אין טעם לחפש את התחתית. תודה לכולם על הפפ טוק אני חושב שאני יודע מה אני הולך לעשות הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 21:44
הכוונה שלי הייתה שלדעתי, מניות הצמיחה עכשיו Overrated, ואנשים רצים אחריהן בגלל התשואות הנפלאות שהן השיגו בשנה האחרונה

אדם טען שלכולם נמאס מהן בעקבות הירידות האחרונות, אני הבאתי לו ציטוט של משקיע שאני מעריך שעדיין לא התייאש מהחיפוש, אלא להפך - עדיין במוד ''חמדן'' ולא ''חששן''

כשלעולם יימאס מהשם ''טסלה'', תעירו אותי בבקשה