⬅ חזרה לאינדקס

כמה דילמות לפני בנייה - אשמח לתובנות

🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2021 14:40
שלום

יש לנו מגרש לבניה על אדמת מינהל בישוב בהקמה שתיכננו לבנות עליו את ביתנו אבל לאחר מעשה הסתבר שהישוב לא כ"כ מתאים למסגרות החינוכיות של ילדנו ( ולכן יש כמה דילמות שיפורטו בהמשך ).

מועד אחרון לפי התחייבות מול המינהל להשלמת שלד - שנתיים מהיום .

נתונים כספיים :

הכנסה חודשים נוכחית שלנו -22,000 ש"ח נטו

הון עצמי : כ-1,200 א"ש נזילים - חצי בקופות גמל וקרנות השתלמות וחצי בקופות גמל להשקעה ועבורם אנחנו מקבלים תשואה לא רעה ועוד כ- 80 אש"ח פיקדון דולרי (בנוסף יש לנו עוד כ-1,200 א"ש "סגורים" לפנסיה שלא ניגע בהם ).

כעת לדילמות + שאלות :

1. האם אפשר וכדאי לשלם קנס למינהל ולמכור את המגרש ( רווח משוער של 400 א"ש ) ?

2. האם לבנות עליו בית ( כ-240 מ"ר ) עם כל כאב הראש הכרוך בכך ואז להשכיר אותו כיחידה אחת / שתיים ( הכנסה משוערת של כ- 5,000 ש"ח ?

3. האם לבנות עליו ומיד בסיום למכור אותו או למכור בשלב מאוחר יותר (כשכל הישוב יאוכלס והערך שלו יגיע לשיא ) ?

4. בנוגע למימון - אם נחליט לבנות, האם לא כדאי לקחת משכנתה מקסימלית ( 75% ) ולהשאיר את שאר הכסף מושקע ? ( ואם תהיה בעיה תזרימית נוכל תמיד למשוך ממנו כמה שנצטרך ) ?

5. אם לא נבנה על המגרש עד למועד ההתחייבות שלנו בחוזה ( בעוד שנתיים ), האם המינהל מיד ייקח לנו אותו ? או שנקבל קנס חד פעמי ואז נוכל לבנות " בזמננו החופשי " ? או שנקבל קנס ואז ארכה נוספת ואם לא נבנה שוב נקבל קנס ( וחוזר חלילה ) ?

לתגובתכם אודה .
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2021 14:52
הבחירה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2021 18:32
אי אפשר לדעת. אני מכירה מישהי שביטלו לה את חוזה הפיתוח בגלל שלא עמדה בלו"ז אבל זה באמת היה כמה שנים טובות אחרי התאריך וגם זה כתוצאה מ"הלשנה" של מי שרצה לקבל את המגרש במקומה.

הישוב טרם הוקם אז לפי מה אתה מעריך את היכולת להשכיר ובאיזה סכום? הישוב הזה נמצא באזור מבוקש להשכרה? אולי יהיה פחות אטרקטיבי בגלל שבעצם זה אתר בניה גדול ואין עוד תשתיות לילדים?

גם שלי, אם אתה לא רוצה לגור שם עדיף שתוותר על כל כאב הראש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 17:10
הישוב הוקם ופעיל כבר מזמן . גרות בו כבר הרבה משפחות ועוד משפחות נמצאות בתהליך בנייה .
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 17:43
1
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 18:50
כמה עלתה האדמה וכמה צפויה לעלות הבניה?

נשמע שהשכירות תיתן תשואה מאוד נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 20:33
איפה בישראל אפשר לשכור בית חדש של 240 מ"ר ב 5000 ש"ח? (מתעניין בתור שוכר...)
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 21:50
בהרבה מקומות בפריפריה