⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בדולרים כשאין ברירה

🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 11:28
עלינו לארץ לפני כמה שנים. בזמנו (כשהשער היה 3.8...) עוד לא היה ברור לנו אם וכמה נישאר ולא המרנו את רוב הכסף שלנו. ולכן היום, כשאנחנו כאן כנראה פור גוד, יוצא שהכסף יושב בבנק ישראלי, בדולרים. התייאשנו כבר מלחכות שהשער יעלה חזרה על מנת להמיר לשקלים. אנחנו רוצים להשקיע ישירות בדולרים, אבל לא מוצאים חברת השקעות ישראלית שמשקיעה בדולרים (כלומר, שמוכנה לקבל דולרים ולא שקלים, ולהשקיע אותם כדולרים). מאד נעריך את המלצתכם. אפשר גם חברה לא ישראלית, אבל היא חייבת להיות אמריקאית ומושקעת בקרנות אמריקאיות מסיבות מס (היא לא יכולה, לדוגמא, להיות אירית. רואה החשבון שלנו אמר שזה יסבך אותנו). אנחנו גם לא משקיעים מתוחכמים או מנוסים מדי, אז לא המלצה למיטיבי לכת. תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 11:55
מה הבעיה להמיר לשקלים, להעביר לבית השקעות, ואז להמיר לדולרים?

זה יעלה לכם בעמלות המרה, אבל זה חד פעמי ואפשר לשכוח מזה.

הרבה יותר קל מכל סיבוך אחר כמו בית השקעות בחול.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 12:11
זאת כמובן אפשרות אבל זה יוצא לא מעט כסף...

בכל בית השקעות ישראלי שהיה לי חשבון, ניתן היה להפקיד גם דולרים וגם יורו, אם אני לא טועה גם ליש"ט. איפה נתקעתם?

לחלופין, ניתן גם בבנקים לסחור בניירות ערך נקובים בדולר. ברוב המקרים מסחר בבנק עולה יותר מאשר בית השקעות אבל לא תמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 12:26
לא ברור אם המטרה היא לנהל תיק באופן עצמאי (ואז כל ברוקר, פחות או יותר, יכול להתאים), תיק מנוהל, או מוצר מובנה כלשהו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:23
כל בתי ההשקעות בארץ ישמחו לקבל מכם דולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:30
בכלל בתי השקעות לא רק בארץ.......
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:33
אני מבין שאתם מעדיפים לא להמיר לשקלים וזה הגיוני. אם תחזרו לתוכנית של המרה, הרבה אנשים בארץ צריכים דולרים וישמחו לקנות ממכם בשער הנוכחי כך שלשני הצדדים ייחסכו עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:43
זה נחמד בתאוריה.

במציאות נראה לי קשה מאוד להוציא לפועל בסכומים משמעותיים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:46
אני מניח שאתה צודק אבל בסכומים משמעותיים גם החסכון למי שעובד עם בנק ישראלי, משמעותי, אז שווה לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:48
לא יותר פשוט IB וזהו?

אומנם משלמים לבנק עמלת העברה לחו"ל, אבל בסכומים גדולים אפשר להתמקח עליה.

אח"כ ההמרה (אם רוצים אותה) מאוד זולה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:50
למשוך את הדולרים מהבנק זה עוד סרט.. ושוב כולל עמלה חריגה כי מדובר במט"ח.

פשוט תנסו בתי השקעות

ואם לא אז אופציה לרכישה דרך הבנק אם התנאים שווים את החסכון בעמלות ההמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 13:52
למשוך במזומן? את זה בשום מקרה לא הייתי עושה, בלי קשר לעמלות. לך תדע איזה רשות תדרוש ממך אחר כך הסברים ותעוד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 09:39
מותר לקבל פה המלצה שמית? אני בדקתי עם הראל, עם IBI ועם פסגות (שלושת בתי ההשקעות שבהם יושבים המוצרים הפנסיוניים שלנו) וכולם אמרו לי שלא ניתן להשקיע בדולרים. אולי זה כי רציתי לקנות מוצרים ספציפיים? אולי הם היו מסכימים אם הייתי מעבירה להם סכום כסף לניהול תיק?

