⬅ חזרה לאינדקס

גזל בנתב"ג

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2016 16:12
מה אגיד לכם, אני ממש רותח וכועס.

חזרתי מ 10 ימי מסע באתיופיה וביציאה מהארץ עברתי בחנויות "ללא מכס" בנתב"ג.

מחירים בשמיים - שערורייה. בממוצע בסך הכול ב1-5$ פחות ממחירי הרשתות בארץ, אלכוהול ב 1 או 2$ פחות מחנויות הדיסקאונט בארץ, סיגריות פחות 5$, דיסק-און-קי 1$ פחות מזאפ, דיסק רשת פחות מ 10$ מזאפ ועוד, ועוד.

במסעותיי חניתי מספר פעמים באדיס אבבה והמחירים בערך ב 60% פחות מנתב"ג, למה, למה גוזלים אותנו?

סיגריות מרלבורו ללא מכס עולות באדיס אבבה 16$ לפקט, פחות מ 65 ש"ח (בערך 6.5 ש"ח לחפיסה), בלאק לייבל 1 ליטר 30$! עדשות למצלמה 50%,
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2016 16:20
ראשית ברוך השב.

אני מקווה שלא נזקקת לביטוח המיוחד.

למדינתינו יש כמה כיסים. אזרחים שרוכשים מצרכים בתוך תחום המדינה, חייבים לשלם מע"ם לרשות המיסים. אזרחים שרוכשים מצרכים בחנויות ללא מכס, חייבים לשלם עמלות שמינות לרשות שדות התעופה.

המושג "דיוטי פרי" משגה, משום שלא המוכרים או המדינה קובעים את המס, אלא ההיצע והביקוש. לכן, הרשויות אפילו לא צריכות לתכנן את המס, השוק כבר יקזז הכל מעצמו.

ג"נ: לפני שבועיים, קניתי מוצר במחיר נמוך במאות שקלים מאשר בחנויות בארץ, כך שאני מבין למה אתה רותח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2016 16:31
בעיני אין מה לרתוח. פשוט צריך לא לקנות שם. זה לא כאילו יש משהו שאתה חייב לקנות דוקא שם, חוץ מאולי משהו לאכול אם אתה מחכה הרבה זמן לטיסה ולא הבאת מהבית. ולגבי אדיס אבבה, זו לא חוכמה שבמדינה נחשלת שהתוצר שלה לנפש הוא פי 20(!) פחות מזה של ישראל המחירים יותר נמוכים. תבדוק כמה העובדים בכל שרשרת האספקה של המוצרים שאתה קונה מרוויחים שם לשעה, מניחה שהרבה פחות מאשר בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2016 16:52
הדבר היחיד שאני עושה כבר הרבה שנים בנתב"ג זה לכוון את עצמי לטרקלין שכרטיס האשראי מאפשר לי, ופשוט להירדם שם עד הטיסה עם משהו טעים לאכול ואיזה עיתון.

לדעתי ב-10 השנים האחרונות (לפחות!) אין שום סיבה להסתובב ולעשות שם שופינג. בטח לא לדברים מהסוג שהזכרת...
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 08:33
בזמן האחרון התחילו להתקמצן גם בטרקלינים :-(
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 08:39
לא טסים לחו"ל, לא מתעצבנים על מחיר בחנות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 08:55
לחליקנו, הטיסות הן חלק מהעבודה.

מנטרה לחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 10:27
אחד מהטרקלינים היפים והטובים יותר הוא הטרקלין של איברייה במדריד. אוכל בשפע, משקאות קלים וחריפים וגם מקלחות.

אני לא נכנס לטרקלינים אלא אם ניתן בחינם.

מספר פעמים שודרגתי לביזנס בחינם או במחיר מגוחך (מדריד-אקוודור עלה לי 100$ מתיירים לביזנס).
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 10:35
באילו דרכים ניתן לקבל כניסה בחינם לטרקלינים?

בלי קשר לדיוטי, המחירים בארץ של כמעט כל המוצרים יקרים יותר מספרד לדוגמא, עדיין לא מצאתי לזה הסבר משכנע למעט חזירות בעלי העסקים שרוצים להרווח הרבה ומהר, אשמח לשמוע אולי הבהרות אחרות
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 10:46
כרטיס זהב/פלטינה שקר כלשהו ייתן לך כניסה לטרקלין (לפחות ככה אני נכנסתי בשנת 2008).
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 11:00
כן מכיר בארץ לפחות היה פעם עם כרטיס ויזה עסקים של HP עכשיו הם ביטלו את זה ואתה יכול לקבל סנביץ' וקפה בדיוטי, די מעפן

השאלה שלי הייתה לגבי טרקלינים בחו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 11:01
יש את כרטיסי האשראי של אמריקן אקספרס שמאפשרים כניסה לטרקלין דן (לפחות חלק מהם), כרטיס אשראי של מועדון הוט עד כמה שזכור לי, וכמובן כרטיסי אשראי מסוג סנטוריון ו- World Signia.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 11:03
אני יודע שכרטיס אמריקן אקספרס מסוג סנטוריון מספק כניסה למתחמי טרקלין ברחבי העולם (יש להם רשימה די גדולה)
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 11:03
כרטיסי אשראי מסוג אקזקיוטיב (כרטיסי אשראי של חברות שמעבירות את ההטבות לעובדים שלהם) אבל גם זה כבר לא מה שהיה פעם. ויזה למשל הורידו את ההטבה לפעם בחודש במקום ללא הגבלה ורק בנתב"ג.

הדרך השניה זה למחלקת עסקים וזה לטקלינים של חברות התעופה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2016 13:37
אני לא חושב שיש על מה להתעצבן על זה.

ברגע שהמכרזים של רשות שדות התעופה על שטחי המסחר בנתב"ג הם על בסיס מי משלם יותר זה די מתבקש שהמחירים בחנויות האלו יהיו מאוד קרובים למחירים בארץ.

כשאני טס לחו"ל אני בכלל לא נכנס לחנויות האלו (לפעמים נכנס לקנות שוקולד).

משתדל גם להגיע די קרוב לזמן הטיסה. השיא שלי בנתב"ג - הגעתי למתחם הדיוטי כ-20 דקות לטיסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2016 20:44
גם חברות ״זהב״ במועדון נוסע מתמיד של אותו alliance שבו הטיסה. אבל באמת, הטרקלינים בנתב״ג עלובים יחסית לשדות תעופה אחרים.