⬅ חזרה לאינדקס

האם אפשר להתנהל עם כ.אשראי חוץ בנקאי בלבד

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:37
אני מעוניין להתנהל עם כרטיס אשראי חוץ בנקאי. עד לא מזמן הייתי עם הכרטיס של הבנק וכשראיתי את העמלות הגבוהות שלו החלטתי שאני מעוניין לעבור לכרטיס חוץ בנקאי. הבעיה היא שגיליתי (מאוחר מדי) שבשביל לפתוח כרטיס חוץ בנקאי אני צריך שיהיה לי כרטיס בתוקף. אז היום עשיתי את הטעות וביטלתי את הכרטיס שלי לפני שהצטרפתי לחוץ בנקאי ♂️

אני מעוניין להיות עם כרטיס יחיד חוץ בנקאי, בלי שום כרטיס נוסף. האם הדבר אפשרי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:44
אני עם כרטיס חוץ בנקאי (אמריקן אקספרס) ובלי כרטיס בנקאי, לא היו לי בעיות
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:47
זה אפשרי.

קח בחשבון שלא את כל הפעולות שניתן לעשות עם כ.א מהבנק אפשר לעשות עם כ.א חוץ בנקאי.

אם העמלות מפריעות לך ניתן להתמקח ו/או לעבור לכרטיס בלי עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:48
להחזיק אין בעיה, להנפיק למיטב ידיעתי לא אפשרי.

אבל כשהוצאת את האמריקן אקספרס, כנראה היה לך כרטיס בנקאי (או כרטיס אחר שהוצאת כשהיה לך בנקאי)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:53
כמו מה למשל?

השימושים שלי באשראי הם די פשוטים (קניות בסופר, קניות אונליין, הוצאת מזומנים, חו''ל), לא הרבה מעבר
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:55
ז''א שאני יכול להיפטר מהכרטיס הבנקאי ברגע שקיבלתי את החוץ בנקאי? תקן אותי אם אני טועה
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:04
הפקדה של מזומן/צ׳קים לחשבון בנק לדוגמא

חוץ מזה, בדר״כ הפטור מעמלות בחוץ בנקאי הם לשנה ואז צריך לזכור להתקשר כדי להאריך את הפטור מה שבכ.א פטור מהבנק קבוע (=אוטומציה לחסכון)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:12
נכון.

לא תמיד.

לא תמיד.

אפשר לקבל מהבנק כרטיס שאינו כרטיס חיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:30
התייחסתי לכרטיס בלי עמלות (נגיד לאומי Free).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:37
אבל יש כאלה גם חוץ בנקאיים, ואז אתה גם לא מוגבל לנהל את העו"ש דווקא בבנק ספציפי...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:51
כן, אין שום בעיה.

אני כבר מעל עשר שנים מתנהל עם כרטיסים חוץ בנקאיים בלבד.

מה שכן, לא הייתי הולך על כרטיס אחד בלבד אלא מחזיק לפחות 2 (למקרה שאחת החברות תבטל לך את הכרטיס שיהיה כרטיס נוסף להתחיל ממנו).

זאת אכן בעיה. יכול להיות שתצטרך להוציא כרטיס בנקאי לתקופה קצרה כדי שתוכל להוציא את החוץ בנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:55
בכל הפעולות שקשורות לכרטיס אשראי, אין שום הבדל בין כרטיס אשראי בנקאי לחוץ בנקאי.

בשביל זה אפשר לקבל כרטיס כספומט בחינם מהבנק.

זה לא באמת קשור באופן ישיר לכרטיס האשראי, פשוט במקרה של כרטיס בנקאי הבנק "מלביש" את כרטיס הכספומט על כרטיס האשראי.

אם כבר להיפך - בד"כ הפטור מעמלות בכרטיס בנקאי הם לשנה (אם בכלל) ואז צריך לזכור להתקשר לסניף כדי להאריך את הפטור (והקטע המעצבן שזה חייב להיות דרך סניף הבנק שלך ולא דרך חברת האשראי).

דוקא בכרטיסים חוץ בנקאיים הרבה יותר נפוץ לראות כרטיסים שהם חינם "לתמיד" (יש לי 6 שונים כאלה, ואני מכיר לפחות עוד 5 נוספים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 18:52
צ'קים (עד סכום מסויים שבדרך כלל מספיק עבור חשבון פרטי) אפשר להפקיד דרך הסלולר באפליקציה של הבנק.

הפקדת מזומן? לבקש ממי שמעביר לי סכום מסויים שיעביר אותו בהעברה בנקאית או באפליקציית תשלומים, לרוב האנשים אין סיבה להביא מזומן למישהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 19:30
אני מוצא את עצמי עובד הרבה עם מזומן בסכומים שמצטברים כל פעם לכמה אלפים ובשבילי זה יתרון גדול.

כרטיס אחד שעושה לי הכל יותר נוח לי גם ניהולית וגם בכיס (לא אוהב להסתובב עם ארנק).

אני מבין את מי שרוצה להנות מהטבות של כ״א מסוימים כמו כניסה לטרקלין בשדה תעופה, עמלות המרה יותר טובות, קאשבאק וכו׳

לאורח חיים הסטודנטיאלי שלי זה לא רלוונטי כל כך (אלא אם כן מישהו פה מוכן להאיר את עיני).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 19:43
כן ועדיף. היו כבר מספר דיונים בנושא.

כרטיס אחד - ניהול הוצאות ברור ופשוט וללא עמלות של כרטיס בנקאי.