אני שוקלת את אינטראקטיב ברוקרס. ההתלבטות היא שאני לא מרגישה שאני מבינה מספיק בשביל לנהל בעצמי את ההשקעות שלנו. קראתי את כ-ל הפוסטים של דורין, בתיאוריה אני מבינה מספיק, אבל לתרגם את זה למעשים-- כשמדובר ברוב חסכונותינו-- זה צעד פסיכולוגי קשה. מנגד, אחרי כמה שנים בארץ, האמונה שלי במומחיות של מנהלי ההשקעות בבתי ההשקעות גם קטנה מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 09:43
את מערבבת כאן שני דברים.

אחד זה הקטע של השקלים / דולרים - זה באמת שטות, ממירים פעם אחת וזהו. משלמים קצת עמלה.

החלק הקריטי יותר הוא אם את רוצה להשקיע לבד או שישקיעו עבורך. הבלוג והפורום מעודדים השקעה עצמאית, אבל מישהו חסר ניסיון/בטחון עלול לעשות לעצמו נזקים, במקרה כזה עדיף השקעה מנוהלת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 09:50
כנראה שלא הבנת אותם נכונה.

בכולם ניתן להשקיע גם בדולרים.

אני לא בטוח שכולם מקבלים אמריקאיים, IBI ומיטב בוודאות כן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 09:58
אתה צודק, בוא נתמקד בחלק הראשון. נניח שאני רוצה להשקיע קרוב למליון שקלים, שכרגע נמצאים בדולרים. הנזק כאן הוא לא העמלה, אלא עצם ההמרה בשער כל כך נמוך. ההבדל בין דולר ב-3.3, לדולר שהוא 3.6-3.8, הוא גדול מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 10:06
מניסיון אישי, במיטב ד"ש יש אפשרות להעביר מט"ח ולסחור ישירות בני"ע זרים. כדאי מאוד להתמקח על עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 10:19
אף אחד לא מבטיח שהדולר יחזור לאזורים האלה. להפך, יש לא מעט שצופים שבגלל ההדפסות של הפד הוא ימשיך לרדת לאזור ה- 3 ומטה.

אנחנו נכנסים כאן לאזור של הימורי מט"ח שמאוד לא אוהבים בפורום. היסטורית, פשוט אי אפשר לחזות את הדברים האלה.

אפשר לפזר את הסיכון הזה אם תיכנסי בהדרגה להשקעה, כל פעם בערך הדולר הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 11:49
כמו שכתבתי למעלה, לא ברור מה את מחפשת.

השקעה בניהול עצמי (כמו שתוכלי לעשות ב-IB) אפשר גם דרך כל ברוקר ישראלי (בנק/בית השקעות) בדולרים.

מוצר מנוהל (כמו גמל להשקעה, תכנית חיסכון) כנראה אי אפשר בדולרים, אבל זה כמובן לא רלוונטי גם ל-IB.

חשבון השקעות מנוהל - זה אני לא יודע. זה משהו יותר גמיש ולכן כתלות בסכום יכול להיות שבתי השקעות יסכימו, אם תבהירי שזה מה שאת מעוניינת, אבל אין לי מושג.

אין שום נזק בהמרה (מעבר לעמלות). נכון, הדולרים שלך היו שווים בעבר יותר שקלים, היום הם לא. זה לא משנה אם תמירי או לא. זה הנכסים שיש לך, זה מה שהם שווים.

אם את חושבת שהיום יותר משתלם להחזיק דולרים ולא שקלים, ורוצה לשים על זה כסף, אז בהצלחה, אבל זה דיון לפורום אחר לגמרי...

בכל מקרה, אפילו אם משום מה תרצי להמר על שערי מט"ח, זה לא משנה בכלל למקרה שאת מתכוונת להשתמש בכסף הזה לקניית מניות - הסכום הסופי שלך יהיה זהה בין אם תמירי לשקלים ואז תקני ובין אם תקני ישירות בדולרים, וזה לא ישנה מה יקרה בינתיים לשער הדולר-שקל. אם הוא יקפוץ ל-3.90, הסכום הסופי שלך אם תמירי קודם לשקלים יהיה זהה (גם בשקלים וגם בדולרים) לסכום הסופי שלך אם לא תמירי לשקלים אלא תקני בדולרים. אותו דבר אם השער יצנח ל-2.90.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 11:53
אבל זה חלב שנשפך.

זה כמו להגיד שהנזק הגדול בקניית ביטקויין זה לא העמלה של הקניה אלא העובדה שלא קניתי ביטקויין לפני 5 שנים, כי ההבדל בין שער של 400 דולר לביטקוין לבין 50,000 דולר הוא גדול מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:22
נראה לי שההחלטה בצל ההפסד מירידת שער הדולר לא תהיה טובה.

ההחלטה שלכם צריכה להיות נכון להיום בלבד.

האם שער הדולר יעלה או ירד ? (אי אפשר לדעת)

האם יהיו הוצאות בעתיד בדולרים? (ואז להשאיר דולרים למטרה הזו)

האם רוב ההוצאות שלכם בשקלים? (ואז להמיר לשקלים לא משנה מה שער הדולר)

והכי חשוב, איך אתם מתכוונים להשקיע את הכסף?

אם אתם תשקיעו בבית השקעות בארץ בניירות שקליים אז פשוט להמיר

אם תשקיעו בניירות דולרים אז להשאיר בדולרים ופשוט להעביר את הכסף בתור דולרים לבית השקעות ולקנות ניירות בדולרים.

אתם פשוט חיים בהרגשה ששער הדולר היה 3.8 ועכשיו הוא 3.3

תחשבו על מניעת הרווחים שלכם כל התקופה מדולר 3.8 ל 3.3 שהבורסות רק עלו ועלו

מדובר על תחילת 2017 בערך שהדולר היה 3.8~ עד היום תחילת 2021

נניח והיית משקיע את הכסף בנאסד"ק היית מרוויח מאז פי 2.7 בערך, ובסנופי בערך פי 1.8
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:37
השאלה לא רק האם הדולר יעלה או ירד ביחס לשקל אלא האם העליה שלו (בהנחה שבכלל תיהיה כזאת) תיהיה יותר או פחות מהתשואה בהשקעה האלטנטיבית (נניח סל מניות כלשהו).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:40
הערת אגב: חוץ מיום יחיד לפני כשנה, הדולר לא היה 3.8 מאז ינואר 2017...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:41
נניח והיית משקיע את הכסף בנאסד"ק היית מרוויח מאז פי 2.7 בערך, ובסנופי בערך פי 1.8 על אותה תקופה

ברור שהעבר לא מעיד על העתיד

אבל אתה בנתיים משקיע בפורקס (מהמר על שער הדולר לעומת השקל)

אני מעדיף להמר על הS&P500 למשל
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:43
אנחנו אומרים אותו דבר :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:49
אז למה שלא תמיר עוד כסף לדולרים או תקח הלוואה ותקנה דולרים?

מטבע זה לא נכס כמו חברות איתנות ויצרניות לטווח הארוך
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:58
אני מסכים שאין שום טעם להמר בקזינו הפיאט, כי לפי הגדרה תמיד תפסיד (אינפלציה זה חלק אינהרנטי מפיאט).

שוב - אנחנו מסכימים. למה אתה ממשיך סתם להתווכח?

אנחנו אומרים בדיוק אותו דבר בהודעות האחרונות. אני בסה"כ ניסיתי לחזק את הנקודה שלך - לא מספיק שתצליח להמר נכון על הפיאט שיעלה יותר מבין השניים (מה שמאוד קשה בפני עצמו), הוא צריך לעלות יותר ממה שהסנופי (למשל) יעלה (וזה כבר בכלל קלוש).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 13:07
חשבתי שאתה פותח הפוסט חחחח